counter
Стрічка новин
Вибрати все
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

МВФ відновить діалог з Україною тільки через півроку


Переглядів: 64


МВФ відновить діалог з Україною тільки через півроку

Прийнятий Державний бюджет на 2018 рік став "останньою краплею", що переповнила чашу терпіння Міжнародного валютного фонду (МВФ), який відновить переговори з українською владою лише через півроку. Таку думку висловив глава Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

"Державний бюджет на 2018 рік став останньою краплею для того, щоб МВФ відклав переговори з Україною, і такі переговори будуть, в кращому випадку, в кінці першого кварталу наступного року, а, можливо, тільки в середині 2018 року", - зазначив експерт.

За його словами, ще на початку поточного року МВФ надав Україні 11 "маяків" для отримання чергового траншу, з яких уряд виконав лише один – пенсійну реформу, і то, лише умовно, оскільки діє, як і раніше, однорівнева пенсійна система.

При цьому він додав, що ці 11 пунктів МВФ скоротив до 4-5, залишивши створення антикорупційного суду, земельну реформу, закон про приватизацію і поліпшення системи державного управління. Однак навіть за ним нічого так і не було зроблено, а в плані боротьби з корупцією влада навіть зробила два кроки назад, допустивши конфлікт між НАБУ і ГПУ.

Проте, відсутність кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні не впливає на курс гривні і приплив інвестицій, вважає інший експерт – Віктор Скаршевський: "Нема причинно-наслідкових зв'язків між МВФ і девальвацією, тому що кредити МВФ можуть лише призупинити девальвацію – на тиждень-другий, але не запобігти, тому що девальвація в Україні відбувається абсолютно з інших причин", - зазначив експерт.

За його словами, головна причина, яка призводить до знецінення національної валюти в Україні, є погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури, від якої залежить економіка країни. Так, Україна експортує сировину, імпортуючи готову продукцію, перш за все, споживчі товари.

Крім того, негативно позначаються непродумані дії уряду, відсутність економічної стратегії і бачення, що буде з економікою країни через 10-15 років.

"При такій структурі економіки України просто запрограмована на регулярні кризи", - підкреслив В. Скаршевський. Так, в 2014-2015 роках країна отримала 12,5 млрд доларів кредиту від МВФ, тоді як курс девальвував в три рази.

При цьому економіст додав, що теза уряду про те, що відсутність співпраці з МВФ негативно позначиться на поведінці інвесторів щодо України помилкова, оскільки, для потенційних інвесторів важливо стан економіки. Так, 7-8 років тому, при відсутності співпраці зі структурою, прямі іноземні інвестиції в Україну становили 7-10 млрд доларів на рік.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
Різні шкідливі установки часто дістаються нам від батьків, від друзів та від суспільства, а іноді ми вселяємо ....
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Наші предки століттями помічали знаки Долі, що вказують на швидке нещастя Найвірніші з ознак дійшли донині раз....
8 важливих законів Всесвіту
8 важливих законів Всесвіту
Існує кілька законів, на основі яких у Всесвіті відбувається обмін енергіями Трапляється, що в житті все рапто....
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Сьогодні, 14 травня 2024 року, більшість знаків зодіаку знайде собі роботу Це, можливо, пов'язане із закінченн....
Гороскоп на 14 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 14 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчути потребу в саморефлексії та внутрішньому розвитк....
більше матеріалів
/-0,47457885742188-/ /-pc-/
Top