counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Чому однозначно варто подивитися перший український фільм-фентезі "Сторожова застава"


Переглядів: 362


Чому однозначно варто подивитися перший український фільм-фентезі Сторожова застава

Творці фільму-фентезі "Сторожова застава" представили своє творіння пресі за два дні до старту широкого прокату по всій країні. 5 вересня кіностудія Kinorob вже презентувала Державному агентству України з питань кіно цей фільм. Нагадаємо, за підсумками п'ятого конкурсного відбору Держкіно він отримав державну фінансову підтримку в розмірі понад 18 мільйонів гривень.

Єгор Олесов, один з продюсерів фільму, говорить, що всього на його створення було витрачено 40 млн гривень, з яких 45% - профінансувала Держкіно. Картину знімали 52 дні. У Карпатах - в Коростишівському кар'єрі. У Києві - на Лисій Горі і місцевих болотах, а головна локація - велика декорація самої застави, побудована на студії FILM.UA. Вона розташована на столичному житловому масиві Троєщина.

сторожова застава, фільм, фентезі, прем'єра,

сторожова застава, фільм, фентезі, прем'єра,

сторожова застава, фільм, фентезі, прем'єра,

Дуже багато костюмів. Складна робота була у художника з костюмів Антоніни Белінської. Десь півроку працювали зі скетчем до фінального результату, до пошиття костюмів. Декорацію будували теж десь місяців шість-вісім. Потім вона стояла взимку, набула фактурності і стала більш реалістичною, - розповідає продюсер.

«Сторожова Застава» є дебютною повнометражною роботою режисера Юрія Ковальова. Продюсери фільму - Єгор Олесов і Юрій Прилипко, сценаристи - Сашко Дерманський, Ярослав Войцешек і Юрій Ковальов. Оператором картини є Юрій Король. Композитори - Владлен Пупков і Сергій Сидоров.

Творці фільму стверджують, що на сьогодні - це один з найбільш технічно складних проектів, який створювався у нашій країні. Юрій Прилипко, продюсер, говорить що у "Сторожовій заставі" є близько 1700 склеювань (переривань кадрів фільму для вставки спецефектів).

Тобто 40% фільму в тому чи іншому вигляді були зроблені за допомогою візуальних ефектів. Мабуть, кожен VFXер у країні так чи інакше був причетний до проекту, хтось допомагав, хтось радив, хтось безпосередньо працював. І, напевно, найскладніше в проекті для нас було знайти спільну мову, оскільки у кожного  своє власне сприйняття.

Нагадаємо, сценарій до фільму писався за мотивами книжки Володимира Рутківського. Певна привабливість його в тому, що ми бачимо дуже багато нових облич - Данило Каменський, Єва Кошова, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Георгій Дерев'янський, Слава Красовська, Ержан Нуримбет, Ерболат Тогузак та Іван Денисенко. Ну от хіба що зірка Наталія Сумська не вписується в це правило.

 

Данило Каменський, який грає головного героя Вітю, зізнається, що роль далася йому непросто.

З дитинства через одну ситуацію він почав боятися висоти. Цей страх переслідує його все життя до певної миті. Потім він стає більш дорослим і мужнім. Мені було спочатку складно зрозуміти цього персонажа, чому він так думає, чому він так робить і взагалі стає іншою людиною, це дуже важко.

Стріла в лоб - так стріла в лоб!

 

"Сторожова застава" - фільм однозначно знятий для українського глядача. Сценаристи вплели у нього жарти, які зрозуміємо тільки ми. Наприклад богатир, знімаючи шолом, говорить: "Ех, ну що ж, стріла в лоб - так стріла в лоб!". Зал буквально вибухнув сміхом, адже всі згадали епохальну обіцянку колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка піти під кулі у часи Майдану.

 

Цей український фільм-фентезі, по-перше, для українського глядача. Ідея картини в тому, що якщо вірити в свої сили, то можна здолати все. Це стосується кожного з нас, які б складнощі не були на вашому шляху, - говорить режисер Юрій Ковальов.

Пилип Іллєнко, голова Держкіно, говорить - радий, що держава вирішила підтримати саме цей фільм. Водночас він визнає, що у стрічки була нелегка доля. За його словами, головне, що в Україні розвиваються різні жанри кіно, які задовольняють запити максимально широкої глядацької аудиторії.

Цей жанр є одним з найпопулярніших у світі, і повноцінна кіноіндустрія не може існувати, якщо вона в ньому не працює. А далі все залежить від реакції глядача, для якого це кіно і створювалося. Це український фільм для українського глядача, а може, й не тільки для українського, - говорить Іллєнко.

Продюсери впевнені в потенціалі свого творіння. Вони вели переговори про продаж прокатних прав відразу з кількома компаніями.

Film.ua Group раніше повідомляла, що збирається продати права на показ «Сторожової застави» в Японію, також було укладено угоду про попередній продаж всіх прав на повнометражне фентезі з дистриб'юторською компанією Veera Film & Distribution на територію Індії, а також з дистриб'ютором Visicom Surya Gemilang - на території В'єтнаму і Малайзії. А на American Film Market права на показ фентезі «Сторожова застава» були продані в Китай.

Однією фразою про фільм можна сказати - після його завершення хочеться, щоб він тривав ще щонайменше годину. А може - дві. Він розслабляє і затягує, а герої до кінця стрічки немовби стають твоїми близькими друзями. Найкращою ілюстрацією цього може бути реакція дочки активіста Олександра Аронця. Після допрем'єрного показу дівчинка просто розридалась.

Віктор Ковальчук, фото Віктора Ковальчука, Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів
/-0,38582110404968-/ /-pc-/
Top