counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Якими будуть наслідки, якщо Україна таки втручалася у вибори в США


Переглядів: 162


Якими будуть наслідки, якщо Україна таки втручалася у вибори в США

Свідчення того, що Україна певним чином таки втручалася у вибори у США, є, і наслідків цих дій нам не уникнути. Такий прогноз у політичного технолога Тараса Березовця. Він нагадує, що ймовірність такого повороту подій існує давно, а інформація про ймовірне втручання – не нова.

При цьому політтехнолог стверджує, що докази цього втручання існують.

«Заява Президента Трампа про необхідність розслідувати українське втручання у вибори - ніяка не сенсація. Про це я чув від своїх співрозмовників у Вашингтоні вже в квітні. Найцікавіше, що сліди цього втручання дійсно є. І пов'язані вони з коментуванням українськими політиками ролі Пола Манафорта. Трамп налаштований рішуче. На жаль, наслідки будуть. І найсерйозніші. Трамп нічого не забув і не вибачив», – написав Березовець на своїй сторінці у соцмережі.

Приводом для таких припущень експерта є два останні повідомлення президента США у його Twitter. Обидва вони містять критику на адресу генпрокурора США Джеффа Сешнса.

У першому Трамп стверджує, що Україна під час виборчої кампанії робила спроби «підштовхнути» кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

«Українські спроби саботувати кампанію Трампа – «тихо працюють, щоб підштовхнути Клінтон». Так де ж розслідування генерального прокурора?» – написав він.

Гілларі Клінтон, Дональд Трамп, Україна, передвиборна кампанія, вибори, США, Росія, Джеффрі Сейшнс, генпрокурор, Тарас Березовець

 

У другому твіті президент США пише, що Сешнс зайняв «дуже слабку позицію щодо «злочинів Гілларі Клінтон».

Ці заяви Трампа вельми різкі, особливо зважаючи на те, що на посаду генпрокурора США Джеффа Сешнса він призначив сам, бо той є його близьким соратником.

Що ж могло так розсварити політиків? Телеканал NBC News одразу видав припущення, що йдеться про інформацію, викладену в матеріалі The Politico в середині січня цього року.

У січневій статті з промовистою назвою «Як Україна втрутилася у вибори в США, а тепер потерпає від цього», проілюстрованій фотографією Президента Петра Порошенка, йдеться про те, що українські урядовці намагалися допомогти Гілларі Клінтон «потопити Трампа, публічно поставивши під сумнів його придатність для цієї посади».

Українські чиновники поширювали документи про причетність головного помічника Трампа до корупції і навіть почали розслідувати цю справу, загальмувавши лише перед самими виборами, стверджує видання.

Автори статті, посилаючись на слова екс-співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, повідомили, що посольство України у США нібито тісно співпрацювало з такою собі Олександрою Чалупою, яка консультувала Національний комітет Демократичної партії, зустрічалася з вищими посадовими особами в посольстві України у Вашингтоні, намагаючись викрити зв'язки між Трампом, головним радником кампанії Полом Манафортом та Росією. 

А вкупі всі ці дії вплинули на президентські передвиборчі перегони в США, посприявши відставці Манафорта і укоріненню тез, що кампанія Трампа глибоко пов'язана з ворогом України – Росією.

Одразу після публікації статті посольство України у США заявило, що жодним чином не координувало із Демократичним національним комітетом жодних зусиль для проведення досліджень чи будь-яких дій, спрямованих проти кандидатів на виборах Президента США або членів їхніх команд.

В Україні на Манафорта нічого не знайшли

Ще у червні цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом заявили, що не мають повноважень вести розслідування щодо екс-радника президента-втікача Віктора Януковича Пола Манафорта, оскільки підпис у «амбарній книзі ПР» ще не означає, що він брав якісь кошти, до того ж Манафорт не є громадянином України та держслужбовцем.

«…у матеріалах, переданих Національному антикорупційному бюро України колишнім першим заступником Голови Служби безпеки України Віктором Трепаком (йдеться про так звану «чорну бухгалтерію Партії регіонів») у травні минулого року, ім’я Пола Манафорта згадується у 22 записах за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, вказаних у цих записах, становить 12,7 млн доларів США», – сказано у заяві.

Тобто НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів.

«Він не був і не є українським державним службовцем, тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям цієї особи мають давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування ймовірних фактів таких правопорушень», – йдеться у повідомленні.

А за два дні до цієї заяви керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький взагалі заявив, що підпису Пола Манафорта не було ні на одній зі сторінок «амбарної книги» Партії регіонів, а інформація про його вину – це піар-технологія.

Чому Трамп згадав старе

Вперше про необхідність розслідувати «українське втручання» два тижні тому заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. Тоді речник Білого дому говорила про зустріч українських чиновників із представниками Демократичної партії як про доведений факт, хоча, нагадаємо, українське посольство у США цю інформацію спростовувало.

В той же час у  The Washington Post припустили, що американський президент згадав старе в рамках великої кампанії зі звільнення генерального прокурора США Джеффа Сешнса. Gizmodo навіть припускає, що наступним генпрокурором США після усіх скандалів буде екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані.

Бий ворога його зброєю

Якщо згадати слова політтехнолога Тараса Березовця, що нинішній президент США «нічого не забуває», то другою причиною його різких заяв, окрім розбіжностей з генпрокурором, є старі рахунки з колишньою суперницею на виборах Гілларі Клінтон. 

У травні цього року в інтерв'ю телеканалу CBS Трамп звинуватив Клінтон та її прихильників у зв'язках із Росією. «Гілларі Клінтон пов'язана з Росією, але на ці факти преса чомусь не звертає уваги».

«Є голова виборчого комітету Клінтон - Подеста, який разом із братом володіє компанією в Росії. Чоловік Клінтон виступав у Росії. А Гілларі укладала уранову угоду з Росією", - заявив Трамп, додавши, що розслідувати справу Клінтон заважають її прихильники.

Гальмування розслідування справи Гілларі Клінтон відбувається через те, що чинний глава ФБР Ендрю Маккейб отримав хабар від неї, заявив Трамп, навіть назвавши суму хабаря - $700 тисяч

Два тижні тому висунутий Дональдом Трампом на посаду нового директора ФБР Крістофер Рей пообіцяв розібратися, чи дійсно Україна втручалася у вибори в США в 2016 році.

А тим часом АСН докладає зусиль, щоб отримати інформацію, яку озвучила у вищезгаданій статті Politico, з першоджерел.

Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
більше матеріалів
/-0,28685212135315-/ /-pc-/
Top