counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Білоруський генерал перед навчаннями «Захід-2017» заговорив як пропагандист Росії


Переглядів: 248


Білоруський генерал перед навчаннями «Захід-2017» заговорив як пропагандист Росії

Напередодні білорусько-російських військових навчань «Захід-2017» голова генштабу армії Білорусі Олег Бєлоконєв заявив, що західним країнам нічого хвилюватися з цього приводу. А ось на що варто звернути увагу, так це на розміщення збройних загонів «Правого сектора» у північній частині Рівненської області, вважає білоруський генерал-майор. Таким чином він спробував розповісти про неадекватність реакції країн Заходу на майбутні маневри.

«З 11 по 20 вересня в північній частині Рівненської області організація «Правий сектор» планує розмістити збройні загони загальною чисельністю до 200 осіб», - заявив Бєлоконєв.

Крім того, він уточнив, що масштабні військові навчання на території України поблизу кордонів з Білоруссю проводяться постійно. 2 серпня у Волинській області завершилися спільні навчання всіх силових відомств України, а з 8 по 23 вересня проходитимуть багатонаціональні навчання об'єднаних сил НАТО «Швидкий тризуб-2017».

США і Польщі не подобаються російські навчання в Білорусі

Російськими навчаннями у Білорусі перейнявся сам президент США Дональд Трамп. Як пише Deutsche Welle, на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо, який перебуває з візитом в Америці, Трамп заявив, що у Вашингтоні «дуже турбуються» про балтійські держави. Глава Білого дому також підкреслив, що США і їхні союзники зможуть впоратися з будь-якою загрозою.

Крім того, паралельно з маневрами РФ у Білорусі, запланованими на 14-20 вересня, пройдуть і спільні навчання військовослужбовців США і Фінляндії біля берегів Швеції.

«Ми повинні бути дуже уважними з масштабними навчаннями, величезними пересуваннями військових, щоб не спровокувати випадковостей або проблем, тому що ми знаємо, що проблеми можуть виникнути звідки завгодно», - заявив президент Фінляндії Саулі Нійністьо.

Заклопотаність майбутніми навчаннями «Захід-2017» висловили і в Польщі. Так, заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик підкреслив, що Росія може залишити частину своїх військ і техніки в Білорусі після закінчення маневрів.

«Це факт, що РФ використала подібну ситуацію багато разів для досягнення різних політичних цілей, і можуть бути виправдані побоювання, якщо ми проаналізуємо останні пару років політику Росії, що цього разу подібне бажання теж проявиться. Одна з можливостей - залишити, а не вивести всі війська і обладнання з Білорусі. Звичайно ж, це матиме негативний вплив на ситуацію в нашому регіоні», - резюмував Дворчик.

Думка військових України про навчання

В Україні давно назвали білорусько-російські навчання загрозою безпеки не тільки нашій країні, а й Європі. Так, 30 червня міністр оборони Степан Полторак на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що маневри «Захід-2017» на кордоні з Україною є загрозою для держави.

У липні цього року начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко зазначив, що Росія після військових навчань може залишити частину військ на території Білорусі.

"Не виключається, що після завершення навчань частина цих військ залишиться на території Республіки Білорусь. При цьому існує висока ймовірність, що в ході навчань будуть розгорнуті пункти прихованого зберігання озброєння, військової техніки і матеріально-технічних засобів", - заявив Муженко.

Експерти про заяви з Білорусі

Щодо сьогоднішньої заяви глави генштабу армії Білорусі про збройні загони «Правого сектора» висловилися й українські експерти. На думку відомого блогера Мирослава Гая, аналогічні заяви звучали на початку 2014 року - перед анексією Криму і початком війни на Донбасі.

«Тепер зрозуміло, що Лукашенко відверто брехав на зустрічі з Порошенком. «Захід 2017» - це підготовка плацдарму і привід перекидання військ РФ до наших кордонів на цьому напрямку. Орки не заспокояться», - вважає експерт.

У свою чергу волонтер Роман Бурко також нагадав у себе в Facebook, що генерал Бєлоконєв «повністю повторив страшилку російської пропаганди про «Правий сектор», яку розкручували ще в Криму перед анексією.

«Хочу нагадати, що цей генерал присутній у списку міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm і є в «групі ризику» чиновників вищого військово-політичного керівництва, силових міністерств Республіки Білорусь, які народилися на території РФ і/або отримали вищу (військову) освіту в Російській Федерації. Бєлоконєв народився в 1965 році в с.Барабаш Хасанського району району Приморського краю, РРФСР. Тож не дивно, що він, захлинаючись, повторюватиме темники Кремля і присиплятиме пильність країн Заходу і громадян Білорусі», - додав волонтер.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-0,4594030380249-/ /-pc-/
Top