counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Трамп вважає, що в американських ВНЗ обмежують права "білих" - The Independent


Переглядів: 64


Трамп вважає, що в американських ВНЗ обмежують права білих - The Independent

Американські активісти стверджують, що в Адміністрації Дональда Трампа розмірковують над тим, як скласти і висунути судовий позов американським ВНЗ через «дискримінацію білих», повідомляє The Independent. Ця новина є останнім доказом того, що новий Генеральний прокурор США Джефф Сешнс намагається реорганізувати пріоритети відділу цивільних прав Міністерства юстиції США, яке вже зайнялося зміною основних законів, прийнятих адміністрацією Обами, щодо прав гомосексуалістів, а також виборчих прав громадян.

У цій ситуації критика спрямована на так звану «позитивну дискримінацію» - правовий захист інтересів історично ущемлених груп, яка давно застосовувалася департаментом. Вона включає заходи з надання переважних прав або привілеїв певним групам населення.

На веб-сайті відділу Мін'юсту США говориться, що воно «стежить за дотриманням громадянських і конституційних прав всіх американців, особливо найбільш незахищених членів суспільства».

Згідно з документом, отриманим The Times, Підрозділ цивільних прав зараз шукає юристів, зацікавлених у «розслідуваннях і можливих судових розглядах, пов'язаних з умисною расовою дискримінацією під час вступу до коледжів та університетів США».

Офіційні особи розповіли The Washington Post, що проектом не буде керувати відділення Міністерства юстиції США, яке відповідає за освіту, а замість цього підготовку візьме на себе головний офіс, де працюють співробітники, призначені Трампом. Тому, швидше за все, особа, яка очолює ініціативу, буде керуватися політичними цілями, а не бажанням застосування антидискримінаційних програм в освіті.

Прес-секретар Міністерства не змогла підтвердити або спростувати інформацію, отриману журналістами. Один з чиновників сказав, що документ був опублікований кимось із персоналу і не відображає нову політику Міністерства юстиції.

Протягом десятиліть під час вступу на бакалаврат в американських ВНЗ застосовувалася політика «позитивної дискримінації». Але в останні роки її сильно критикують. Прихильники стверджують, що вона допомагає незахищеним членам суспільства, особливо афроамериканцям і латиноамериканцям, отримати доступ до освіти в установах, в які вони не змогли б вступити самостійно. Тим часом, противники стверджують, що дискримінація однієї частини населення в минулому не виправдовує дискримінацію іншої її частини сьогодні.

Верховний суд США визначив, що університети, які мають різноманітний студентський склад, отримуватимуть привілеї. Тому такий фактор, як раса абітурієнта, враховується при розгляді університетських заявок.

При розгляді університетом заявки враховуються різноманітні фактори, зокрема, чи  піддавався абітурієнт утискам, а також етнічне розмаїття, яке він може привнести в життя університету, замість того, щоб оцінювати більш об'єктивні дані, як результати тестів або шкільні оцінки, які не дають повного уявлення про кандидата.

Нещодавно Верховний суд США визнав, що «расова політика» Техаського університету відповідає вимогам Конституції. Але судові позови проти таких престижних навчальних закладів, як Гарвардський університет і Університет Північної Кароліни, все ще перебувають на стадії розгляду. В обох позовах стверджується, що політика «позитивної дискримінації» призвела до обмеження прав абітурієнтів азіатського походження.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям, вона щаслива в ос....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів
/-0,32464694976807-/ /-pc-/
Top