counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Голодний мер Конотопа йде пішки на Київ скаржитися на депутатів з російськими паспортами


Переглядів: 1901


Голодний мер Конотопа йде пішки на Київ скаржитися на депутатів з російськими паспортами

Кілька місяців поспіль між мером міста Конотопа, що на Сумщині, і депутатами місцевої міськради наростає конфлікт. Мер звинувачує депутатів у тому, що вони ставлять під загрозу життєдіяльність міста. Депутати ж у свою чергу звернулися в прокуратуру і поліцію через те, що мер нібито загрожуємо їм розправою.

Як повідомило сумське видання «СпецКор», мер Конотопа, свободівець Артем Семеніхін, третій день іде в Київ, де має намір власноруч вручити  президенту Петру Порошенку зверненням про розпуск депутатського корпусу Конотопської міськради.

У столицю Семеніхін вийшов 5 серпня після того, як у місті зібралося народне віче. На нього прийшли понад 200 осіб. Зараз мер міста вже в Чернігівській області, пройшов Батурин. У подорожі Семеніхін відмовився від їжі і п'є тільки воду.

Конотопський конфлікт гілок влади

За словами мера Конотопа, в місті 5 місяців не відбувалися сесійні засідання. У зв'язку з цим не вирішуються такі питання, як виділення грошей на капітальні ремонти низки об'єктів міської інфраструктури, зарплати бюджетникам, допомогу хворим дітям. Градоначальник перед тим, як вирушити в Київ, підписав розпорядження про проведення 5-го пленарного засідання міськради Конотопа о 10:00 12 серпня.

«Попри всі мої спроби депутати блокують роботу сесії, ставлячи під загрозу життєдіяльність Конотопа», - підкреслив Семеніхін.

Він зазначив, що до кінця липня депутати Конотопської міськради тричі намагалися провести п'яте пленарне засідання 24-ї сесії. Так, перша спроба пройшла 6 червня, друга - 29 червня, а третя - 31 липня. Щоразу засідання не проводилося через відсутність кворуму. Однак 31 липня депутати зареєстрували в міськраді звернення до мера, в якому заявили, що той нібито «не може забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання на «політичні вистави».

Крім того, депутати просять обласну прокуратуру і Головне управління Нацполіції в Сумській області розібратися з мером, який нібито скоїв кримінальний злочин і погрожував депутатам розправою.

Ще 30 травня мер оголошував про розпуск міськради. Відповідне звернення він направляв до Верховної Ради України. У зверненні зазначалося, що частина депутатів систематично саботує роботу міськради. Сюди входить частина колишніх «регіоналів» і фракція «Самопоміч».

Зокрема, тільки під час одного з пленарних засідань була втрачена можливість залучення в Конотоп інвестицій на суму в 30 млн гривень і заблоковано рішення про покриття незабезпеченості бюджету з виплати зарплати бюджетникам. Не підтримали депутати і рішення про надання путівок до літніх таборів дітям учасників АТО і з малозабезпечених сімей.

«Через те, що представники фракцій, контрольовані колишніми «регіоналами», відверто перешкоджають нормальному функціонуванню міста, очільник Конотопа Артем Семеніхін оголосив про розпуск міської ради», - зазначалося в заяві мера, направленій до Ради.

Представники РФ серед депутатів міськради Конотопа

Скандал між мером і депутатами почався ще раніше. Так, у березні 2017 року мер розповів журналістам, що депутатом міськради є кримінальний авторитет, громадянин країни-агресора - Кирій Олександр Вікторович. За словами Семеніхіна, Кирій був неодноразово судимий за рекет, крадіжки з квартир та будинків.

«Ця людина їздить на чорному «гелендвагені» і є «смотрящим» від кримінального світу за містом Конотоп. Більше того, він безпосередньо підпорядковується путінському кримінальнику Маміашвілі. Навіть конотопська дитяча спортивна школа до цих пір носить ім'я Михайла Маміашвілі, і на найближчій сесії ми будемо її перейменовувати на ім'я когось із наших місцевих патріотів, хто займався спортом... Так ось, цей Маміашвілі призначав головою Федерації греко-римської боротьби цього Аксьонова - той, що займався анексією Криму і зараз там головний бандит. І коли Аксьонов провів цю операцію Кремля з анексії Криму, особисто Михайло Маміашвілі приїжджав і вітав його з цією подією», - заявив мер Конотопа.

Він уточнив, що Кирій «отримав наганяй» від кураторів з Кремля, що «не втримав ситуацію в місті, де з'явилися антиросійські виступи». Семеніхін також стверджував, що у нього є ксерокопії паспорта російського депутата, а також інформація від прокурора про те, що під час обшуку у Олександра Кирія в 2014 році було вилучено 2 паспортаи: один - закордонний Російської Федерації, і ще один - громадянина РФ.

На всю Україну мер Конотопа став відомий після того, як 27 квітня, влаштував скандал і зірвав у Конотопі збори прихильників руху «Український вибір».

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
більше матеріалів
/-0,88511180877686-/ /-pc-/
Top