counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

"Армагеддон" у тернопільських лікарнях. Люди розлючені чергами і лікарями-вимагачами


Переглядів: 120


Армагеддон у тернопільських лікарнях. Люди розлючені  чергами і лікарями-вимагачами

Проблемами в українській медицині, напевно, вже нікого не здивуєш. Однак якщо раніше люди просто мовчали, то тепер говорять про окрему плату лікарям і неналежну поведінку медиків вголос.

Після останнього відвідування поліклініки увірвався терпець і в мешканки Тернополя Любові Вовк. Жінка, так і не дочекавшись своєї черги, щоб потрапити до лікаря, просто втекла з медустанови, повідомляє 0352.ua.

«Ось я зараз так з грудкою сліз в горлі, з усякими там папірцями, рецептами, направленнями, після двох годин перебування, втекла з тієї пекельної поліклініки... Здорова я! Я так вирішила і так буде. Маю цілі ноги, руки... Ні, в нашій поліклініці зовсім не працюють погані люди. Просто там працюють здорові люди, у яких алергія на хворих людей», - іронізує тернополянка.

Жінка скаржиться, що, потрапивши в поліклініку на звичайний огляд або здачу аналізів, тут можна провести цілий день. А все через те, що один лікар оглядає, другий відбирає аналізи тощо і до всіх медиків величезні черги.

«Зараз дуже гостро усвідомила, що я здоровіша за всіх здорових і всіх тих нещасних людей, які реально ледве ходять, а тому не можуть собі дозволити втекти як я, а змушені маринуватися в тих метрових чергах і ходити по кабінетах,  ніби один лікар вам на спині написав зеленкою "Христос воскрес", а інший йому повинен відписати вам на пузі йодом "Воістину", - констатувала вона.

Подібну ситуацію, зі слів тернополянки, вона пережила 11 років тому, коли з переймами її "швидка" привезла в пологовий будинок. Любов запевняє, такого приниження, як тоді, не переживала ніколи.

«Як мене таку породіллю відправили роздягатися догола в якомусь там кабінетику в приймальному відділенні. І ось стою я така Єва, скорчена, бо болить, перейми все-таки. І тут відчиняються двері у коридор, в якому десятки чоловіків, юнаків, родичів тих всіх жінок, які на верхніх поверхах вже десь народжують. І така жінка зі шваброю давай навколо мене витирати підлогу. Чоловіки втупилися на голу вагітну. У них шок. Я дивилася на витріщених чоловіків. У мене шок. А прибиральниця миє, ой хто там з них чого не бачив? У неї графік стерилізації приміщень. Уявили те відчуття?» - обурюється Любов.

Обстеження жінка все-таки пройшла, але вже в інших лікарів. Але все ж сподівається, що з реформуванням медицини система медобслуговування зміниться на краще.

«Не знаю як ви, а я перша з тих, хто чекає реформи медицини! Бо що є зараз - це навіть вже не жах. Це темне, глибоке, мулисте дно. Далі вже нікуди», - зазначила пані Вовк.

Крім величезних черг, з городян ще й вимагають гроші, точніше, лікарі просто випрошують кошти на потреби конкретного відділення або кабінету.

«Тернопільська міська дитяча поліклініка. Здача аналізів у садок. Величезні черги. У кожному кабінеті просять по 2 грн на кабінет, папір, спирт, вату. Керівництво відділу охорони здоров'я Тернопільської міської ради нас запевняло, що всі ці потреби забезпечені. Чому бюджетна комісія не озвучує таку необхідність?» - написав у себе на сторінці в Facebook депутат тернопільської міськради Назар Зелінка

медицина, здоров'я, аналізи, поліклініка, Тернопіль

Політик ставить цілком логічне запитання - чому в часи, коли кількість пацієнтів величезна, в ту ж лабораторію не посадити додатково ще кількох працівників.

«45-60 хвилин вистояти з дитиною в черзі дуже важко, а головне - для дитини психологічно важко, наприклад перед здачею аналізу крові», - написав депутат.

медицина, здоров'я, аналізи, поліклініка, ТернопільНа неадекватне ставлення лікарів до пацієнтів, а також величезні черги і постійне випрошування грошей лікарями скаржаться не тільки жителі Тернополя і, до речі, не перший рік. Але віз і нині там - ніяких змін і реакції ні головлікарів, ні вищого керівництва МОЗ немає до цього часу.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Натуральне каміння може виступати не тільки як прикраса Кожна людина може підібрати мінерал, який залучатиме д....
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
більше матеріалів
/-0,27814602851868-/ /-pc-/
Top