counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Хороша потенція, розум і витривалість: 9 причин почати ранок з чашечки кави


Переглядів: 175


Хороша потенція, розум і витривалість: 9 причин почати ранок з чашечки кави

Учені в усьому світі не втомлюються доводити то корисність популярного напою, то його шкоду. І якщо кавомани особливо не звертають уваги на їхні рекомендації, то люди, які тільки звикають до кави, враховують всі «за» і «проти», перш ніж привчити організм до напою. Що ж корисного в каві і чому її варто пити в міру, розповімо в цьому матеріалі.

Робить розумнішими

Кава не тільки допомагає прокинутися, але і в буквальному сенсі може зробити вас розумнішим. Активним інгредієнтом у каві є кофеїн, який є психоактивною речовиною і природним стимулятором. Тому цей напій покращує настрій, час реакції, пам'ять і пильність.

Однак натщесерце каву пити не можна, оскільки в цьому випадку вона діє навпаки.

Допомагає схуднути

Кофеїн знижує апетит і провокує більш активну витрату енергії. Крім того, його додають до більшості біологічно активних добавок, що спалюють жир. Завдяки стимулюючому ефекту кофеїн підвищує обмін речовин і окислення жирних кислот.

Більш того, кава може поліпшити спортивні результати. Багато спортсменів випивають перед тренуванням чашку кави, щоб поліпшити свої результати. Особливо це допомагає в тих видах спорту, де важлива витривалість.

Вчені пояснюють, що кофеїн збільшує кількість жирних кислот у крові. Ці речовини використовуються м'язами як пальне, що економить резерви вуглеводів в організмі і допомагає протриматися довше.

Знижує ризик розвитку діабету ІІ типу

За даними дослідження Американського хімічного товариства, люди, які випивають чотири і більше чашок кави на день знижують ризик захворіти діабетом 2-го типу на 50%. Надалі з кожною додатковою чашкою ризик знижується ще на 7%. Яким чином кава сприяє такому результату, поки невідомо.

Знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона

За результатами досліджень, любителі кави мають на 60% нижчі шансів піддатися розвитку одного з найпоширеніших неврологічних захворювань у світі - хвороби Альцгеймера. Більше того, люди, старші 65 років, які вживають більше кофеїну, починали страждати на цю хворобу пізніше ніж ті, хто пив менше кави.

Крім того, кава на 32-60% знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона, яка є другою за поширеністю неврологічною недугою в світі. Разом з тим люди, які вже страждають на хворобу, за допомогою кофеїну можуть краще контролювати свої рухи.

Як антидепресант

Вчені довели, що дві чашки кави на день можуть втричі зменшити ризик виникнення депресії, а також зменшують ризик самогубства і у жінок, і у чоловіків на 50%.

Водночас ті, хто часто п'ють каву, більш впевнені і не страждають заниженою самооцінкою.

Також кава знімає стрес від недосипання, тому, якщо є така проблема, варто купити пакет із зернами і періодично нюхати їх після безсонної ночі.

Захищає жінок від раку шкіри

Жінки, що випивають три і більше чашок кави на день, менше ризикують захворіти на рак шкіри, ніж ті, хто віддає перевагу іншим напоям. Такі дані дослідження, проведеного Гарвардською медичною школою спільно з медичним центром Brigham and Women's Hospital у Бостоні.

Корисна для печінки

Кава знижує ризик розвитку цирозу печінки на 80%, а для максимального ефекту потрібно випивати не менше 4 чашок кави на день. До того ж кава знижує ризик виникнення раку печінки на 40%. Споживання кави викликає захисні властивості проти цирозу печінки, викликаного споживанням алкоголю, тому чим більше людина споживає кави, тим нижче ризик швидкого розвитку цирозу, госпіталізації і смерті.

Покращує потенцію

У невеликих кількостях кава покращує у чоловіків розвиток чоловічих статевих клітин і потенцію. Також дослідження показали, що кава добре впливає на сексуальну активність жінок після 50 років.

Джерело антиоксидантів

У каві міститься в 4 рази більше антиоксидантів, ніж у зеленому чаї, а її обсмажування тільки збільшує їх кількість. Фактично кава є найбільшим джерелом антиоксидантів після фруктів і овочів. Антиоксиданти запобігають передчасному старінню, порушенню роботи мозку, а також - вбивають шкідливі клітини в організмі, які негативно впливають на імунну та нервову системи.

Також кава насичена великою кількістю вітамінів і мінералів. У чашці кави міститься:

     - 6% рекомендованої добової норми пантотенової кислоти (вітамін B5);

     - 11% рекомендованої добової норми рибофлавіну (вітамін B2);

     - 2% рекомендованої добової норми ніацину (B3) і тіаміну (B1);

     - 3% рекомендованої добової норми калію і марганцю.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
більше матеріалів
/-0,42759799957275-/ /-pc-/
Top