counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Хворих дітей у школах тепер можуть замінювати роботи


Переглядів: 42


Хворих дітей у школах тепер можуть замінювати роботи

Багато школярів зустрічають 1 вересня з небажанням йти в школу. Яке, втім, швидко випаровується в перші ж дні навчання. Але що робити, якщо ходити на заняття фізично неможливо? У Норвегії знайшли відповідь, створивши робота, який перебуватиме в класі замість, наприклад, хворої дитини, розповідає The Telegraph..

У британської школярки Джейд Гадд пішло 11 годин, щоб закінчити свій перший іспит з англійської мови. Вдома з наглядачем і батьками вона провела більшу частину запланованих 45-хвилинних перерв, долаючи напади судоми, спровоковані стресом, і якоїсь миті втратила пам'ять через амнезію. Вона не просто забула, що писати, вона забула, хто вона.

Джейд 17 років, і вона хворіє на синдром Ехлерса-Данлоса, рідкісне спадкове захворювання, яке змушує різні системи в організмі зупинятися без попередження. Вона може втратити свою мову, зір, слух або здатність рухатися в епізодах, які можуть тривати від секунди до трьох місяців. Якщо вона коли-небудь перестане концентруватися на тому, щоб утримувати своє тіло в правильному положенні, її кістки змістяться. Іноді вона може втратити контроль над мізинцем, іноді - над спиною.

Джейд також хворіє на синдром Аспергера, діагноз їй поставили в 14 років. До того, як лікарі повідомили їй жахливі новини, Джейд сподівалася стати спортсменкою і була інструктором з бойових мистецтв в Академії Вабі-Сабі, яка належить її родині.

Незважаючи на виснажливий стан, Джейд, за допомогою сім'ї, друзів і викладачів, склала вже три іспити. У минулому році вона отримала 3 з математики, і хоча цього року здоров'я не дозволило їй займатися вищою математикою, вона отримала четвірку з англійської літератури і п'ятірку з англійської мови. Неможливо переоцінити подібне досягнення: більшу частину минулого року Джейд була не в змозі навіть встати з ліжка. Це, в свою чергу, призвело до того, що у неї з'явилися симптоми неспокою і депресії.

У Великій Британії фінансування навчання на дому припиняється після здачі випускних шкільних іспитів, тому для того, щоб отримати вищу освіту, Джейд довелося б фізично ходити до ВНЗ щодня. Їй часто потрібні три бригади швидкої допомоги, щоб просто вийти з дому, тому перспектива піти в університет здавалася їй неможливою. Але тепер у неї є помічник.

робот, навчання, діти, школа, клас, хвороба, здоров'я, учень

Бі - це телеметричний робот. Маленький, легкий і на вигляд іграшковий. Він уміщається навіть у рюкзак. Досить поставить його на стіл у класі і він діятиме як очі, вуха і голос, поки дитина перебуває вдома. Таким чином можна стежити за уроками в прямому ефірі через додаток на своєму IPad, і, на відміну від таких додатків, як Skype або FaceTime, робот може крутити головою на 360 градусів.

Якщо дитина захоче виступити в аудиторії, вона може подати сигнал, що попереджає вчителя, а потім зв'язатися з класом через вбудований динамік. У нього навіть є «режим шепоту», який дозволяє студенту перешіптуватися з однокласниками.

Бі, офіційна назва якого - AV1, був розроблений в Норвегії компанією No Isolation, і зараз вже більше 200 Бі використовується в скандинавських школах. Його ціна становить £2200 (плюс щомісячна плата за збереження даних і страховку). Сім'я і друзі Джейд організували фонд Jade Aid для покупки потрібних їй речей.

У соціальному аспекті AVI також незамінний: «Я хочу знайомитися і спілкуватися зі своїми однокласниками, але я не хочу, щоб люди бачили побічні ефекти мого стану, коли я не можу прийняти душ і мати належний вигляд», - говорить вона.

До того, як у їхньому житті з'явився Бі, батьки Джейд доклали величезних зусиль, щоб показати своїй дочці навколишній світ. Вони фотографували вулиці і парки, використовували FaceTime, перебуваючи на цікавій події, а одного разу навіть прив'язали GoPro до свого собаки. Робот навіть зміг піти в гості до друзів Джейд, в будинки, де сама вона ні разу не була. «Кілька разів Бі повернувся зі слідами від помади. Тепер, навіть якщо я не можу кудись піти, я знаю, що Бі зробить це за мене».

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів
/-0,41497397422791-/ /-pc-/
Top