counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Нерухомість у Грузії. Всі переваги і недоліки придбання іноземної житла


Переглядів: 896


Нерухомість у Грузії. Всі переваги і недоліки придбання іноземної житла

Навряд чи знайдеться людина, яка не мріє мати будиночок або квартиру біля моря, в країні з приємним кліматом, добродушними місцевими жителями і відсутністю мовного бар'єру. Всі ці якості стимулюють українців купувати нерухомість у Грузії.

Мало того, що ви вигідно інвестуєте гроші, оскільки купуєте житло, яке під час вашої відсутності можна здавати в оренду, так при покупці нерухомості вартістю понад 35 тис. доларів у Грузії іноземцю надається ще і вид на проживання. При цьому податки з нерезидентів не стягуються. Після п'яти років проживання в країні сміливо можна подавати на громадянство.

Але все ж більшість громадян України купують грузинські квартири переважно як спосіб вигідного капіталовкладення, а не для зміни громадянства.

Пропозицій на ринку нерухомості повнісінько. І як тільки не викручуються грузинські будівельні компанії, щоб стимулювати іноземців купити квартиру саме у них.

Одні просто рекламуються в наших ЗМІ, інші - організовують показові тури в Грузію, треті - обіцяють величезні знижки, четверті - тривалу безпроцентну розстрочку. Наприклад одна з девелоперських компаній пропонує безкоштовний тур, в якому всі витрати на переліт, проживання, харчування, а також відпочинок і розваги фірма бере на себе.

У компанії пропонують квартири по 27 500 тис. доларів і стверджують, що в разі здачі їх в оренду інвестиції окупляться протягом 4-х років. У кого немає такої суми відразу, можна взяти розстрочку і платити по 350 доларів на місяць. Приваблива така пропозиція ще й тим, що за невелику доплату можна отримати апартаменти під ключ: з меблями, євроремонтом і побутовою технікою. А всі документи на нерухомість можна оформити всього за 1 день.

Але є один нюанс, така низька ціна актуальна лише в тому випадку, коли покупець інвестує гроші в будівництво житлових комплексів. Тобто в реальності на місці будинку - тільки фундамент, в кращому випадку. Таке придбання завжди має ризики - будівництво можуть заморозити або істотно прострочити здачу будинку в експлуатацію, внести в проект непередбачені зміни або взагалі замість обіцяного поруч парку вигнати нову висотку.

У Мережі можна знайти багато коментарів українців, які спробували інвестувати у нерухомість у Грузії. У когось будинок вище на кілька поверхів, ніж зазначено в проекті, хтось говорить про те, що проект прибудинкової інфраструктури обіцяв басейн, але в підсумку - його не побудували. Але найчастіше українські вкладники в грузинську економіку скаржаться на затягування будівництва.

«Купував коли ще фундамент заливали, тоді обіцяли, що будинок буде здаватися в обумовлений термін, а це листопад 2016-го. Був заявлений басейн, і ще ми не знали, що ліфти будуть платними. Басейни вже прибрали з проекту, натомість додали платні ліфти, а будинок досі не готовий. Зараз травень 2017-го і не скоро,мабуть, до введення в експлуатацію, так як вирішили ще добудувати 5 поверхів, хоча дуже сумнівно, тому що на початку говорили, що фундамент розрахований на 38 поверхів», - написав на одному з форумів Арсен.


нерухомість, Грузія, Батумі, інвестиції, будівництво, вид на проживання, квартири, квартири біля моря

«Будинок повинен мав бути зданий на початку травня, коли я зателефонувала обіцяли що до кінця травня, і ось зараз дзвоню - отримую відповідь - влітку, коли не знаємо, але ремонт можете починати робити», - написала інвестор з України 

нерухомість, Грузія, Батумі, інвестиції, будівництво, вид на проживання, квартири, квартири біля моря

«Я придбав два номери в жовтні місяці 2016 року. Хотілося б бачити або отримати від когось зрозумілу відповідь, коли почнеться будівництво. Шашлик, вино, пісні - це все відмінно, годі й казати. Але вже листопад. Ніякі роботи на ділянці не ведуться».
 

нерухомість, Грузія, Батумі, інвестиції, будівництво, вид на проживання, квартири, квартири біля моря

На сайті компанії є відеотрансляція об'єктів, які перебувають на стадії будівництва. Видно, що роботи на будівництвах ведуться. Також, за деякими відгуками, виявилося, що і ознайомчі тури в Грузію не такі вже й безкоштовні.

«Взагалі інфотур безкоштовний тільки за умови, що ти відразу ж у турі купуєш нерухомість, якщо немає платиш 600$ за одного - розміщення в номері. І 750$ за одного в одномісному. АЛЕ НАВІТЬ якщо ти купуєш, то з договору вичитують ТІЛЬКИ 600$!!!» - пишуть на форумі.


нерухомість, Грузія, Батумі, інвестиції, будівництво, вид на проживання, квартири, квартири біля моря

Варто зазначити, що ризики вкладень у нерухомість під час будівництва існують не тільки в контексті інвестування в нерухомість Грузії, але в будь-якій іноземній державі.

Головна проблема - ви живете в іншій країні і не можете повсюдно контролювати, як будується ваш будинок, не берете участі в ухваленні важливих рішень щодо можливої ​​зміни проекту, і всі новини, що стосуються будівництва, фактично, дізнаєтеся останніми, якщо дізнаєтеся взагалі.

Найгірший варіант, коли будівництво визнавали незаконним, зносили, або заморожували будівництво. Деякі будинки роками можуть роками стояти не заселеними, оскільки забудовник, зібравши гроші на стадії будівництва, не вважав за потрібне витрачається на введення будинку в експлуатацію. З огляду на всі моменти покупцеві доведеться самому вибирати - платити більше за квартиру в добудованому будинку, або - менше, вклавши в нерухомість на стадії фундаменту.

У будь-якому випадку, при покупці житла на стадії будівництва, майбутнім покупцям варто уважно вивчити попередній договір, і бажано з юристами. У договорі варто прописати всі нюанси, в тому числі і компенсацію за несвоєчасну здачу будинку в експлуатацію.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,26923704147339-/ /-pc-/
Top