counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

ЄС розширив санкції проти Росії: щоб неповадно було возити до Криму турбіни Siemens


Переглядів: 861


ЄС розширив санкції проти Росії: щоб неповадно було возити до Криму турбіни Siemens

Рада Європейського Союзу в п'ятницю, 4 серпня, розширила антиросійські санкції після скандалу з постачанням в окупований Крим турбін німецької компанії Siemens. Санкції взяли за письмовою процедурою.

В ЄС ще раз відзначили, що не визнають незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, тому введено заборону на поставку ключового обладнання для інфраструктурних проектів в Криму і Севастополі у важливих секторах, включаючи газові турбіни в енергетичному секторі.

Скандал із поставками турбін почався 6 липня, коли стало відомо, що Росія доставила в анексований Крим чотири газові турбіни концерну Siemens. На Крим поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям поставку на півострів енергетичних технологій. У компанії заявили, що мають докази, що всі чотири турбіни, які поставлялися для здійснення проекту на півдні Росії, незаконно потрапили до Криму. У Siemens запевнили, що не брали участі в цій угоді. Після цього концерн Siemens почав судитися з дочірніми підприємствами в Росії в Арбітражному суді Москви, а інформація про постачання турбін вийшла на міжнародне обговорення завдяки українським дипломатам.

В результаті Німеччина запропонувала країнам ЄС, щоб санкції торкнулися чотирьох громадян Росії, в тому числі з Міністерства енергетики РФ, а також трьох російських підприємств, включаючи доставила турбіни на окупований півострів. Разом з тим влада Італії виступила із запереченнями, і одне з імен було видалено з оригінального списку санкцій. Відзначимо, що скептично до ідеї посилити санкції проти Москви поставилася Італія, а Люксембург був готовий підтримати їх із застереженнями.

Нові санкції стосуються заступника міністра енергетики Росії Андрія Черезова, глави департаменту Міненерго Євгена Грабчака і гендиректора «Технопромекспорт» Сергія Топора-Гілки, а також трьох російських компаній, які були партнерами Siemens - двох однойменних компаній «Технопромекспорт» і «Інтеравтоматика».

Після розширення санкції Євросоюзу тепер стосуються 153 російських громадян і 40 компаній. «Санкції включають заморожування активів і заборону на поїздки, які тепер будуть застосовуватися до 153 особам і 40 суб'єктам. Ці заходи було введено в березні 2014 року і було продовжено в березні 2017 року до 15 вересня 2017 року», - відзначили в ЄС.

Президент України Петро Порошенко висловив свою вдячність ЄС з приводу розширення санкцій за «прецедент Siemens». «Спроби обминути санкції за цинічними схемами будуть тільки збільшувати ціну за агресію. І бути цьому, поки не буде відновлено суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом!»- підкреслив глава держави.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки здатні творити справжні чудеса Цей простий спосіб створити гарний настрій і залучити в сво....
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
більше матеріалів
/-0,42162084579468-/ /-pc-/
Top