counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Кожному міністерству - по директорату. Кабмін набирає 1 тис. працівників із зарплатою 50-70 тис. грн


Переглядів: 328


Кожному міністерству - по директорату. Кабмін набирає 1 тис. працівників із зарплатою 50-70 тис. грн

У Кабміні при кожному міністерстві планують створити окремі підрозділи, які будуть відповідати за реформування і працівники яких отримуватимуть зарплату в 10 разів більше середньої по Україні.

Нові підрозділи будуть називатися генеральними директоратами, керівники яких будуть отримувати близько 70 тис. грн, зазначив днями на круглому столі голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Ті розрахунки, які у нас є спільно з Міністерством фінансів, я скажу, середні, бо все залежить від стажу і деяких інших моментів, але в цілому ми можемо говорити, що керівник директорату матиме в районі 70 тисяч гривень заробітну плату, керівник експертної групи в директораті - трохи більше 60 тисяч гривень, державний експерт, який працює в директораті, - в районі 50 тисяч гривень", - уточнив він.

Чиновник додав, що на ці посади в міністерства планується набрати близько 1 тис. нових реформаторів. Вибирати їх буде рекрутингова компанія, найнята Європейським Союзом. Відбір розпочнеться з 1 вересня, а перші фахівці з реформ можуть бути призначені вже 1 листопада.

Гроші, а це близько 100 млн євро, на кадрову реформу в Кабінеті міністрів виділив ЄС. Відзначається, що частина з них вже надана українській стороні.

Як зазначила заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, працівники директоратів формуватимуть політику і просуватимуть зміни, але ні в жодному не займатимуться бюрократією.

"Директорати шукатимуть аналітиків, фахівців, які зможуть формувати політику, які можуть знайти проблему, зрозуміти, що в суспільстві відбувається не так, запропонувати рішення", - зазначила Севостьянова.

А ось що робитимуть після набору таких дорогих фахівців самі співробітники міністерств, залишається тільки здогадуватися, адже саме профільні відомства повинні займатися реформами в країні. Більше того, якщо з'явилася необхідність в тому, щоб наймати нових працівників для просування реформ, то до ефективності роботи нинішніх співробітників мабуть є запитання.

Крім того, з огляду на розмір зарплат нових реформаторів країни, варто нагадати, що в червні 2017 року в Україні заборгованість з виплати заробітної плати зросла більш ніж на 3% в порівнянні з травнем, а всього з початку року вона склала понад 2 млрд грн. А середня заробітна плата по країні за підсумками червня склала 7360 грн.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,43265914916992-/ /-pc-/
Top