counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Люцифер іде: жахлива теплова хвиля вище 40 градусів насувається на Європу


Переглядів: 1325


Люцифер іде: жахлива теплова хвиля вище 40 градусів насувається на Європу

Одинадцять південних і центральноєвропейських країн випустили попередження про надзвичайно високу температуру в зв'язку з наближенням жахливої ​​теплової хвилі, яку прозвали Люцифер. Жителям і туристам настійно рекомендується вжити заходів обережності, тому що вчені впевнені, що ситуація погіршиться, повідомляє The Guardian.

Влада в таких країнах, як Італія, Швейцарія, Угорщина, Польща, Румунія, Боснія, Хорватія і Сербія, перебуває в зоні ризику, за повідомленнями європейської мережі прогнозистів Meteoalarm. Також потрібно побоюватися південним регіонам Іспанії та Франції.

спека, коли скінчиться спека, погода, ес, європа, смерть, літо

Температура в багатьох регіонах перевищила 40 °C, дана теплова хвиля визнана найтривалішою в регіоні з 2003 року. Аварійні служби перейшли в режим очікування, і людей просять «бути пильними», рідше виходити на вулицю, уникати тривалих поїздок, пити достатню кількість рідини.

Щонайменше двоє людей померли від спеки, один у Румунії і один у Польщі, і багато людей доставленов до лікарень із сонячними і тепловими ударами. В Італії заявили, що рівень госпіталізації на 15% перевищує норму, і попросили пересуватися на тривалі відстані лише у тому випадку, якщо це необхідно. Польські власті попередили про можливі відмови в інфраструктурі країни.

Теплова хвиля триває вже четвертий день і, як очікується, триватиме до наступної середи. Вона слідує за нещодавнім періодом екстремальних температур в минулому місяці, який спричинив собою велику кількість пожеж, загострення посухи в Італії та Іспанії і нашкодив сільському господарству.

Найвища температура в четвер становила 42 °C в Кордові, Іспанії і Катанії, Італії. У місті Спліт в Хорватії було 42.3 ° C в середу. Передбачається, що спека досягне піку в вихідні дні з температурою 46 ° С і вище в Італії і на частині Балкан.

Італія переживає найстрашнішу посуху за останні 60 років. Багато фонтанів у Римі було відключено, і минулого тижня місто ледве уникнуло різкого нормування води. В Угорщині працівники Будапештського зоопарку охолоджували двох перегрітих білих ведмедів за допомогою величезних крижаних блоків.

Високі температури в Іспанії, в тому числі на популярних курортах на узбережжі Коста-дель-Соль і на острові Майорка, досягнуть 43 ° C в ці вихідні, екстремальні умови також прогнозуються в Севільї, Малазі і Гранаді. На Ібіці і Майорці буде 42°C, попереджає метеорологічна служба Іспанії Aemet.

У той час як рекордний показник Європи становить 48 °С, встановлений в Афінах в 1977 році, поточні температури в багатьох місцях перевищують норму на 10-15 °C, що призведе до великої кількості смертей, кажуть експерти.

Такі періоди екстремальної спеки в південній Європі можуть бути початком майбутніх змін клімату. Дослідники пророкують набагато більш жорсткі умови в більшості європейських курортних зон. Вчені говорять, що, якщо подібна «мега-теплова хвиля» відбудеться в кінці століття, коли середні температури очікуються помітно вищими, пік може досягти 50 °C.

Близько 300 пожежників і військовослужбовців в п'ятницю боролися з 75 пожежами в Албанії, також пожежі були в Сербії, Боснії, Македонії, Хорватії, Греції і французькому острові Корсика.

Італійські винороби почали збирати урожай винограду на кілька тижнів раніше, ніж звичайно, через спеку. Засновник руху Slow Food Карло Петрина, сказав, що ще жоден збір врожаю не починався на його пам'яті до 15 серпня.

Теплова хвиля, ймовірно, обійдеться сільськогосподарському сектору Італії в мільярди євро, де цілих 11 регіонів стикаються з критичної нестачею води. Очікується, що врожайність оливкового масла в деяких районах знизиться на 50%, а виробництво молока знизиться до 30%.

Боснійська влада заявила, що теплова хвиля і посуха майже вдвічі скоротили обсяг виробництва сільськогосподарської продукції, яка становить 10% економіки країни, і Сербія заявила, що виробництво кукурудзи скоротиться на третину.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів
/-0,28497290611267-/ /-pc-/
Top