counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

В Україні пожежі знищують ліси і села


Переглядів: 486


В Україні пожежі знищують ліси і села

Тривала спека, яка тримається в Україні весь серпень, принесла нашій країні велику кількість лісових пожеж і призвела до значних збитків. Найбільше постраждали Житомирська, Дніпропетровська і Луганська області. За даними ДСНС, у цих трьох областях горить 340 га лісу, осередки вдалося локалізувати.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, місцевій владі по всій країні рекомендували обмежити в'їзд до лісових масивів та можливість полювання там. Однак прислухалися до побажань відомства і заборонили полювання на своїх територіях тільки 5 областей.

За даними міністра, кількість пожеж по Україні збільшилася вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Пожежа в «Поліському природному заповіднику»

Загасити пожежу на території «Поліського природного заповідника» в Копищанському лісництві Житомирської області вдалося тільки 22 серпня. Про пожежу стало відомо близько 17:00 20 серпня. З'ясувалося, що загорілося близько 60 га лісу в районі села Копище Олевського району.

Як розповіли в ДСНС, через підвищеного атмосферного тиску дим лежав на землі, що сильно обмежувало видимість при гасінні пожежі. Заважав гасінню і поривчастий вітер, тому залучали вертоліт Мі-8, який встиг скинути 10 тонн води.

ліс, пожежа, вертоліт, вогонь, полум'я

Гасили пожежу 22 одиниці техніки та 196 осіб. Наразі відкритого горіння не спостерігається, проте пожежники продовжують проводити проливку окремих осередків тління - пеньків, хмизу, чагарників.

Пожежа в Петропавлівському лісництві

Триває пожежа на території Петропавлівського лісництва в Дніпропетровській області. Сьогодні, 22 серпня, рятувальники продовжують боротися із знову виниклим займанням хвойного лісу в урочищі «Павлоградські піски», що неподалік селища Привовчанське. Загальна площа пожежі - 46 га, при цьому горить 31 га низового лісу та 15 га верхового.

Крім того, у цьому ж лісництві вранці загасили вогонь на площі близько 48 га. У ході цієї пожежі ніхто не постраждав, наразі з'ясовуються причини займання.

Зазначимо, що в тій же Дніпропетровській області 18 серпня, неподалік села Дмитрівка згорів ліс на площі близько 50 га. Горіла територія місцевого лісництва. Пожежу гасили більше 20 одиниць техніки, в тому числі і два літаки Ан-32П.

Пожежа в Луганській області

Ще не погашена пожежа в селі Малинове в Станично-Луганському районі Луганської області. Займання виникло 21 серпня на площі близько 150 га, горить в тому числі 120 га верхового лісу.

Загасити полум'я в цій місцевості надскладно, оскільки це зона розмежування, територія частково замінована, плюс заважають пориви вітру. Гасять вогонь 240 осіб і 36 одиниць пожежної та спецтехніки.

ліс, пожежа, вертоліт, вогонь, полум'я

Пожежі в лісах Харківської та Херсонської областей

Від серпневої спеки постраждав також ліс і в Харківській області. Так, 17 серпня загорівся ліс неподалік села Морозівка Балаклійського району Харківської області. Для його гасіння використовували 2 літаки АН-32 П, працювали 13 підрозділів рятувальників і 93 пожежники. Використовували також трактори й автоцистерни.

Пожежні встановили, що спочатку зайнялися скирти соломи на полі одного фермерського господарства, а далі полум'я перекинулося вже в ліс.

Постраждав також ліс і в Херсонській області. Так, 7 серпня на території Костогризівського лісництва Олешківського лісового господарства сталася велика пожежа, загорілася лісова підстилка і ліс на площі майже 40 га. Щоб загасити полум'я, залучали 2 літаки і вертоліт ДСНС, а також вертоліт Міноборони України. Вони скинули близько 20 тонн води.

Підпали на окупованій території Донбасу

Сильна пожежа сталася і в окупованій Макіївці. Місцеві жителі розповіли, що спочатку люди палили суху траву на полі в районі Макіївського моря, після чого вогонь перекинувся на житлові будинки, внаслідок чого загорілися чотири будівлі.

Крім того, 21 серпня терористи обстріляли Зайцеве в Донецькій області, в результаті чого сталася пожежа, в якій згоріло п'ять нежитлових приміщень, полум'я охопило ще три будівлі.

«Проросійські окупанти знову накоїли лиха. В результаті бойових дій на трьох вулицях в Жованці (Мануїльського, Журавського та Вернадського) сталися пожежі. .... Обстріл стався о 14:30. Снаряд влучив у сарай на вул. Журавського, і почалася пожежа. Крім цього, загорілася трава на Вернадського. ДСНС прибули на місце і застали п'ять згорілих нежитлових будинків, у вогні знаходяться ще три. Станом на зараз, 17:30, полум'я вже погасили, але терористи знову почали обстріл», - пише на своїй сторінці в Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
.

Він також додав, що 22 серпня в Донецькій області майже повністю згоріло маленьке село Новокам'янка Бахмутського району. Пожежа почалася близько 14:00 години. З 5 будинків у населеному пункті вщент згоріли 4, у дворі п'ятого будинку вогнем пошкоджено сарай, машину, згоріли навіть кури.

"Село розташоване вздовж траси, що веде на Лисичанськ. Або хтось кинув недопалок, або трава уздовж траси загорілася з іншої причини, але вогонь перекинувся на лісосмугу, поширювався зі страшною силою - люди не помітили, як почали горіти будинки. Кам'яні будівлі спалахнули, як сірники - люди вибігали з них, хто в чому був. Лише дивом ніхто не постраждав", - написав він. 

ліс, пожежа, вертоліт, вогонь, полум'я

Українські військові зазначають, що російські терористи спеціально використовують запальні заряди для підпалу сіл на Донбасі і позицій ЗСУ.

Зазначимо, що відновити ліс - досить дорогий захід. Адже доведеться збирати насіння, сіяти його, доглядати за сходами, працювати з грунтом. Все це вимагає чималих фізичних і матеріальних затрат. Неважко здогадатися, що всі згорілі в це літо гектари будуть як мінімум кілька років відновлювати, а з огляду на важкий стан в економіці, цей процес ще більше затягнеться.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
більше матеріалів
/-0,41296482086182-/ /-pc-/
Top