counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Як росіяни «кидають» довірливих українців на біткоіни і чому в цьому винен НБУ


Переглядів: 136


Як росіяни «кидають» довірливих українців на біткоіни і чому в цьому винен НБУ

В Україні все більше говорять про криптовалюту і про біткоіни зокрема. Наша країна в цьому питанні ганебно відстає від розвинених світових і європейських держав. Правовий статус криптовалюти у нас досі не визначений. Саме правова неврегульованість породжує на цьому ринку безліч шахрайських операцій, про одну з яких ми вирішили розповісти докладніше.

Шахрайська схема

Поки в Україні біткоіни не визнаний валютою, ні отримати його, ні купити, ні заплатити ним неможливо. Однак, в інтернеті існує велика кількість сервісів, які займаються переведенням у готівку біткоіна. Українці можуть зайти на спеціальний сайт, відправити біткоіни на гаманець цього сайту, ввести номер своєї банківської картки та ПІБ. Назад цей сервер відправляє гривні. Або не надсилає, якщо це сайт шахраїв.

З огляду на те, що багато українців почали майнити біткоіни, шахраї створили кілька десятків сайтів з майже однаковим дизайном і внутрішнім наповненням. Якщо зайти на вихідний код сторінки, то видно, що шаблон, використаний для їх створення, один і той же.

Як діють шахраї: їм відправляють біткоіни, у відповідь зазвичай приходить повідомлення про те, що слід дочекатися обробки операторами інформації... і в цьому статусі заявка висить тривалий час. Клієнти починають активно писати в чат, цікавитися, як справи, що з грошима.

Коли сайт шахраїв накопичує біткоіни в еквіваленті не менше $1000, його просто закривають. І в той же час відкривається новий сайт, який знову заманює довірливих клієнтів.

Щоб підвищити інтерес до свого сайту, шахраї навіть рекламують його в Google. У пошуковику можна ввести: «переказ грошей з біткоіна на «Приват», і побачити безліч реклами сайтів, що займаються переведенням у готівку. І багато хто з них - шахраї.

Звичайно, існують авторизовані сайти, на яких можна обміняти біткоіни на валюту. Однак найчастіше ці сайти беруть більшу комісію. Якщо один біткоін зараз коштує більше $4000, то при виведенні через сервіс доведеться віддати не менше 10% комісії. Тобто з кожного біткоіна сайту залишається $400. Саме через велику комісії люди шукають інші, де комісія менша, проте в більшості випадків стають жертвами шахраїв.

Російський «бізнес»

Існує у цій справі навіть національний момент. В Україні, звичайно теж є сайти, що займаються подібним шахрайством, проте в Росії вони взагалі цвітуть махровим цвітом. Користуватися російськими сайтами українцям категорично не рекомендується - і на гроші кинуть і обматюкають на чому світ стоїть.

«Укроп голимый, дрожи от ужаса», - такий текст написали одному киянину. Росіяни створили не менше 100 сайтів, які займаються переведенням у готівку біткоіна. Ці сайти активно рекламують, проте їх адміністраторів важко відстежити.

біткоін, Нацбанк, Україна, шахраї, сайт

Статус біткоіна в Україні і в світі

А поки українські держструктури і законодавчі органи мляво намагаються усвідомити нову реальність, Financial Times пише, що 6 найбільших банків світу - Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street - активізували зусилля для запуску вже нової форми валюти.

Минулого року швейцарський банк UBS спільно з Clearmatics Technologies створили нову криптовалюту, назвавши її «utility settlement coin» - USC або «практичну грошову одиницю для розрахунків». Пізніше до проекту приєдналися інші банки.

«Ми ведемо обговорення з центральними банками і регуляторами, і ми продовжимо їх в наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року», - заявив керівник стратегічних інвестицій та інновацій у сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі.

З переходом на USC боку угод з цінними паперами не будуть чекати, поки пройде переказ традиційних грошових коштів, замість цього вони будуть використовувати криптовалюту, яку можна обміняти на звичні гроші в центробанках. Це дозволить скоротити час і гроші, а також використання людського ресурсу.

Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на найрізноманітніші традиційні валюти залежно від потреб учасників угоди.

В українських депутатів руки до визначення статусу Bitcoinа дійдуть хіба що до кінця вересня, повідомив нардеп від фракції БПП Олексій Мушак.


«Сьогодні відбулося засідання Ради фінансової стабільності, де пообіцяли врегулювати статус Bitcoin... Буде спільна позиція Національного банку, Мінфіну, НКЦПФР та інших регуляторів з цього приводу... Але вирішили взяти три тижні для роботи Task Force», - написав він у себе в Facebook.

За словами парламентарія, влада дійшла спільної думки, що Bitcoin, Blockchain та інші крипто-спільноти слід захистити і зберегти.

Однак на даний момент, зокрема, в Державній фіскальної службі наполягають, що криптовалюта біткоін не може бути засобом платежу в Україні, посилаючись на те, що Нацбанк вважає Bitcoin грошовим сурогатом, що не має забезпечення реальної вартості.

Загалом, поки наші держструктури щось рахують і вишукують у талмудах, прогрес рухається величезними темпами. І відставання від нього грає на руку лише шахраям.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,41692805290222-/ /-pc-/
Top