counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

В СРСР боялися смерті Кеннеді, Освальд зустрічався з КДБ і дивні способи вбивства Кастро. Що в розсекречених архівах США


Переглядів: 228


В СРСР боялися смерті Кеннеді, Освальд зустрічався з КДБ і дивні способи вбивства Кастро. Що в розсекречених архівах США

Білий дім опублікував понад 2800 файлів про вбивство президента США Джона Кеннеді 22 листопада 1963 року. Одним з найцікавіших фактів у ньому є те, що Совєти побоювалися, що їх звинуватять у тому, що вбивця американського президента - Лі Гарві Освальд - їхній агент.

Доповідь ФБР про це було датовано 1 грудня 1963 року, підписаний директором Едгаром Гувером. Радянський Союз навіть побоювався, що в паніці американські військові атакують країну. В СРСР намагалися більше дізнатися про терміново приведеного до присяги після смерті Кеннеді Ліндона Б. Джонсона. Вони не знали, чого чекати від нового керівництва США.

кеннеді, монро, вбивство кеннеді, хто вбив кеннеді, секретні матеріали, секретні документи, таємниця, розслідування, сша, президент

В СРСР назвали Освальда «невротичним маніяком, який був нелояльний до своєї країни». І хоча Освальда вважали єдиним стрільцем, після розслідування все ще ходили чутки про те, що стрільців було двоє.

Хроніка файлів, опублікована на веб-сайті Національного архіву в четвер увечері, показує, що Совєти були буквально одержимі теоріями змови, які нібито оточували смерть Кеннеді.

"Відповідно до нашого джерела, офіційні особи Комуністичної партії Радянського Союзу вважали, що в Сполучених Штатах сталася добре організована змова з метою державного перевороту", - йдеться в одній із доповідей.

Радянський лідер Микита Хрущов сказав, що він не вірить, що американські служби безпеки були настільки «невмілими», що Кеннеді був убитий без будь-якої змови простим маніяком.

кеннеді, монро, вбивство кеннеді, хто вбив кеннеді, секретні матеріали, секретні документи, таємниця, розслідування, сша, президент

Вбивцею був не Освальд?

Існує також інформація про те, що якийсь репортер у Cambridge News отримав анонімний дзвінок, в якому йому порадили зв'язатися з американським посольством в Лондоні, де він мав отримати «важливі новини». Дзвінок відбувся за 25 хвилин до того, як був убитий Кеннеді.

Також в одному з записів ідеться, що поліцейський з Далласа Джей Тіппіт був справжнім вбивцею Кеннеді. Нагадаємо, за офіційною версією - Тіппіт намагався затримати Освальда після замаху вже біля його будинку. Однак Освальд убив Тіппіта чотирма пострілами в упор.

Однак, згідно з документом, за тиждень до вбивства патрульний Тіппіт з невстановленою м точно людиною, можливо, нею був саме Освальд, були разом у нічному клубі Джека Рубі

Саме Джек Рубі незабаром застрелить вбивцю Кеннеді за його словами "з помсти". Це трапиться в публічному місці, в прямому ефірі, коли Освальда спробують перевести в більш охоронювану в'язницю.

Брат президента бачив смерть Монро?

Про романі карколомної блондинки відразу з двома братами Кеннеді ходили чутки вже тоді. Але той факт, що брат президента США Роберт Кеннеді був у будинку Монро в день її смерті, тепер підтверджується. Хоча і невідомо, що там відбувалося.

кеннеді, монро, вбивство кеннеді, хто вбив кеннеді, секретні матеріали, секретні документи, таємниця, розслідування, сша, президент

Існує документ з попередженням про те, що якийсь письменник пише книгу, в якій буде згадано зв'язок між Робертом Кеннеді і актрисою Монро. ФБР попередило Роберта про книгу в 11-сторінковому документі. ФБР розповідає в ньому про такого собі Френка Капелла «Дивна смерть Мерилін Монро».

Згідно з доповіддю, Капелл, який жив у Нью-Йорку, пише 70-сторінкову книгу, яка буде опублікована в 10 липня 1964 року і буде продаватися по $2.00 за примірник.

У доповіді генпрокурора Гувера, датованій 8 липня 1964 року, він написав, що Капелл заявив, що він «буде посилатися на імовірну дружбу Кеннеді з покійною міс Мерілін Монро» і що має намір вказати у своїй книзі, що Кеннеді і міс Монро були близькі і що він був у квартирі міс Монро під час її смерті.

Змова була чи ні?

