counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Вчені назвали страшні цифри реальних втрат України в Голодоморі


Переглядів: 111


Вчені назвали страшні цифри реальних втрат України в Голодоморі

Вчені наполягають, що і в Україні, і за її межами кількість загиблих у Голодоморі була в рази більше, ніж вказують офіційні джерела в нашій країні. Про це заявив президент Фонду Голодомору-геноциду (Чикаго, США) Микола Кочерга, передає кореспондент АСН.

"Ми повинні встановити правду: скільки було замордовано Голодомором українців в 32-33 роках. Ми не розуміємо, чому ще досі відбувається якась полеміка на цю тему. Адже треба встановити правду про те, скільки українців було знищено. Але, на жаль, чомусь самі українці не можуть дійти згоди і порахувати кількість жертв страшного терору ", - заявив він.

У свою чергу, Олеся Стасюк, гендиректор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», додала, що держава на цьому етапі підтримує ідею розслідування реальної демографічної складової Голодомору 32-33 років.

"Оскільки ми бачимо наміри низки наукових діячів, які хочуть законсервувати цифру жертв у кількості 3,9 млн. Саме тому ще два роки тому за участю КНУ ім. Тараса Шевченка була проведена перша конференція всіх, хто займається розслідуванням цієї теми. Була прийнята резолюція, згідно з якою рекомендується визнати кількість жертв Голодомору: 7 млн ​​в Україні і 3 млн - за її межами на Кубані і Поволжі. Однак демографи і окремі науковці не просто проігнорували ці рекомендації. Вони продовжують згадувати цифру в 3,9 млн жертв від Голодмору ", - зазначила вона.

За словами Стасюк таке умисне зменшення кількості жертв пов'язане з багатьма фактами. Починаючи з заборони офіційно реєструвати загиблих, закінчуючи тим, що інформація про Голодомор багато років була під забороною і фальсифікувалася радянською владою.

При цьому Володимир Сергійчук, професор КНУ ім. Шевченка, нагадав, що ще місяць тому демографи України знову озвучили цифру в 3,9 млн жертв Голодомору.

"Однак ми не можемо погодитися з такою цифрою. Демографи ґрунтуються у своїх висновках на двох переписах населення. Але ми неодноразово доводили, що ці переписи були сфальсифіковані. Тому заявляти про кількість жертв на підставі цих документів не можна", - додав історик.

Гендиректор Національного музею та історики запевнили, що робота над тим, щоб донести правду про кількість жертв Голодомору, триватиме.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,40036487579346-/ /-pc-/
Top