counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Мені - деревину, тобі - землю. Хто вирубав половину заповідного лісу в Пущі-Водиці


Переглядів: 864


Мені - деревину, тобі - землю. Хто вирубав половину заповідного лісу в Пущі-Водиці

Ліси Пущі-Водиці вирубані наполовину. Те, що офіційно називається "санітарною рубкою лісу", насправді є його промисловою розробкою, стверджують екологи. Активіст Ігор Кирикевич на своїй сторінці у соціальній мережі опублікував фотографії того, що залишилося від легендарних правобережних лісів Київщини.

І ці фото жахають. На них видно сліди систематичної вирубки - спилюються не поодинокі дерева і сухостій, а "килимова" рубка, що залишає десятки гектарів лисої піщаної пустелі. На місце зрубаних давніх сосен лісники подекуди насадили жалюгідний молодняк, який хворіє і не приймається.

пуща водиця, вирубка лісу, екологія, Святошинське лісопаркове господарство

Знищені квадрати 25, 47, 66, 83, 94, 95, 98, 104, 105 Межигірського лісництва, 8,17, 18, 19, 34, 82 Пуща-Водицького лісництва. Тут рубають ліс упродовж року і цілодобово, немає ні сезонності, ні дотримання природних ритмів дерев. Часто лісоруби, як злодії, пробираються в темряві, вирізаючи заздалегідь помічені дерева. Потім деревина піде на продаж, а звільнені ділянки - під забудову.

Замість охорони - паразитування та експлуатація

Дивовижне явище - як орган, покликаний охороняти заповідні курортні території, перетворився на паразитуючу на них структуру. І в цьому випадку Святошинське лісопаркове господарство знищує те, що покликане охороняти і примножувати. Ліси вже давно не встигають відновлюватися за такого їх "лікування". На цьому відео активісти намагаються випитати у майстра рубки - куди відвезуть величезні спиляні сосни. Виявляється, дерева захворіли і різко згнили саме в одному квадраті і пустять їх на труни!

Активісти стверджують, що правікові ліси під Києвом рубаються з комерційною метою, а те, що називається Святошинським лісопарковим господарством, працює як звичайний лісхоззаг і лісопилка.

пуща водиця, вирубка лісу, екологія, Святошинське лісопаркове господарство

На фото: Лісопилка Святошинського лісопаркового господарства

Випилюють ліс уже і в районі зони відпочинку "Партизанський бір", санаторію "Ялинка", "Артек". Для маскування ліс вздовж доріг залишають недоторканим, а в гущі починається відкритий лісоповал. Його масштаби вже видно з космосу на Google-картах!

Хто він - головний дроворуб?

Відразу ж виникає запитання, хто керує цим підприємством і чому на ці жахіття закриває очі столична влада? Виявляється, комунальним підприємством керує такий собі Олег Миколенко. Освіти він відповідної не має, стверджують активісти.

За їхніми словами, Миколенко - звичайний терапевт з Тернополя. Так, ми не помилилися - місце постійної реєстрації київського чиновника - село Підгірне Тернопільського району. Його дружина працює в Тернопільському медуніверситеті, поєднуючи цю посаду з роботою патологоанатома.

Втім, на цьому вся звичайність пана Миколенка закінчується. Дивним чином він поєднує роботу на комунальному підприємстві в Києві і керівництво фірмою, зареєстрованою в Івано-Франківську.

І вочевидь вже зовсім не здивує той факт, що фірма ця - лісозаготівельна компанія «Українська Лісова Інвестиційна Група». Всі її реквізити, а також дані про доходи і заощадження Миколенка можна подивитися у його декларації за минулий рік.

Яким чином володіння 100% акцій компанії поєднується з роботою на комунальному підприємстві? І як можна було довірити охорону лісу людині, яка заробляє на його вирубці?!

До слова, судячи з даних у декларації, Олег Миколенко буквально таки жертвував всім на світі заради роботи в Києві та, можливо, навіть голодував. Чи жарт - за офіційними даними, минулого року на посаді директора лісопаркового господарства він отримував лише по 7000 гривень на місяць.

А оскільки вся його нерухомість розташована виключно в Тернопільській області, то в Києві Миколенко на свою крихітну зарплату мав орендувати квартиру, оплачувати комунальні рахунки, заправляти автомобіль і за щось ще й харчуватися. Втім, зарплата у столичного чиновника закінчилася б вже на комунальних рахунках. Так заради чого всі ці жертви?

Навіщо успішному бізнесменові з Івано-Франківської області кидати свою фірму і переїжджати "саджати ялинки" під Києвом на зарплату в 7 тисяч на місяць? І чому столична влада закриває очі на очевидний конфлікт інтересів у його призначенні? Можливо, тому, що така ситуація всіх влаштовує?

Адже лісоруб отримує своє дерево, а столична влада - землі, які можна успішно продавати, складаючи гроші у свою бездонну кишеню? Можливо, в НАБУ, куди АСН також направить свій запит, крім КМДА і Мінприроди, дадуть відповідь на ці запитання?

пуща водиця, вирубка лісу, екологія, Святошинське лісопаркове господарство


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,2162868976593-/ /-pc-/
Top