Також джерела в ФБР вважали, що вбивство «не було справою однієї людини, але стало наслідком ретельно спланованої кампанії, в якій брали участь декілька осіб».

Джерело ФБР також зазначило, що радянські чиновники боялися, що «без наказу якийсь безвідповідальний генерал у Сполучених Штатах може запустити ракету по Радянському Союзу».

В СРСР найбільше остерігалися, що тінь підозри в підготовці вбивства впаде на них і, зокрема, ще й на комуністів у США. «Вони наполягали, що Освальд ніколи не належав до будь-якої організації в Радянському Союзі і ніколи не отримував радянського громадянства», - йдеться в одній з доповідей.

кеннеді, монро, вбивство кеннеді, хто вбив кеннеді, секретні матеріали, секретні документи, таємниця, розслідування, сша, президент

Вбивць Кеннеді шукав і КДБ

25 листопада 1963 року, через три дні після вбивства Кеннеді, полковник Борис Іванов, начальник радянського комітету державної безпеки (КДБ) провів нараду зі своїми підлеглими. Згідно з документами, він сказав присутнім, що вбивство Кеннеді «створило проблему для КДБ і що всім співробітникам КДБ треба докласти максимальних зусиль для розв'язання цієї проблеми».

Джерело ФБР сказало, що Іванов вважає, що вбивство президента «було сплановано організованою групою, а не було актом одного окремого вбивці».

Іванов також заявив, що робота КДБ полягає в тому, щоб розібратися в суті справи і встановити всі можливі групи, які могли б таємно планувати вбивство американського президента.

Документ ЦРУ, датований травнем 1964 року, цитує розмову з радянським лідером Микитою Хрущовим, який сказав, що не вважає, що американські служби безпеки була настільки «невмілими», що Кеннеді був убитий без змови. Хрущов вважав, що поліцейське управління Далласа стало «інструментом» для вбивства.

Коли джерело сказало Хрущову, що Освальд і Джек Рубі були «божевільними» і «діяли самі по собі ... той прямо відповів, що не вірить у це».

 Гарві Освальд зустрічався з представниками КДБ

Згідно з документами, за два місяці до вбивства Кеннеді було перехоплено розмову Гарві Освальда з офіцером КДБ «ламаною російською». Освальд кілька років пропрацював у Мінську на радіозаводі, де зустрів свою дружину - Марину.

«Згідно з перехопленим телефонним дзвінком з Мехіко, Лі Освальд перебував у радянському посольстві 28 вересня 1963 року, розмовляв з консулом Валерієм Володимировичем Костіковим», - йдеться в одному документі.

У документі ЦРУ зазначається, що агентство дізналося про візит Освальда, який був марксистом, у Мехіко 1 жовтня. Згідно з документом, Освальд повідомив охоронцю, який відповів на дзвінок, що у нього була нова інформація «щодо телеграми Вашингтону».

Інший документ показує, що і ФБР було відомо про зустріч Освальда з росіянами 1 жовтня 1963 року - більш ніж за місяць до того, як був убитий Кеннеді. Що означає, що Освальд вже був у той час під наглядом. Документ ЦРУ показує, як Освальд пробув у Мексиці шість днів, зокрема - відвідав вечірку, яку влаштував мексиканський драматург Де Паз.

Надалі він був допитаний ФБР і розповів агентам про інших американців, які контактували з Освальдом. Однак ця частина діяльності Освальда не розслідувалася далі, що наштовхувало на думки про саботаж усередині служб безпеки.

Як американці планували вбити Фіделя Кастро

ЦРУ також придумували схеми вбивств кубинського лідера Фіделя Кастро. Одна з химерних ідей полягала в тому, щоб дати Кастро заражений костюм для дайвінгу. Кастро любив пірнати.

«План ЦРУ полягав у тому, щоб заразити костюм і акваланг бацилами туберкульозу і небезпечного грибка, що викликає хронічні захворювання шкіри.

В іншій складній змові, щоб убити Кастро, ЦРУ обмірковувало ідею створення «морської раковини-захоплення», яку треба було занурити в море, де Кастро любив пірнати. Природно, після захоплення лідера Куби раковина мала вибухнути.

Кастро в 1978 році, коли слідчі Білого Дому відвідали острів, заявив, що Куба не брала участь у змові. Але в 1963 році кубинський посол у США відреагував «з радістю» на вбивство, відповідно до однієї з доповідей ЦРУ. Незабаром посол отримав наказ з Куби «перестати виявляти радість на публіці».


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,47178912162781-/ /-pc-/
Top