counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

У депресії немає обличчя. У соцмережах з'явився флешмоб #FaceOfDepression


Переглядів: 431


У депресії немає обличчя. У соцмережах з'явився флешмоб #FaceOfDepression

10 жовтня у світі відзначають День психічного здоров'я, а його рух спрямовано на підвищення обізнаності про проблеми психічного здоров'я. У зв'язку з цим у соцмережах набирає обертів флешмоб #FaceOfDepression (#обличчядепресії). Під цим тегом учасники флешмобу викладають свої щасливі фотографії, розповідаючи про боротьбу з депресією і стираючи стереотип того, що депресивна людина виглядає пониклою і сумною.

«Я роблю це не для того, щоб мене пожаліли. Я лише хочу, щоб усі зрозуміли - у депресії немає обличчя! Так, людина може бути похмурою, з опухлим від сліз обличчям і синцями під очима. Але так само вона може весело сміятися, здаватися бадьорою, а через кілька хвилин зачинитися в кімнаті, ридати і порізати собі вени», - написала одна з учасниць флешмобу.

депресія, флешмоб, соцмережі, емоції,

"У депресії немає обличчя або настрою». Саме таким реченням підписала свій твіт вдова вокаліста Linkin Park Талінда Беннінгтон. Вона і запустила флешмоб, опублікувавши відео зі своїм чоловіком, у якому Честер Беннінгтон сміється і пустує з сином за 36 годин до свого самогубства.

Цей твіт зараз зібрав майже 60 тис. перепостів і більше 100 тис. лайків, надихнувши людей у ​​всьому світі ділитися своїми історіями про депресію. Більшість користувачів соцмереж зазначають, що протягом тривалого часу у них була апатія до життя, їм важко було не те що вийти на вулицю, а навіть прийняти душ.

«З літа 2015  року життя круто змінилося. Ти начебто та, що й була, тільки тепер боїшся виходити з дому, спілкуватися, не можеш довіряти, трясешься від кожного шереху і мучишся від панічних атак. Розумієш, що тобі тільки 21, а ти на межі. Тоді мені не хотілося жити», - пише одна з учасниць кампанії.

 

депресія, флешмоб, соцмережі, емоції,

Але є й такі, які через депресію хотіли покінчити життя самогубством. Хтось зізнається, що ковтав пігулки, хтось - різав вени.

«На фото я навесні 2014-го, посміхаюся, перебуваючи в затяжній депресії. Десь за півроку до цього фото я була зовсім на межі, в одну з ночей проковтнувши всі снодійні, барбітурати, заспокійливі і транквілізатори, що були в квартирі, і запивши міцним алкоголем», - пише учасниця флешмобу.

депресія, флешмоб, соцмережі, емоції,

Дівчина, на щастя, вижила, але в своєму пості вона зазначила, що ні близькі, ні друзі її не розуміли. Називали дивною і відверталися від неї.

«Якщо людина зізнається вам, що хвора, просить про допомогу... я благаю вас, не відвертайтеся від неї. Зробіть усе, що в ваших силах. Не знецінюйте депресію. Це може врятувати чиєсь життя. Іноді ми навіть не здогадуємося, що від наших дій або слів залежать долі і життя інших», - пишуть користувачі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в світі налічується більше 300 млн осіб, які страждають від депресії. Основні ознаки депресивного стану: дратівливість, неуважність, постійна втома, невдоволення собою та оточуючими, довгі періоди поганого настрою, переважає апатія і відчуженість, немає бажання спілкуватися, порушуються сон і апетит.

Психологи радять, якщо у вас переважають негативні емоції, треба добре виспатися, побільше гуляти на свіжому повітрі, спілкуватися з людьми, навіть незнайомими, а також - їсти улюблену їжу. Якщо стан зневіри не проходить, варто звернутися до фахівця. Адже депресія офіційно вважається хворобою, яку не тільки варто, але й треба лікувати. Вчені кажуть - у майбутньому від психічних захворювань буде гинути більше людей, ніж від будь-яких інших хвороб. Так що ігнорувати порушення душевної рівноваги не варто.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів
/-0,35120391845703-/ /-pc-/
Top