counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Податок з кожної четвертої посилки. Поштові та логістичні компанії збунтувалися проти лобістського закону


Переглядів: 329


Податок з кожної четвертої посилки. Поштові та логістичні компанії збунтувалися проти лобістського закону

Поштово-логістичні компанії "б'ють на сполох", вимагаючи від президента не підписувати зміни до Податкового Кодексу, яким фактично було запроваджено податок на отримання посилок з-за кордону і обмеження їх вартості. Про це на прес-конференції заявив президент Української асоціації директ-маркетингу Валентин Калашник, передає кореспондент АСН.

"7 грудня без будь-якого обговорення з громадськістю та експертного обговорення були внесені податкові зміни, які стосуються 3,5 млн українців, які сьогодні купують через Інтернет. Згідно з новими змінами до закону, тепер українці, які отримують більше 3 посилок на місяць, вже з четвертої посилки повинні сплатити податок. Але ні технічно, ні організаційно, ні фінансово на сьогодні це неможливо ", - заявив він.

Він демонструє лист, який підписали 10 найбільших поштово-логістичних компаній України. У ньому міститься прохання до президента України Петра Порошенка не підписувати цей закон.  

податки з посилок, податок, мито, обмеження на вартість посилок митниця, фіскальна служба

У свою чергу, в. о. генерального директора ВАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський також погодився з тим, що цей закон технічно неможливо виконати, оскільки абсолютно незрозуміло, як фіскали і митники будуть рахувати кожну посилку на одного українця: "Наприклад, три посилки йтимуть через нас, а четверта через "Нову пошту". Виникає запитання про оплату податку: хто його повинен оплатити і як це технічно прорахувати", - сказав він.Смілянський зазначив, що набрання чинності законом може призвести до зупинки процесу доставки посилок: "У нас немає розуміння, як виконувати цей закон. А головне: навіщо? Немає відповіді в цьому законі, які надходження очікуються в бюджет. Тому ми закликаємо президента не підписувати закон (реєстр. номер - 6776-д)", - додав він.

При цьому директор з правових питань "Нова Пошта" Ірина Хомич наголосила, що в разі підписання закону ДФС повинна буде інтегрувати свої бази з Митницею і логістичними компаніями, що проблематично. А всі відділення логістичних компаній повинні будуть підключитися до Інтернету."Природно, це призведе до обмеження поставок посилок містами-мільйонниками і районними центрами. Набуття чинності закону призведе до затримок з доставкою посилок", - прогнозує вона.

Депутати фактично ввели подвійне оподаткування

Водночас директор юридичного департаменту Meest Group Ілона Коваль впевнена, що українці не готові платити нові податки. "Бо в нашій країні самі провладні мужі не платять податки... Люди і так платять податки при отриманні посилки. І ніяких нововведень, якщо посилка коштує більше 150 євро або це четверта за рахунком посилка, вводити немає сенсу", - впевнена вона .

Коваль вважає, що "люди в будь-якому випадку знайдуть можливість отримати посилку, не сплативши цей податок, тому сенсу в ухваленні закону немає", - сказала вона. Дійсно, хіба важко людині щоразу вказувати в графі одержувача не себе, а когось іншого, наприклад - родичів або друзів.

"А якщо в лайно додати кілька ложок варення?"

Позафракційний нардеп Борислав Береза ​​вважає, що цей закон має корупційну складову. За його словами, в лобіюванні нових мит зацікавлені певні інтернет-компанії України, за якими "стоять депутати і високі особи, адже, якщо зірка засяяла, це комусь треба".Береза ​​зазначив, що після ухвалення в Раді закону спілкувався зі спікером Андрієм Парубієм, який погодився, що закон "трошки" некоректний."І він наполягає, що його треба підписати, а потім доопрацювати, внести правки. Але я впевнений, що якщо в лайно додати кілька ложок варення, суть закону не зміниться. Адже адміністрування цього закону обійдеться самій державі дорожче, ніж принесе цей закон... І поки м'яч на боці президента. Глава держави може заветувати закон і подати його до парламенту зі своїми правками. Якщо ж цього не станеться, то Україна отримає нову проблему, яка дорого коштуватиме як для самих українців, так держави", - вважає нардеп.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Справжнє кохання — це щастя Не дарма про неї було написано безліч книг і знято безліч фільмів
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Життя — складний і звивистий шлях, який пролягає через багато небезпек та перешкод Ворожіння на найближче майб....
більше матеріалів
/-0,28688097000122-/ /-pc-/
Top