counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Слизька справа. Як дійти до роботи і не покалічитися в ожеледь


Переглядів: 146


Слизька справа. Як дійти до роботи і не покалічитися в ожеледь

З огляду на погодні умови, які склалися практично по всій території України, а саме снігопад і ожеледь, ми зробили підбірку практичних порад, які зменшать ризик отримання травм на слизькій дорозі.

Для початку рекомендується вибирати найбезпечніші шляхи пересування. Не забувайте, що під снігом, що випав може ховатися лід. Швидко ходити не рекомендується взагалі. При ходьбі намагайтеся не тримати руки в кишенях — вони повинні бути вільні, щоб балансувати ними під час руху.

Роблячи крок ставте на землю підошву повністю, а коліна намагайтеся розслабити. Сумку краще за все повісити на плече, або взагалі взяти рюкзак, який не буде сковувати рухи. Літнім людям варто ходити з тростиною з гумовим наконечником, або використовувати спеціальну палицю з шипами.

В ідеалі літнім людям краще перечекати негоду вдома, так як серед постраждалих від ожеледиці — 2/3 саме пенсіонери. А ось кому зовсім не рекомендується залишати будинок в ожеледь — так це вагітним. Краще почекати поки не приберуть сніг і не потрусять тротуари піском.

Якщо падіння уникнути не вдалося, то на льоту постарайтеся зігнути коліна і ніби присісти — це значно знизить висоту падіння. Для запобігання переломів, максимально згрупуйтеся — не треба виставляти руки вперед, а ноги тримайте вкупі.

Переходячи проїжджу частину, переконайтеся, що автомобілів немає. Навіть на переході краще дочекатися поки машина проїде повз або повністю зупиниться.

Жінкам під час ожеледиці не рекомендується взувати підбори. Найкраще носити взуття з плоскою гумовою підошвою, яка не твердіє при низьких температурах. Відмінними підошвами для льоду вважаються основи з мікропористого або іншого м'якого матеріалу без високих каблуків.

Також є декілька хитрощів, як поліпшити "зчіплюваність" взуття з землею.

У найближчій взуттєвої майстерні можна попросити встановити так звану «профілактику від ковзання». Це гумові прокладки, які клеяться на підошву і каблук.

Також допоможе звичайний медичний пластир в рулонах. Його слід клеїти на всю підошву, бажано хрест-навхрест. Пластир дуже добре допомагає при ожеледі, але у нього є мінус: він швидко намокає і відклеюється. Він може протриматися від кількох годин до декількох днів.

Врятує від ожеледиці войлок або жорстка частина звичайної губки. Потрібно взяти водостійкий клей або клей «Момент» і приклеїти їм войлок до взуття невеликими шматками.

Старі чоботи, яких не шкода, можна подряпати на підошві крупнозернистим наждачним папером. Зовсім радикальний спосіб не покалічитися в ожеледь — льодоступи. Однак вони не зовсім естетично виглядають, хоча безпека понад усе.

Обходьте кришки каналізаційних люків, бровки, і сходинки — вони можуть виглядати безпечно, але насправді — покриті тонким шаром льоду. Небезпечно також прогулюватися уздовж проїжджої частини. По-перше якщо ви посковзнетеся, то можете впасти на проїжджу частину, а по-друге автомобіль може занести на тротуар.

Ходіть посередині тротуару, подалі від будинків, так як з дахів може впасти сніг або бурулька. Якщо після падіння через деякий час ви відчули головний біль, нудоту або біль в суглобах, то терміново потрібно звернутися в травмпункт.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,37714886665344-/ /-pc-/
Top