counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Треба доскласти: представники ЄС звернулися до Мін'юсту через конкурс на посаду приватного виконавця


Переглядів: 546


Треба доскласти: представники ЄС звернулися до Мін'юсту через конкурс на посаду приватного виконавця

Представники проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» закликають Міністерство юстиції дозволити кандидатам у приватні виконавці, які скаржились на технічні збої під час складання іспиту, пройти випробування знову. Про це йдеться у зверненні керівника проекту Довідас Вітаускаса на ім'я заступника міністра юстиції України Сергія Шкляра, яке є в розпорядженні АСН.

Нагадаємо, що претенденти на посаду приватного виконавця, які складали іспит 25 вересня і за результатами якого жоден з кандидатів не пройшов навіть першого етапу, написали в Міністерство юстиції колективне звернення. Вони припускають, що автоматизована система могла дати збої під час складання іспиту. З їхніх слів, під час випробування декілька кандидатів змушені були повторно  заходити в систему, до того ж майже у всіх осіб під час іспиту були однакові запитання. У своєму зверненні претенденти просять міністерство розібратися у цій ситуації. 

Втім, заступник міністра юстиції Сергій Шкляр повідомив АСН, що жодного розслідування щодо низьких результатів декількох іспитів, які проходили у вересні-жовтні цього року, ні міністерством, ні кваліфікаційною комісією не проводиться. Чиновник вважає, що фактично нульова результативність екзаменів пов’язана з поганою підготовкою кандидатів. 

Натомість, на думку представників ЄС, можливість перескласти іспит тим, хто сумнівається у чесності процесу відбору, дасть, перш за все, змогу відновити довіру інших кандидатів до процесу.  Нижче публікуємо без змін повний текст звернення керівника проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідаса Віткаускаса до заступника міністра юстиції Сергія Шкляра.        

Шановний Сергію Володимировичу!  

      Дозвольте висловити Вам свою повагу та підтримку щодо реформи системи виконання судових рішень в Україні та запровадження професії приватних виконавців, що, на нашу думку, сприятиме підвищенню рівня виконання судових рішень і зміцненню верховенства права в Україні.

     Проте, останнім часом технічні недоліки, що могли виникнути під час проведення кваліфікаційного іспиту на доступ до професії приватного виконавця, перешкоджають зростанню рівня довіри та можуть завдати шкоди авторитету Міністерства юстиції України. На жаль, вищезазначене вже призвело до зниження явки кандидатів на іспит.

     З метою підвищення рівня довіри щодо неупередженості, прозорості й об’єктивності проведення іспиту та заохочення якомога більшої кількості кандидатів до участі у його складанні, пропонуємо дозволити кандидатам, котрі мають обґрунтовані підстави сумніватися в повній технічній відповідності процедури проведення кваліфікаційного іспиту на допуск до професії, завершити складання іспиту в найкоротші строки.

     Вважаємо, що такий підхід відповідатиме принципам верховенства права, позаяк не погіршуватиме становища кандидатів, а також сприятиме досягненню мети реформи.

     Іспит на доступ до професії приватного виконавця є ключовим елементом реформи системи виконання судових рішень, тому виправлення наслідків технічних недоліків його проведення є необхідним для підвищення авторитету Міністерства юстиції Україні та відновлення рівня довіри професійної спільноти до реформи.

     В той же час, Міністерство юстиції має забезпечити прозорість та відкритість всього процесу допуску до професії приватного виконавця. Для досягнення цієї мети надзвичайно важливе значення має якість процесу підготовки до складання екзамену, який на разі триває місяць та забезпечується виключно Інститутом права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України.

     З метою забезпечення доступності, прозорості та якості підготовки кандидатів до складання кваліфікаційного екзамену, пропонуємо надати право проведення такої підготовки й іншим навчальним закладам у різних регіонах України.  

     Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю й маємо честь запевнити Вас у нашій щирій повазі та готовності й надалі сприяти Міністерству юстиції України у належному впровадженні реформ.    

         Довідас Віткаускас

         Керівник проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»    


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,43365597724915-/ /-pc-/
Top