Американський шеф-кухар Ден Макгірт відкрив e Сіднеї кафе під назвою Joe Dough Diner - перше кафе в Австралії, де можна спробувати знамениті американські солодощі - сире тісто для печива, розповідає The Daily Telegraph..
Він сказав, що хотів привнести в австралійські закусочні трохи американських традицій і урізноманітнити сіднейський ринок, на якому домінують продавці морозива.
Ден трохи змінив оригінальний рецепт, прибравши з нього сирі яйця, додавши пастеризоване борошно. Він використовує тільки натуральні інгредієнти, ніяких консервантів.
«Люди кажуть, що сире тісто небезпечне через сирі яйця, але його можна приготувати і без них, плюс, додати пастеризоване борошно, щоб продукт був нешкідливим», - розповів Ден.
У рецепті повно улюблених дітьми інгредієнтів: цукор, борошно, масло, ваніль і шоколад. Він також додає в них печиво Oreo, арахісове масло і зефір.
«Всі в дитинстві любили облизати ложку після того, як мама приготує печиво. У Нью-Йорку це окреме ласощі. У нас у кафе тісто - хіт продажів, найбільше ним цікавляться маленькі дівчатка», - додав власник.
Макгірт переїхав до Австралії в 1993 році, відразу після закінчення французької кулінарної школи. Недовго попрацювавши в IT-сфері, він заново відкрив у собі пристрасть до американської кухні.
У традиційному американському меню також присутні класичний чізбургер, смажена курка, печеня з підливою, бісквіти і гострий тамале - мексиканська страва з м'яса з кукурудзою і гострим перцем. Він стверджує, що його кава-американо продається краще, ніж еспресо.