counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Ожеледь: Правила виживання водіїв у великому місті


Переглядів: 264


Ожеледь: Правила виживання водіїв у великому місті

Ожеледиця в багатьох містах України перетворила звичайну поїздку на авто на справжню пригоду, а для когось - цілий колапс. Тільки в першій половині дня у столиці було зафіксовано більше сотні ДТП. АСН зробила підбірку для водіїв, як безпечно їздити за таких погодних умов.

Звичайно ж, перший і один з основних критеріїв для безпечного водіння - це хороша зимова гума. На неї грошей шкодувати точно не варто і міняти треба було задовго до ожеледиці - коли середньодобова температура встановиться в районі 5 градусів тепла.

Для міста "шипована" не підходить

За такої температури «літня гума» втрачає свою еластичність - "дубіє" від холоду. Хочемо ще раз нагадати - «всесезонної гуми», про яку часто говорять маркетологи, не існує. Що стосується шипованої, то вона хороша або на льоду, або на утрамбованому снігу. На зимовому асфальті шипована гума може навіть збільшити гальмівний шлях на кілька метрів.

Хоча в Україні їзда в місті з увімкненим світлом і не обов'язкова, але експерти настійно рекомендують це робити. У багатьох європейських країнах ближнє світло фар або денні ходові вогні мають бути ввімкнені під час руху автомобіля протягом усього року.

Також у першу ожеледь краще на кілька днів змінити комфортний автомобіль на громадський транспорт. Річ у тім, що, судячи зі статистики, в першу ожеледь відбувається найбільше ДТП, а відповідно мегаполіси зупиняються в заторах. Адаптація недосвідчених водіїв і лихачів займе кілька днів.

Часто аварії взимку відбуваються через погану видимість, тому настійно рекомендуємо не просто вмикати ближнє світло, а й почистити від бруду дзеркала, скло і фари.

Зранку замість обігріву краще салон просто провітрити або увімкнути обдування холодного повітря. Якщо у вас буде гаряче лобове скло, то сніг миттєво розтане і покриє автомобіль крижаною кіркою. І навіть через півгодини прогріву вам доведеться дуже повозитися, щоб зняти наліт із льоду.

Якщо ви збираєтеся виїжджати на завантажену ділянку дороги, а тим більше - в затор, рекомендується прогріти гуму, а також перевірити зчеплення з дорогою, кілька разів загальмувавши.

Гальмувати і одночасно повертати на передньопривідному авто не можна, це краще робити плавно, щоб уникнути занесення. Якщо у вас автомобіль з механічною коробкою передач, то їздити на нейтральній передачі по ожеледі не рекомендується.

Гранично обережним слід бути на естакадах і мостах. У цих місцях лід з'являється набагато раніше і сходить пізніше. Візуально може здатися, що асфальт сухий, але це оманливо.

Частіше мийте машину, оскільки соляний розчин прискорює корозію. Водночас у дуже сильні хуртовини мити авто варто рідше. У зимовий період обов'язково возіть в машині невелику лопату і пластикову пляшку з сіллю або піском. Пісок допоможе піднятися на невелику гірку або вибратися з крижаної лунки. У багажнику має бути трос, а також не будуть зайвими спеціальні шипи для коліс або ремені, якщо ви примудрилися заїхати у великі кучугури снігу.

Звичайно, слід дотримуватися швидкісного режиму, тримати дистанцію від автомобіля, що їде попереду, а також відмовитися від будь-яких різких маневрів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,41047310829163-/ /-pc-/
Top