counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

П'ять ідей для прибуткового сімейного бізнесу


Переглядів: 2044


П'ять ідей для прибуткового сімейного бізнесу

Бізнес з близькими родичами - ризик серйозніший, ніж, власне, звичайний бізнес з чужими людьми. Починаючи подібний захід, ви можете не тільки прогоріти, а й втратити сім'ю. Однак він має і низку суттєвих переваг: висока мотивація співробітників або партнерів, згуртованість і економія на заробітній платі, що дуже важливо на самому початку, коли бізнес ще не приносить дохід. Крім того, якщо сім'ю об'єднують спільні інтереси і конкуренції за лідерство немає - всі ролі суворо розподілені, то ризики посвариться у майбутніх партнерів зведуться до нуля. АСН підібрала 5 ідей для такого виду власної справи.

1. Торгівля

Найбільш популярний сучасний вид сімейного бізнесу - це торгівля. Причому під цим видом діяльності зараз розуміють як відкриття власного магазину, так і інтернет-майданчики для продажу товарів. Перший варіант вимагає наявності окремого приміщення, покупки торгового обладнання. Бажано, щоб магазин розташовувався недалеко від будинку.

У разі ж, якщо торгівля здійснюється через інтернет, то справа зазнає суттєвого спрощення: "торгова точка" обмежується робочим столом з комп'ютером або навіть планшетом, тільки варто врахувати, що під склад доведеться відвести істотну площу квартири.

Для відкриття свого магазину важливо і правильно вибрати напрямок і цільову аудиторію. Успішні приклади демонструють магазини спеціальних продуктів: натуральна косметика, побутова хімія з ухилом в "еко", іграшки, одяг, підгузники та інші засоби гігієни. Такий бізнес буде успішним, якщо хтось із членів сім'ї має успішний досвід або володіє знаннями в бухгалтерії, розкручування сайту і володіє навичками копірайтингу. Також важлива наявність автомобіля.

У такому випадку ролі можуть розподіляться так: дружина стоїть за прилавком або веде переписку з потенційними покупцями по інтернету, а чоловік займається закупівлею і доставкою продукції. У разі необхідності подружжя може підміняти один одного.

2. Виробництво

Не просто продавати, але ще і виробляти - вже куди більш складний вид бізнесу, який зажадає додаткових функцій від партнерів, а можливо, і більшої кількості родичів у команду. У спрощеному вигляді можна домовиться про збут своєї продукції в інших магазинах. Також не обов'язково починати такий бізнес з оренди міні-цехів - його цілком можна організувати і в домашніх умовах.

Вдалими варіантами такого роду діяльності можуть бути, наприклад, домашня випічка або виготовлення меблів на замовлення. У першому варіанті один з партнерів (швидше за все, чоловік) візьме на себе роль закупівельника продуктів і буде шукати замовлення, дружина буде стояти біля плити. У другому, швидше за все, безпосереднім виробником може бути чоловік, дружина ж займеться дизайном, декором, фінансами і рекламою.

Дуже знадобляться навички знову-таки в сфері копірайтингу, також важливим є вміння знімати красиві фото і відео, що стане додатковим інструментом для залучення клієнтів. Також варто мати на увазі, що в святкові дні можливі оптові термінові замовлення, що потребують додаткових робочих рук - тоді варто заздалегідь заручитися підтримкою родичів, які будуть допомагати, наприклад, в оздобленні імбирних пряників до Різдва.

3. Сільське господарство

Наявність власної ділянки, а то і поля в сільській місцевості автоматично перетворює сім'ю на фермерів, які торгують надлишками вирощеного на землі. Втім, не тільки картоплю і помідори можна продавати "з землі". Дуже хороший дохід, в разі налагодження збуту, може дати вирощування квітів, грибів або ж ферма з виробництва перепелів (або ж індичок, кролів, нутрій). Також наявність землі та проживання за містом спростить створення власного розсадника.

Тут вже важливий не стільки правильний розподіл роботи, скільки знання і практичні навички догляду за рослинами або тваринами. Все ж чоловічій половині сім'ї буде простіше взяти на себе функцію будівництва відповідного приміщення - кліток, вольєрів, сараю або теплиці, а жінки будуть здійснювати безпосереднє вирощування, годування, харчування.

4. Сфера послуг

Дуже поширений вид сімейного бізнесу по всьому світу. Найчастіше подружжя організовують власне кафе або міні-готель. Впоратися з таким завданням парі не під силу, тому, принаймні в сезон або вихідні, знадобиться допомога інших родичів - можливо, дорослих дітей.

В Україні все більшою популярністю, незважаючи на відсутність великої пропозиції, користується зелений туризм. При наявності великого будинку додаткових інвестицій в будівництво готелю не знадобиться - гостям можна буде здавати підготовлені кімнати в своєму ж будинку, обладнавши окремий санвузол і вхід. Дружина візьме на себе обов'язки приготування їжі, чоловік буде здійснювати підвезення і ремонт.

5. Сфера розваг

Досить популярний вид заробітку для пар в Україні. У великих містах є великий попит на всіляких аніматорів і ведучих урочистостей: зйомка фото та відео, оформлення залів, тамада і музикант (ді-джей), співачка і акомпаніатор. В такому випадку у подружжя буде однаковий графік роботи, вони зможуть доповнювати один одного, виключивши конкуренцію під час урочистостей. Тим більше, що такі послуги недешеві, і заробіток не доведеться ділити з партнером із зовні - він повністю піде в сімейний бюджет.

Крім того, якщо навіть родичі не працюють разом безпосередньо, але зайняті в одній і тій же сфері, вони можуть рекомендувати один одного своїм клієнтам: наприклад, чоловік фотограф обов'язково попередить майбутню наречену, що візаж його дружини завжди виглядатиме чудово на фото.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів
/-0,31793093681335-/ /-pc-/
Top