counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Французький "Остап Бендер", який видурив у компаній десятки мільйонів євро, сидить у київському СІЗО


Переглядів: 144


Французький Остап Бендер, який видурив у компаній десятки мільйонів євро, сидить у київському СІЗО

Його три дні "вели" в Україні, круто "пакували" за допомогою "Альфи", а потім... просто відпустили на свободу. Йдеться про, мабуть, найбільш нахабного і відомого у всьому світі шахрая сучасності - 51-річного француза Жільбера Шиклі. Його затримали у Києві 19 серпня 2017 року.

У Франції Шиклі був засуджений заочно на сім років в'язниці за фінансові махінації. Він виманив у своїх співвітчизників сотні мільйонів євро і п'ять років був у бігах, поки нарешті не осів в Ізраїлі. Що саме Шиклі робив в Україні - точно невідомо, однак його за три дні "запеленгували" і затримали співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ України.

Втім, в українському СІЗО Шиклі не бідували. І вже через місяць вийшов на свободу із зобов'язанням носити електронний браслет. Напередодні виходу він записав і виклав у Мережу скандальний відеоролик, на якому разом зі своїм сусідом по камері - іншим громадянином Франції Антоні Лазаровичем, якого також розшукують за шахрайство, розпиває спиртне, святкуючи наступне звільнення. "Я тр...*в французьке правосуддя", - хизується на відео Шиклі під бренькіт гітари.

Це відео було опубліковано французьким виданням Lepoint, після чого піднялася неймовірний галас: як так, найбільш розшукуваного шахрая, який не один раз втік від правосуддя, спіймали і просто відпустили в Україні, вигукували західні, а потім і українські видання.

Чи то побоявшись міжнародного скандалу, чи то з якоїсь іншої причини, але правоохоронці через добу повернули Шиклі в СІЗО і зараз він очікує екстрадиції до Франції.

Великий фантазер, актор, цинік і "борець з тероризмом"

33 компанії та банки, більше 60 мільйонів вкрадених всього лише за один рік євро. Здається неймовірним, але, щоб отримати таку величезну суму від високопоставлених службовців компаній, Жільберу Шиклі не знадобилося нічого, крім фантазії, акторського таланту і нескінченного цинізму. Перша його вдала афера досить докладно викладена у фільмі "Я розраховую вас" (Je compte sur vous), який зняли за мотивами пригод шахрая (до слова, Шиклі навіть залучався до роботи над сценарієм).

Він зателефонував керуючій паризької філії банку La Banque Postale і, представившись генеральним директором її компанії, попросив допомоги в реалізації надсекретного розслідування теракту, яке нібито проводиться в їхній установі. У жінки навіть не виникло жодних сумнівів, настільки впевненою була гра шахрая.

Шиклі заявив жінці, що їхня контора зобов'язана надати фінансову підтримку борцям з тероризмом. Величезну суму грошей - майже 400 тисяч євро, банкір мала передати в туалеті такому собі секретному агенту на ім'я Поль. Однак там на неї чекала жінка, вона забрала гроші і більше банкір не чула ні про спецагента, ні про його антитерористичну боротьбу. Жінка відразу ж звернулася в поліцію, але шахраїв і сліду не було.

Вони покинули Париж, проте не свою брудну справу. Натхненний тим, як легко йому вдалося провернути аферу і заробити майже півмільйона євро, витративши гроші лише на телефонні картки та мобільники, Шиклі вже через кілька днів обдумував свій новий підступний план. Наступною своєю жертвою він намітив директора філії банку Credit Lyonnais, якого розіграв за тією ж схемою. Цього разу він підвищив ставки до 1 млн євро! І зумів їх отримати.

Жертвами афериста ставали навіть керуючі та керівники філій таких величезних компаній, як Accenture, HSBC, Dassault, Alstom, Thomson Technicolor, Galeries Lafayette і Аmerican Express і Barclays. Більшість компаній виконували прохання шахрая беззастережно, однак близько 20% все ж відмовлялися платити після додаткової перевірки. Гроші переводилися на рахунки швейцарських і російських компаній, а "відмивалися" в Китаї та Гонконгу.

Арешт і втеча Шиклі

Поліція кілька років намагалася упіймати Жільбера Шиклі за руку. Зрештою їй це вдалося. Зловмисника заарештували і помістили на час слідства у в'язницю. Його історія викликала справжній фурор. Дехто був обурений нахабством афериста-рецидивіста, інші, які не відчувають особливого співчуття до банківських структур і величезних компаній, захоплювалися його талантом.

Сам Шиклі роздавав інтерв'ю, в яких хвалився своєю спритністю і акторським талантом. Саме сидячи у в'язниці, він примудрився продати права на екранізацію історії свого життя. Через кілька місяців Шиклі вийшов на свободу із зобов'язанням носити електронний браслет і не залишати межі Франції.

Однак навіть відсутність паспорта не завадила йому зафрахтувати приватний літак і втекти в Ізраїль. Там він отримав громадянство і мирно жив з молодою красунею дружиною до останнього часу. Запевняв, що зав'язав зі злочинним життям і водив у свій гігантський особняк на екскурсії багато чисельних туристів та пресу.

Що занесло Шиклі в Україну - невідомо. Благо, наші правоохоронці вчасно прочитали його біографію, зрозумівши, що електронний браслет для такого шахрая - вірний ключ до втечі.

Шиклі, шахрайство, сизо, в'язниця, тероризм, франція, Інтерпол


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,30979108810425-/ /-pc-/
Top