counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Паризької угоди недостатньо. Планета продовжує нагріватися


Переглядів: 52


Паризької угоди недостатньо. Планета продовжує нагріватися

Імовірність того, що Земля не нагріється ще на 2°С до кінця цього століття, становить всього 5%, згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі Nature Climate Change. Воно явно показує, що міжнародних зусиль щодо запобігання кліматичним змінам буде недостатньо, повідомляє The Guardian.

Економічні тенденції, постійні викиди вуглекислого газу в атмосферу і зростання населення - всі ці показники говорять про те, що людство навряд чи досягне цілей, встановлених Паризькою угодою.

Паризьку хартію підписали 195 країн, в ній вказана мета - зберегти середню світову температуру на рівні нижче 2°С від доіндустріального часу. Вчені вважають цю мету практично нездійсненною і оцінюють її в 1%.

Адріан Рафтері, науковий співробітник Університету Вашингтона, який очолював дослідження, говорить, що суспільство має бути стурбоване і кожен з нас повинен ставитись до цієї проблеми дуже серйозно. Поріг у 2°С - мінімальний показник, необхідний для запобігання серйозних проблем, таких як підвищення рівня моря, посуха, спека і зменшення запасу продовольства.

Ще одна наукова робота, опублікована в понеділок, показує, що невідворотні кліматичні зміни приведуть до 60 000 смертей по всьому світу до 2030 року і до 260 000 смертей до 2100 року. В першу чергу на підвищення температури вплинуть викиди вуглекислого газу в атмосферу. Імовірність того, що температура підвищиться між 2°С і 5°C до 2100 року, становить 90%.

Замість того, щоб писати про те, як парникові гази впливають на температуру, нове дослідження проаналізувало останні 50 років суспільних тенденцій, середній рівень ВВП на душу населення і кількість вуглекислого газу, виробленого за кожен долар економічної діяльності.

До 2100 року населення планети становитиме близько 11 мільярдів осіб, але основне зростання відбуватиметься в Африці, де розташовано менше промисловості, відповідно, менше парникових газів. Після аналізу статистики було виявлено, що вирішальним фактором у кліматичних змінах буде вуглекислий газ.

Очікується, що світові викиди вуглекислого газу скоротяться на 90% протягом століття, особливо, в Китаї і Індії - двох нових інтенсивних споживачів енергії. Однак цього буде недостатньо, щоб зупинити перевищення порога в 2°С.

Особливо після того, як Дональд Трамп оголосив про вихід Америки з Паризької угоди. На сьогодні США перебуває на другому місці в списку країн - джерел забруднень.

Головною надією людства залишаються нові технології. Рафтері зазначив, що саме вони допомогли людству досягти значних успіхів за останні 50 років. Використання комп'ютерів, гібридних автомобілів, інтернету та електронної системи подачі пального знизило викиди вуглецю на 2% за рік.

Зниження витрат на поновлювані джерела енергії стане основним стимулом для скорочення викидів, подальші дії повинні включати в себе збільшення ціни на вугілля. Джон Стерман, академік Массачусетського технологічного інституту, сказав, що інформація, представлена ​​в дослідженні, була донесена до відома Трампа і він спотворив її в своїй промові про вихід з Паризькоїугоди.

Стерман сказав, що США повинні «різко прискорити застосування відновлюваних джерел енергії». На щастя, технології, потрібні для збереження нашої планети, в багатьох регіонах коштують набагато дешевше, ніж викопне паливо. Він упевнений, що опубліковане дослідження не потрібно використовувати як виправдання для бездіяльності.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,58303213119507-/ /-pc-/
Top