counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Столичні злодії облюбували райони, у яких найменше квартир під сигналізацією


Переглядів: 91


Столичні злодії облюбували райони, у яких найменше квартир під сигналізацією

У Києві стали рідше промишляти злодії. Кількість крадіжок у порівнянні з минулим роком зменшилася більш ніж на третину, а за 8 місяців 2017 року відбулося всього 3720 проникнень в житло, тоді як минулого року крадіжок було майже 8 тис., заявив заступник начальника Управління поліції охорони в м. Києві, підполковник поліції Віктор Веклич.

Разом з тим, за його словами, пік крадіжок цього року вже пройшов, адже саме в літній період, коли люди їдуть у відпустки, кількість проникнень у приміщення збільшується на 30%. Попри це правоохоронці радять не втрачати пильність.

Одним із найдієвіших методів уникнути квартирної крадіжки є імітація того, що хтось перебуває у приміщенні, адже злочинці переважно орієнтуються на ті квартири, де жителі поїхали у відпустку або відрядження. Для того щоб зробити вигляд, що в квартирі хтось постійно перебуває, варто попросити сусідів, якщо у вас з ними дружні стосунки, щоб вони періодично заходили до вас у квартиру і вмикали  світло, телевізор або радіо. Крім того, треба періодично міняти положення килимка для витирання взуття. Це буде сигналом для злочинця, господарі вдома.

Якщо квартира розташована на першому, другому чи останньому поверсі багатоквартирного будинку, а саме ці квартири, за словами Веклича, є найбільш уразливими, і на вікнах відсутні решітки, то на підвіконня варто поставити масивні вазони.

«Якщо злодій спробує потрапити в квартиру через вікно, ці вазони впадуть і створять шум, який зможуть почути сусіди і викликати поліцію», - зазначив він.

Природно, жоден із цих заходів не є 100% захистом від проникнення в житло злодія. Тому правоохоронці радять встановлювати засоби охорони.

«Встановлення сигналізації - це 99% попередження крадіжки, наряд прибуває в квартиру протягом 5 хв», - додав правоохоронець.

Але, як показує практика, коли вчиняють крадіжки кваліфіковані злодії, їм вистачає і 2-3 хв. Тому представники державної поліції охорони радять власникам приміщень встановлювати двоє вхідних дверей з різними типами замків, а в разі, коли квартири розташовані на першому, другому і останньому поверхах, ще й встановлювати на вікна решітки.

«Якщо всі рекомендації були виконані, але це не завадило крадіжці, то в договорі передбачена відповідальність служби охорони, яку визначає замовник», - пояснив Веклич.

На місяць за охорону квартири державною поліцією доведеться платити від 230 грн, а установка сигналізації обійдеться від 8500 грн. Зараз у Києві під охороною ДСО перебуває понад 67 тис. об'єктів різних форм власності, з яких майже 52 тис. - це приватне житло. Однак це всього 5% від загального числа об'єктів нерухомого майна Києва, кажуть у поліції охорони.

«У Печерському районі кожна 10 квартира обладнана охоронною сигналізацією. Тим часом у Дарницькому і Дніпровському районах тільки в 3% квартир встановлені прилади охорони», - сказав Веклич.

Саме тому, на думку поліцейських, злодії найчастіше орудують у Дарницькому, Дніпровському та Оболонському районах, а найрідше - в Печерському.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
більше матеріалів
/-0,27844214439392-/ /-pc-/
Top