counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Скандал у НАН України: вчених розкритикували за статті про вплив ікон і мощей на здоров'я


Переглядів: 1085


Скандал у НАН України: вчених розкритикували за статті про вплив ікон і мощей на здоров'я

У науковому середовищі розгорається скандал. Провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України Семен Єсилевський розкритикував «наукову» статтю «Медико-психологічний аспект чудотворних ікон» авторства В.І. Ігнатьєвої і А.В. Чернишова з Національної академії медичних наук України.

«Автори цієї статті - шарлатани і псевдовчені, ганебні залишки іміджу української науки та медицини. Автори повинні бути негайно звільнені з займаних наукових і/або лікарських посад на підставі повної профнепридатність, пропаганди антинаукового мракобісся і відкритої реклами шарлатанських медичних практик і приладів», - написав розлючений Єсилевський.

А йдеться ось про цю працю:

Семен Єсилевський, медики, лікарі, Агапіт, ікона, стаття, НАН України

Більше того, він запропонував закрити для псевдонаукових публікацій журнал «Астма та алергія», а також у повному складі звільнити вчену раду Інституту фтизіатрії і пульмонології і Наукового центру радіаційної медицини НАМН України через профнепридатність.

Далі Єсилевський цитує уривки зі статті, що особливо йому сподобалися.

«Виховання людини в дусі православного християнства є основою гігієни психічного і соматичного здоров'я більшості слов'янських народів», - йдеться в статті.

«Що таке «гігієна здоров'я»?! Спасибі, б..ть, що не «профілактика здоров'я», - прокоментував науковець.

Він зазначає, що в медичній статті йде «велика проповідь з коротким (і, підозрюю, кривим) викладом основ православного християнства, що плавно перетікає в короткий (і, підозрюю, настільки ж кривий) екскурс у концепцію архетипів Юнга (раптово, так)».

«У житті доводиться стикатися з різними труднощами, але саме православні таїнства і звичаї допомагають нам гармонійно пройти складні етапи життєвого шляху, зберегти в «чистоті совість», не втратити зв'язок з попередніми поколіннями, поповнити вже наявні знання і досвід, гідно передати їх наступним поколінням, що і закріплюється генетично і на інформаційному рівні. У психології цю ділянку нервової системи людини, представлену гіпокампом і зв'язками лімбічної системи, прийнято називати «колективним несвідомим», - процитував Єсилевський вчених медиків.

Науковий співробітник не втримався від в'їдливого коментаря: «Почнемо з того, чому совість у лапках, а - таїнства без? Мабуть поняття совісті авторам не знайоме. Яким раком махання кадилом дозволяє «поповнити вже наявні знання і досвід»? Досвід у чому? «Достойно передати їх наступним поколінням» - критерій «достойності» де? Що це суб'єктивні оціночні судження, вчені хе... и?» - матюкається їхній колега.

Він підкреслив, що статтю писали дипломовані медики, які, тим не менш, говорять про те, що «знання і досвід закріплюються генетично і на інформаційному рівні». «На тлі оплесків з сумним дзвоном падають на підлогу щелепи генетиків і еволюціоністів», - написав Єсилевський.

Дальше більше. Науковий співробітник приводить його "улюблений" фрагмент статті: «Зарз доведено, що звукові хвилі здатні змінювати розташування молекул води та інших рідин [24]. Кожен звук має вібрацією, і в залежності від того, який частоти буде ця вібрація, він буде надавати різні впливу на навколишній світ. Вібраціям схильне все: рідини, тканини людини, природні явища, Космос і Галактика [3, 4] ».

«Звук, громадяни, володіє вібрацією, у якій, громадяни, є частота! (Нагадую - пишуть люди з вищою медичною!) До речі, хтось мені пояснить, хоча б з суто формальної точки зору, як «природні явища» можуть бути «схильні до вібрацій»? Хто кому куди вібрує? Космос і галактика теж схильні до вібрацій! До речі, якого х ... ра космос і галактика з великої літери? Це такі рідкісні єврейські прізвища?» - підкреслив Єсилевський.

Після цього в статті викладається життєпис Агапіта Печерського, а далі, за словами Єсилевського, опис "шарлатанських апаратів для вигнання з організму неіснуючих паразитів".

На завершення в статті згадується, що в храмі «Святої Трійці», який розташований на території ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України» у Києві з'явилася нова святиня - ікона Святого Агапіта з частинкою його мощей.

«Вдумайтеся: на території медичного НДІ з'явилася ікона з сушеним шматочком тканин трупа якогось бомжа, що видається за останки якогось Агапіта... Цікаво, з якою швидкістю обертається в труні засновник інституту Ф.Г. Яновський?» - їдко резюмував Єсилевський.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,40203809738159-/ /-pc-/
Top