counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Де взяти гроші на бізнес в Україні і що для цього потрібно


Переглядів: 12740


Де взяти гроші на бізнес в Україні і що для цього потрібно

Втомилися бути офісним планктоном і працювати на когось, хочете почати власний бізнес і нікому не підкорятися? Такі думки закрадаються час від часу мало не кожному. Але всі плани руйнуються, коли людина починає рахувати, скільки їй знадобитися для започаткування власної справи. Адже рідко хто має так багато вільних коштів.

Однак способів знайти необхідну суму капітальних інвестицій існує досить багато, головне - було б бажання їх знайти і при цьому подолати всі труднощі.

Отримати гроші як безробітний

Отже одним з джерел для отримання грошей на відкриття власного бізнесу є Державна служба зайнятості, яка надає безробітним можливість отримання одноразової допомоги. Для цього потрібно зареєструватися як безробітний і якщо протягом місяця не знайдете відповідну для себе роботу, ви можете претендувати на отримання такої допомоги.

Спочатку потрібно скласти бізнес-план і вже з ним і відповідною заявою звернутися до Центру зайнятості. Комісія розгляне ваші документи протягом двох тижнів. У разі позитивного рішення заявник отримає відразу ж одноразову виплату. А ось розмір її вже залежатиме від вашої зарплати на останньому місці роботи. В середньому можна отримати 20 тис. грн. Максимальна сума - 64 тис. грн, а мінімальна, для тих, хто взагалі не платив ЄСВ - 5,4 тис. грн.

Гроші за допомогою краудфандінга

Якщо ідея перспективна, то на неї можна зібрати гроші і за методом краудфандінга. Спеціальна інтернет-платформа зараз тільки створюється на основі Центру зайнятості за допомогою ПРООН. На ній майбутні підприємці під свої бізнес-плани зможуть отримати гроші від людей і компаній з різних країн.

Подібний ресурс в Україні вже існує. Проект "Спільнокошт", який ініціював портал "Велика Ідея", налічує вже 14 успішно реалізованих проектів. Тут можна знайти стартовий капітал для соціального бізнесу, гроші на розробку винаходу, зйомку фільму тощо.

Варто вам тільки ефектно представити свій проект, відкрити рахунок і зацікавлені вашою ідеєю люди будуть надсилати кошти на відкриття майбутнього бізнесу. Чим корисніше для суспільства проект ви пропонуєте, тим більше у вас шансів зібрати необхідну суму.

Варто відзначити, що за кордоном такий метод пошуку грошей досить розповсюджений. Зокрема, одна з найпопулярніших краудфандінгових платформ Kickstarter лише за 3 роки зібрала 350 млн доларів на різні стартапи.

Донори допоможуть

Ще один спосіб отримати гроші на бізнес - взяти участь у програмах міжнародних донорів України.

Одним з основних партнерів України, який робить значний внесок у розвиток малого і середнього бізнесу, є Європейський банк реконструкції та розвитку. Він надає гранти на консалтингові послуги, допомагає залучити інвестиції, отримати доступ до технічної підтримки.

В Україні існує кілька програм, за якими підприємці можуть отримати кошти. Дізнатися докладніше про всі існуючі програми можна звернувшись в один з офісів ЄБРР у Києві, Львові та Одесі.

Якщо ви власник середнього підприємства і хочете розвинути свій бізнес у рамках Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, то через ЄБРР можна отримати суттєву підтримку для розвитку свого бізнесу. Йдеться про фінансування капітальних інвестицій від 500 тис. євро до 10 млн євро.

Гроші за допомогою конкурсу або гранту

Існує багато організацій, де підприємці можуть виграти стартовий капітал на реалізацію своєї ідеї. Такі конкурси найчастіше організовують інвестиційні фонди. Привабливість цього способу отримання грошей в тому, що в кінцевому підсумку їх не доведеться віддавати.

Але отримати гроші теж непросто. Потрібно вчасно дізнатися про такий конкурс або про те, що якийсь фонд роздає гранти, ну і зацікавити членів журі своєю ідеєю.

В Україні теж існував конкурс «Інноваційний прорив», який давав переможцям для старту 10 тис. доларів. Однак з 2016 року на офіційному сайті немає ніякої інформації про проведення цього заходу.

Але спробувати свої сили можна за кордоном. Багато грантів і конкурсів для бізнесменів-початківців проводять в США і Європі.

Інвестор вам на допомогу

Якщо вам вдасться знайти інвестора, який погодиться розділити з вами всі ризики нової справи і готовий профінансувати ваш бізнес, - вам пощастило.

Але, для того щоб знайти таку людину, потрібно зацікавити її своєю ідеєю. Це повинен бути дійсно оригінальний проект, який в майбутньому може принести хороші гроші.

Однак варто пам'ятати, що інвестор завжди зможе претендувати на ваш бізнес і потрібно бути до цього готовим. Або ж підбирати більш лояльного інвестора, якщо вам є з кого вибирати.

Знайти людей, які бажають профінансувати стартап, можна в інтернеті або ж самостійно пройтися по компаніях зі своїм бізнес-планом. Саме у інвесторів свого часу вдалося взяти гроші таким сучасним лідерам, як Google, Amazon і Intel.

Кредит у банку

Отримати кредит у банку, особливо при наявності заставного майна - нескладно навіть у нинішній час. Але відлякати можуть великі відсотки, які зараз складають більше 20% від тіла кредиту.

Якщо все ж зважилися на заставний кредит, в жодному разі не виставляйте як заставне майно своє єдине житло. Також бажано брати в банку не більше 50% від необхідної суми, оскільки досить важко буде побудувати успішний бізнес, якщо кілька років потрібно буде працювати на те, щоб повернути борги банку.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
більше матеріалів
/-0,56194400787354-/ /-pc-/
Top