counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Трамп вирішив відмовитися від «експорту демократії»


Переглядів: 67


Трамп вирішив відмовитися від «експорту демократії»

Президент США Дональд Трамп заявив, що відтепер Америка припиняє використання своєї армії для «побудови демократії». Одночасно з цим він підписав розпорядження про відправку ще 4000 американських військових до Афганістану, мабуть, вирішивши припинити «будувати націю», а почати вже «вбивати терористів».

«Експорт демократії» скасовується

У своєму зверненні до армії і нації на військовій базі в штаті Віргінія Трамп заявив, що надалі Сполучені Штати не використовуватимуть свої збройні сили для "експорту демократії".

«Ми більше не будемо використовувати нашу армію для побудови демократій за кордоном або для відновлення інших країн на нашим зразком», - заявив американський лідер.

Він також підкреслив, що США не збираються вимагати від інших держав міняти «свій спосіб життя», оскільки раніше Америка в проведенні зовнішньої політики витратила надто багато сил, часу і людських життів, щоб інші країни слідували її принципам. Трамп також пообіцяв, що США будуть співпрацювати із союзниками і партнерами над забезпеченням загальних інтересів.

Таким чином, ми бачимо, що Америка перестала звертати увагу на другорядні для себе пріоритети, куди був записаний і «експорт демократії», а сконцентрувалася на тих проблемах, які у них вже зараз - Афганістан, Сирія і КНДР. Саме остання проблема тягнеться довше за інші - з 50-х років минулого століття і ніяк не знайде своє рішення.

США в Афганістані

В ході візиту на військову базу Форт-Мойєр під Вашингтоном Трамп заявив, що США будуть різко змінювати свою стратегію щодо війни з Афганістаном, яка триває 16 років. Так що було вирішено відійти від політики невтручання, оскільки «американський народ втомився від війни без перемоги». У зв'язку з цим Трамп дав зрозуміти, що американські війська в Афганістані будуть оплотом проти насильства.

«Терористичні групи не зупиняться ні перед чим, щоб вчинити масове вбивство безневинних чоловіків, жінок і дітей», - сказав він.

Трамп підкреслив, що нова стратегія США в Афганістані не включатиме в себе державне будівництво, американці просто мають намір «вбивати терористів», а не «будувати націю».

«Ми не можемо повторити в Афганістані помилку, яку зробили наші лідери в Іраку», - сказав Трамп, посилаючись на зростання терористичних сил у цій країні після відходу армії США.

Як повідомило американським ЗМІ високопоставлене джерело в адміністрації президента, за розпорядженням Трампа, в Афганістан відправлять ще 4000 військових. Крім того, військовим командирам делегують більше повноважень. Наразі в Афганістані знаходяться 8400 американських військових.

США і КНДР

Конфлікт між США і КНДР у серпні загострився до такої міри, що деякі експерти вже заговорили про можливість ядерної війни. Як відомо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин продовжує проводити випробування ракет, відверто провокуючи Америку. Масла у вогонь підливають доповіді розвідників США і Японії, які з'ясували, що у КНДР вже є компактні ядерні боєголовки, які легко можуть долетіти до Вашингтона.

Кім Чен Ин раніше заявив про нові ракетні випробування в середині серпня. Передбачається, що ракети впадуть в Тихий океан на відстані 40 км від острова Гуам, де знаходиться військова база США. Трамп миттєво відреагував, пообіцявши влаштувати «вогонь і лють, яких світ не бачив».

Наразі нових заяв не надходило, однак напруга залишилася незважаючи на те, що північнокорейський лідер вирішив скасувати ракетні випробування.

«Кім Чен Ин з Північної Кореї прийняв дуже мудре і обгрунтоване рішення. Альтернатива була б катастрофічною і неприйнятною!» - прокоментував Дональд Трамп рішення лідера КНДР.

Разом з тим, гряде новий виток напруги. США і Південна Корея 21 серпня почали проведення спільних військових навчань Ulchi Freedom Guardian. Президент Південної Кореї Мун Дже-ин заявив, що навчання є повністю оборонними, ніхто не має наміру створювати напруженість, тим більше, що ці маневри проводяться щорічно.

Навчання триватимуть до 31 серпня, передбачається застосування комп'ютерного моделювання, призначеного для підготовки до війни з Північною Кореєю, яка може завдати ядерного удару. У КНДР же виступили категорично проти цих маневрів, заявивши, що це розв'язує їм руки в запуску ракет на Гуам.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
більше матеріалів
/-0,43534898757935-/ /-pc-/
Top