counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Добкін на Комітеті використовував портрет Брежнєва для захисту від Луценка


Переглядів: 199


Добкін на Комітеті використовував портрет Брежнєва для захисту від Луценка

Кульмінацією сьогоднішньої промови нардепа від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна під час засідання регламентного комітету стало використання портрета генсека Брежнєва. Таким чином Добкін намагався пояснити застарілість законів, за якими його намагаються притягнути до кримінальної відповідальності.

Демонструючи портрет генсека СРСР, Добкін заявив, що звинувачення Генеральної прокуратури базуються на законах брежнєвських часів і вимагав судити його «ім'ям України».

«Ті закони, за якими мене намагаються притягнути до кримінальної відповідальності, вони авторства цієї людини. І мене хочуть судити не іменем України, а іменем Української Радянської Соціалістичної Республіки. Мені, звичайно, почесно. Я пам'ятаю, що люди жили непогано... але  мені здається, що ми живемо вже в іншій країні», - розповів парламентарій.

Подання на притягнення Добкіна до кримінальної відповідальності генпрокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради 29 червня. Політику закидають змову з метою заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн грн. Генпрокурор просить Раду зняти депутатську недоторканність з Добкіна, а також позбавити імунітету для притягнення до відповідальності і подальшого арешту. У Раді Луценко висловив побоювання, що Добкін може вплинути на хід слідства, знищити документи і виїхати за кордон.

ГПУ запевняє, що Добкін на посаді мера Харкова вступив у злочинну змову з посадовими особами та керівниками кооперативів «Житлобуд-1» і «Авантаж» у Харкові. Зараз прокуратура перевіряє, хто оселився в будинку, які побудували ці кооперативи на виділених ділянках землі міською радою Харкова. «Це соціальне житло могли отримати посадові особи», - пояснив Луценко.

Добкіну загрожує до 12 років позбавлення волі. «Беручи до уваги, що злочини, які інкримінуються Добкіну, є тяжкими та особливо тяжкими і передбачають можливість призначення покарання на строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, перебуваючи на волі, Добкін М.М. може ховатися від органів досудового розслідування і суду», - зазначив Луценко.

У відповідь Добкін звинуватив ГПУ в підробці документів. «За час, що залишився з понеділка, зумів підготувати ще низку серйозних доказів того, що прокуратура фальсифікує документи, обманює громадськість і передає недостовірну інформацію членам регламентного комітету і голові Верховної Ради... Я таке кіно зняв! Не гірше, ніж з агентом Катею», - зазначив він.

Експерти говорять про те, що позитивне голосування за обмеження депутатського імунітету з 6 нардепів засвідчить руйнування досі існуючої системи «недоторканних». За словами виконавчого директора Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександра Леонова, в разі позитивного голосування стане ясно, що мандат нардепа не тільки не може дати гарантії ухилення від кримінальної відповідальності, а породжує додаткові проблеми - потрапляння під необхідність е-декларування і дію антикорупційного законодавства .

«Тобто на наступних парламентських виборах ми можемо очікувати якісно іншу Верховну Раду, в якій кількість представників бізнесу може кардинально зменшитися. Саме тому ці голосування можуть визначити майбутнє українського парламентаризму», - додав Леонов в коментарі «24 каналу».

У свою чергу політолог Андрій Золотарьов вважає, що особисто Добкіну загрожує тюремне ув'язнення, передає ГолосUA. Золотарьов стверджує, що з політичних міркувань хоча б один з нардепів, з яких хочуть зняти недоторканність, повинен сісти в тюрму. На думку політолога, це буде саме Добкін, який є «слабкою ланкою» і за нього ніхто не заступиться.

Політолог Олексій Голобуцький жартівливо прокоментував те, що відбувається в Раді.

«Таке відчуття, що зараз на регламентному комітеті обговорюють не багату людину, яка цілком скористалася етапом первинного (і не тільки) накопичення капіталу, а комуністичного діяча)) А Добкіну, який так захоплюється соціалістичним минулим, в СРСР загрожувало б не зняття недоторканності, а мінімум 10 років», - написав він у себе в Facebook.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів
/-0,40061616897583-/ /-pc-/
Top