counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Китай «опустив» біткоїн на $1000. Почалася війна за легальний облік криптовалюти


Переглядів: 367


Китай «опустив» біткоїн на $1000. Почалася війна за легальний облік криптовалюти

За останні кілька днів вартість кіптовалюти біткойн раптово знизилася на 8%, тоді як загальна вартість всіх криптовалют знизилася приблизно на 10%. Це сталося після того, як Національний банк Китаю 4 вересня прийняв рішення заборонити проводити ICO в країні - це первинна пропозиція тієї чи іншої криптовалюти, схожа на первинне розміщення акцій компаній.

ICO - різновид збору коштів компанією з використанням криптовалюти, за аналогією з розміщенням цінних паперів на біржі. В обмін на біткоїни або ефіріуми вкладники отримують від компанії токени - криптовалюта, яку можна обміняти на продукт компанії.

ICO швидко озолотило підприємців, що працюють з криптовалютою, адже вони отримали можливість швидко залучати мільйони за рахунок продажу токенів, які раніше ніяк не регулювалися. Однак тепер провідні країни змусили компанії, які проводять ICO, реєструвати угоди, а учасників незареєстрованих угод каратимуть за законом.

У Центробанку Китаю також заявили, що компанії, які вже продали покупцям токени, будуть зобов'язані повернути залучені кошти. Відразу після цього дві найбільші криптовалютні платформи в Китаї ICOage і ICO.info добровільно припинили роботу. Крім того, всі нові проекти на базі ICO в Китаї будуть заборонені, а вже існуючі платформи перевірять. Всього у списку на перевірку перераховані близько 60 платформ.

Падіння вартості криптовалют

Державне регулювання Китаю вдарило по курсу біткоїна так, що на деяких китайських біржах криптовалюта стала торгуватися нижче $4000, хоча ще на початку вересня курс біткоїна побив рекорд у $5000. На біржі Coinmarketcap біткоїн торгувався на рівні $3960. Відповідно, за кілька днів вересня біткоїн втратив у ціні більше $1000.

Курс ефіріума впав на 12%, більше за інших постраждав китайський аналог ефіріріума Neo - на 43%.

Зараз, за даними Bloomberg, у всьому світі компанії змогли залучити більше $1,6 млрд через ICO, причому на один Китай припало близько $400 млн. Як зазначила China Money Network, біткоїн і ефір є найпопулярнішими криптовалютами і складають близько 90% від коштів, зібраних в ході ICO.

На думку деяких експертів, зараз рано ховати біткоїн. Падіння може бути простою корекцією після різкого зльоту і не виключено, що наступним кроком біткоїна стане черговий підйом.

Дії США та інших країн світу

Швидкий підйом ICOs призвів до того, що фінансові регулятори США, Канади і Сингапуру випустили фінансові правила, що регулюють обіг криптовалюти. У липні Комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) попередила, що деякі ICO повинні регулюватися, як і інші цінні папери.

Таким чином, з кінця липня закони США, що регулюють операції з цінними паперами, застосовуються до всіх, хто продає цінні папери, незалежно, купують ці цінні папери за долари США чи криптовалюту.

У свою чергу Податкова служба Сінгапуру направила лист у брокерську організацію Coin Republic, в якому пояснила процес оподаткування обороту біткоїна. За словами представників IRAS, компанії, що займаються купівлею і продажем біткоїнів будуть обкладатися стандартним податком на доходи. Довгострокове інвестування в біткоїни вважатиметься вкладенням у капітал і оподатковуватися не буде. Крім того, в Сінгапурі при угодах, у яких біткоїни змінюють на товари і послуги, почали стягувати податок на додану вартість. Він становить 7%.

Разом з тим Комісія з цінних паперів та ф'ючерсів Гонконгу (SFC) повідомила, що маркери, випущені в рамках ICO, можуть бути класифіковані як цінні папери. Мало того, тепер діяльність деяких з ICO-структур може потрапляти під дію закону Гонконгу про цінні папери. У Гонконзі міститься низка відомих криптовалютних бірж, включно з Bitfinex і Gatecoin.

В Україні ж фахівці Національного банку України ніяк не можуть визначити, що таке криптовалюта. За словами в.о. голови НБУ Якова Смолія, біткоїн не підпадає під визначення валюти, його навіть не можна назвати грошовим сурогатом. Разом з тим нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак повідомив, що правовий статус біткоїна в Україні буде визначено до кінця вересня.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів
/-0,40630483627319-/ /-pc-/
Top