Соцмережі підірвало повідомлення про те, що експерти Федерального дослідного центру харчування виявили людське ДНК в ковбасі підмосковного виробника «Мортадель». В ході лабораторних досліджень з'ясувалося, що певні сліди людини є відразу в двох продуктах «Мортаделя» - «Королівській» ковбасі, а також у зернистому сервелаті.
В організації підкреслили, що аналіз провели відповідно до правил ідентифікації сировинного складу продукції. Для цього застосовувалася спеціальна тест-система, яка реагує на присутність людського ДНК.
У компанії «Мортадель» спростували звинувачення, заявивши, що проти них у ЗМІ влаштували сплановану акцію, щоб зіпсувати імідж. Віце-президент компанії Ельвіра Агурбаш зазначила, що людське ДНК нібито залишається навіть у салаті, приготованому кухарями в елітному ресторані. Тому в компанії не здивовані тим, що в ковбасі є ДНК людини.
Користувачі соцмереж же вибухнули жартами з приводу цієї новини. Як зазначив користувач з ніком «Доганяй! Е7И09», ознакою успішної країни є ковбаса в людині, а не людина в ковбасі. «Росія опустилася до рівня канібалів Мумбо-юмбо», - написав він.
Інші жартують, що тепер російська «Докторська» ковбаса дійсно стала докторської. «Ковбаса «Людська»- ми з тобою однієї крові, ти і я», - написав користувач «Полковник».
«За рецептом у московську ковбасу треба додавати 30% москвича, щоб ковбаса була смачною», - додав ще один блогер з ніком «Дуже Поганий».
Справедливості заради варто відзначити, що з великою ймовірністю не йдеться про присутність частин людського тіла в м'ясному виробі - ДНК людини містять волосся, нігті, різні виділення людського організму, в тому числі й екскременти.