counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Які вакансії користуються попитом у Китаї та скільки в цій країні заробляють іноземці


Переглядів: 237


Які вакансії користуються попитом у Китаї та скільки в цій країні заробляють іноземці

Рівень безробіття в Китаї, незважаючи на найбільшу кількість громадян на планеті, на сьогодні складає всього 4%. Ринок праці у цій країні величезний і повний привабливих пропозицій не тільки для самих китайців, але і для людей з усіх куточків світу. Тому робота в Китаї для українців при належній завзятості і цілеспрямованості - цілком досяжне завдання.

Але варто пам'ятати, що з огляду на доходи на душу населення в Китаї багато заробити, швидше за все, не вийде. Зате проживання в цій країні не таке вже дороге.

Головне - вища освіта

Перше, що може перешкодити українцям працювати в Китаї, - мовний бар'єр, адже китайська - є однією з найскладніших мов у світі. Однак якщо ви добре знаєте англійську - дорога вам відкрита майже всюди. Але навіть не володіючи ні тією, ні іншою, роботу в Китаї можна знайти. Часто в школи та інші навчальні заклади потрібні вчителі і викладачі російської мови.

Без наявності вищої освіти в Китай краще не їхати - дешевої робочої сили в країні і так предостатньо. Для успішного працевлаштування важливий також професійний досвід і навички. Це якщо йдеться про висококваліфіковані професії, зокрема інженери, ІТ-спеціалісти тощо.

Що потрібно для офіційного працевлаштування

Для того щоб офіційно працевлаштуватися в Китаї, потрібно заздалегідь знайти китайського роботодавця, готового найняти іноземця та оформити спеціальну ліцензію на роботу, оформити робочу візу і після прибуття в Китай протягом доби пройти реєстрацію і в місцевому бюро праці отримати дозвіл на роботу. На це все може піти близько 2 місяців.

Протягом місяця вам потрібно подати заяву для отримання посвідки на проживання, яке переважно видається на 1 рік. Потім її можна продовжити.

Де шукати роботу

Шукати вакансію можна в різних соціальних мережах через людей, які вже працювали в цій країні або до цих пір працюють, ну або принаймні проживають. Також можна пошукати роботу на спеціальних китайських сайтах: chinajob.com51job.comzhaopin.comcareerjet.cncn.indeed.comlearn4good.com

А ще для іноземних студентів існують різні програми обміну або стажування в китайських компаніях.

На які вакансії можуть претендувати українці

У Китаї легко знайдуть роботу IT-фахівці, інженери, архітектори. Але найбільші шанси працевлаштуватися у тих, хто добре володіє англійською мовою.

Оскільки майже всі китайські виробництва так чи інакше працюють на експорт, відповідно, у всіх великих підприємствах необхідні співробітники зі знанням англійської мови - для контактів із зарубіжними партнерами. Тому у людини, яка володіє англійською на вищому рівні, є великі шанси влаштуватися в одну з таких компаній перекладачем, консультантом або офісним працівником.

Ще одна з найбільш затребуваних професій в Китаї - викладач англійської мови в місцевих школах, університетах та приватних навчальних закладах. Китайці шукають викладачів англійської серед іноземців, так як у місцевих чути дуже сильний акцент, що утруднює процес навчання.

При цьому, якщо вас запросять працювати в просту школу, вам не обов'язково мати досвід викладання або відповідний диплом. А ось при влаштуванні на роботу в престижну мовну школу все це знадобиться. Однак перш за все потрібно пройти онлайн-співбесіду на знання розмовної мови.

Середня зарплата складе 1300 доларів на місяць, але можна ще давати приватні уроки за 25 доларів на годину.

Жінки з відповідною зовнішністю можуть працювати в Китаї ведучими на телебаченні, моделями, танцівницями, в різних сферах розваг або послуг, навіть у цирку. Таку роботу найпростіше знайти в таких великих містах, як Пекін і Шанхай. Знайти в цій сфері собі роботу можуть і чоловіки. Оплачується така праця в сфері обслуговування і розваг від 600 до 1500 доларів на місяць.

В цілому середня заробітна плата в Китаї в 2017 році становить близько 770 доларів на місяць. Багато залежить від регіону, наприклад, у Пекіні цей показник сягає 1300 доларів, в інших великих містах в районі 1000 доларів. Офіційна мінімальна заробітна плата в Китаї в 2017 році 315 доларів на місяць.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,3557870388031-/ /-pc-/
Top