counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Напівпорожній, без реклами і банкоматів. Фоторепортаж, як Луганськ при "ЛНР" відкинуло на 80 років назад


Переглядів: 1928


Напівпорожній, без реклами і банкоматів. Фоторепортаж, як Луганськ при ЛНР відкинуло на 80 років назад

Практично немає громадського транспорту і банкоматів, напівзруйновані будівлі, які після бойових дій у 2014 році ніхто навіть не намагався відновити, порожні вулиці і вокзали. Саме так зараз виглядає Луганськ. Незважаючи на те, що вже три роки як військові дії віддалилися від міста і місцевим жителям чутні хіба що віддалені вибухи боєприпасів, Луганськ все ще виглядає так, ніби війна тут закінчилася лише вчора. Фоторепортаж, зроблений жителем "ЛНР», опублікувало видання "Четверта влада".

Луганський автовокзал, з якого виїхати можна переважно в міста, підконтрольні самопроголошеній "республіці", зараз стоїть практично порожній. А до війни це було людне місце.

.

Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ зараз

Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразЗамість культового колись ресторану «Корона» облаштували «Воєнторг». Їх у місті останнім часом відкрилося багато. У таких магазинах продаються як нові речі, так вживанні. Купити можна все, що пов'язано з військовим обмундируванням, крім зброї.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ зараз

Громадського транспорту в місті стало менше. Це й не дивно, адже і їздити в ньому стали набагато менше.

«Колись тут по Оборонній вулиці ходив трамвай. Тепер немає навіть контактного дроту. Мабуть, цей вид транспорту "молодій республіці" виявився непотрібним. Цікаво, що на території, підконтрольній ДНР, трамваї збереглися, причому не тільки в Донецьку, але і більш-менш великих містах, наприклад, в Єнакієвому. Виходить, навіть Єнакієве тепер багатше за Луганськ?» - констатує автор репортажу.

Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ зараз Зруйновану будівлю, в якій колись містився магазин "Фуршет", після обстрілу в 2014 році до цього часу так ніхто не відремонтував. А у вцілілих торгових центрах та інших магазинах практично нічого не змінилося, тільки ціни - в рублях.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ зараз

Термінали, переобладнані під прийом російських рублів, зустрічаються нечасто, пише житель міста. Проблеми в Луганську і з банківськими картками - їх немає.

«Банкоматів і карток у ЛНР немає навіть у "державного банку" - їх тільки обіцяють ввести який рік. Цікаво, що в ДНР картки і банкомати у "республіканського банку" з'явилися вже давно. Виходить, сусідня "республіка" і тут прогресивніша», - порівнює чоловік.

Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразДержавні «Ощадбанк» і «Приватбанк» перейменували на так званий «Держбанк ЛНР». Фінустанова видає всім зарплати, пенсії, приймає платежі. До кредитів і депозитів, щоправда, справа не дійшла.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразНа багатьох білбордах розміщена переважно різного роду соціальна реклама і пропаганда «ЛНР». Комерційної реклами практично немає. Мабуть, для тих небагатьох підприємств, які ще працюють в Луганську, вона не по кишені. Або ж афішувати свої успіхи перед бойовиками ніхто не хочет.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразВ Луганську, как не дивно, продовжує працювати Український музично-драматичний театр, який виставляє афіші своїх п'єс українською мовою. А ось кінотеатр «Україна» перейменували на «Русь»Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразЛуганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразЗмінити назву Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у керівництва самопроголошеної республіки рука не піднялася. Навіть якщо окремі діячі «ЛНР» вважають Тараса Шевченка "хрещеним батьком українського націоналізму". Формально університет «евакуйований» у Старобільськ, але більша частина викладачів залишилася в Луганську і тепер працює на «ЛНР».Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразСтадіон «Авангард», на якому до війни проходили матчі українського чемпіонату, зараз стоїть порожній. «Іноді тут проходять матчі якихось команд «ЛНР», але на них майже ніхто не ходить. Луганський футбольний клуб "Зоря", яка цього року пробилася в єврокубки, більше тут не грає. Зірки світового футболу з'являться в Луганську не скоро», - написав автор.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразУ місті є багато будівель, які суттєво постраждали або були фактично знищені снарядами. Але за три роки їх відновлення ніхто не розпочав.Луганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ заразЛуганськ, будинки, розруха, банкомат, ЛНР, республіка, житель, як виглядає луганськ зараз


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,4465639591217-/ /-pc-/
Top