counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Нижче, ніж у Клінтона і Форда. Після 200 днів на посаді рейтинг Трампа побив антирекорд


Переглядів: 59


Нижче, ніж у Клінтона і Форда. Після 200 днів на посаді рейтинг Трампа побив антирекорд

На честь 200 днів перебування на посаді президента США Дональда Трампа компанією SSRS на замовлення CNN було проведено опитування, результати якого яскраво показують, що політику глави держави підтримує все менше американців. В опитуванні наголошується, що за 6 місяців президентства загальний рейтинг схвалення Дональда Трампа впав до найнижчої точки.

«Три чверті американців говорять, що вони не можуть довіряти більшій частині того, що чують від Білого дому», - підкреслили експерти.

Дональд Трамп, США, рейтинг, опитування, підтримка


Таким чином, схвалюють дії Трампа 38% опитаних, ще 4% байдужі до його дій, при цьому 58% жителів США не підтримують політику президента. Мало того, найбільше у своєму президентові розчарувалися саме республіканці, рівень підтримки соратників знизився з 73% у лютому до 59% у серпні. Більше 80% демократів від самого початку і до цього дня не підтримують Трампа.

В історії США тільки один новий новообраний президент мав рейтинг схвалення нижче 50% з моменту проведення опитувань CNN: рейтинг Білла Клінтона в 1993 році становив 44%.

Дональд Трамп, США, рейтинг, опитування, підтримка

В ході опитування також з'ясували, що 62% американців стали менш впевнені у здатності Трампа бути президентом. Зокрема, Барак Обама і Джордж Буш вважалися успішними главами США на цьому етапі президентства, наприклад, 56% вважали успішним Буша, 51% - Обаму.

Рейтинг Трампа почав падати майже відразу після інавгурації президента США, яка відбулася 20 січня. У лютому рейтинг схвалення дій Трампа знизився до 40%, що стало абсолютним мінімумом для роботи нової адміністрації. Ще 55% не схвалювали політику президента ще в лютому. Тоді рейтинг почав падати в зв'язку зі скандалом навколо антиміграційного указу Трампа і численними чутками навколо боротьби за розподіл посад усередині його команди.

У березні рейтинг продовжив падати. Опитування, проведене службою Gallup, показало, що тільки 37% опитаних підтримували дії Трампа на посаді президента США, але 58% американців сказали, що ставляться до його політики негативно. Цього разу рейтинг падав у зв'язку з рішенням президента скасувати систему охорони здоров'я, запропоновану Бараком Обамою - ObamaCare.

Далі все тільки погіршувалося. У травні рейтинг, проведений агентством Reuters спільно з центром Ipsos, показав, що рівень підтримки Дональда Трампа став найнижчим з моменту вступу політика на посаду президента США.

Падіння рейтингу зв'язали з цілою низкою політичних скандалів, серед яких і звинувачення в зв'язках з Росією, в передачі міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову секретної інформації про терористів ІДІЛ, прохання до тодішнього директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування стосовно колишнього радника Майкла Флінна тощо.

У кінці червня Центр досліджень Pew провів кілька опитувань і з'ясував, що не тільки американці активно розчарувалися в діях Трампа, мало того, його не підтримує більш ніж три чверті світового населення. Серед опитаних у 37 країнах 74% не віддають перевагу американському лідеру, і лише 22% вважають, що він прийме правильне рішення в разі міжнародної кризи. Для порівняння, в останні роки президентства Барака Обами в середньому 64% опитаних довіряли йому в світовій політиці.

Не змінилася тенденція і в липні. Видання ABC News і The Washington Post провели дослідження, які показали, що рейтинг Трампа на той момент став найнижчим за останні 70 років. Тільки 36% громадян США схвалювали діяльність глави держави, 58% респондентів не були задоволені його роботою. Крім того, 60% опитаних американців заявили, що Російська Федерація намагалася вплинути на результати президентських виборів у США в 2016 році, а 67% респондентів були переконані, що команда Трампа допомагала в цьому Росії.

Зазначалося, що настільки ж низькими були показники схвалення після піврічного перебування на посаді президента США Джеральда Форда в лютому 1975 року, його підтримували 39% американців.

Всі ці опитування громадської думки, здається, зовсім не зачіпають Трампа. Він продовжує бути впевненим у собі і зовсім не збирається міняти свою скандальну політику. Він не раз заявляв, що не впевнений у достовірності результатів опитувань.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,35715913772583-/ /-pc-/
Top