counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Радикально: Нова Зеландія може заборонити продавати алкоголь у супермаркетах


Переглядів: 135


Радикально: Нова Зеландія може заборонити продавати алкоголь у супермаркетах

Медична Асоціація Нової Зеландії закликала до заборони на продаж алкоголю в супермаркетах, аргументуючи це тим, що вид алкоголю на полицях поруч із звичайними продуктами «нормалізує» небезпечний наркотик у сприйнятті людини. Вино і пиво широко доступні в більшості супермаркетів по всій країні з 1990 року, в той час як міцні спиртні напої можна купити тільки в барах і лікеро-горілчаних магазинах, повідомляє The Guardian.

Новозеландська медична асоціація заявила, що продаж алкоголю в супермаркетах робить його дешевим і доступним для населення: люди ставлять пляшку Совіньон Блан у свій візок поруч з хлібом, молоком і туалетним папером, навіть не замислюючись. Не кажучи вже той вплив, який загальнодоступний алкоголь чинить на людей, які намагаються кинути пити.

За даними Асоціації, більш як півмільйона новозеландців вживають алкоголь у небезпечних кількостях, причому в п'ятницю і суботу велика частина людей, доставлених в лікарню швидкої допомоги, має симптоми алкогольного отруєння. Вони вважають, що найкраще боротися з подібними суспільними явищами саме на державному рівні.

Д-р Кейт Баддок, голова Асоціації, каже, що алкоголь гірше, ніж метамфетамін, марихуана і героїн, бо це був дешевий психотропний препарат, що викликає звикання. «Він сприяє домашньому насильству, багатьом раковим захворюванням і дорожньо-транспортним пригодам», - стверджує Баддок.

Новозеландці випивають до 10 літрів чистого алкоголю на рік. В Австралії показник той же, але він набагато менше в США і Канаді, не кажучи вже про європейські показники. Ціни на алкоголь в супермаркетах країни дуже низькі. Пляшку вина можна купити за 7 новозеландських доларів (135 грн). У барах середній коктейль може коштувати 1 новозеландський долар.

Вважається, що дозвіл на продаж алкоголю в супермаркетах був спробою спрямувати новозеландців на середземноморську культуру вживання алкоголю, де він є загальнодоступним. Але представники Асоціації заявляють, що ця ідея викликала зворотний ефект, адже потрібно було міняти культуру вживання алкоголю, а не доступ до нього.

Вчені оцінюють шкоду, завдану алкоголем новозеландському суспільству, в 5 млрд новозеландських доларів на рік. Вона включає поліцейські виклики, травми і довгострокові наслідки для здоров'я громадян. Вони наполягають на тому, що продаж алкоголю має здійснюватись тільки в спеціалізованих магазинах, а також на жорсткому державному регулюванні умов продажу, включно з високим оподаткуванням.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
За допомогою рун можна змінити свою долю Рунічні обереги та талісмани езотерики вважають дуже сильним засобом,....
Грошові дні за Знаком Зодіаку: у які дні вам посміхається фінансовий успіх
Грошові дні за Знаком Зодіаку: у які дні вам посміхається фінансовий успіх
Коли брати кредит? Коли робити покупки? Чи варто позичати? На ці запитання допоможе відповісти гороскоп Кожен ....
більше матеріалів
/-0,51799297332764-/ /-pc-/
Top