
Вчені з Німеччини, з Університету Ерланґена-Нюрнберга, встановили: поєднання цинку і речовин-гідрохінонів, які містяться в деяких продуктах, в тому числі в шоколаді і каві, - уповільнює процес старіння. Фахівці заявили, що це відбувається завдяки тому, що таке поєднання запобігає окислювальному стресу.
Тоді утворюється металлоорганическое з'єднання, яке функціонує так само, як фермент супероксиддисмутаза, який руйнує супероксиди. Саме супероксиди, за словами вчених, провокують наступ в клітці оксидативного стресу, який ушкоджує ДНК.
Провівши випробування, дослідники з'ясували, що найактивніше цинк взаємодіє з - шоколадом, вином, чаєм і кавою. Вчені вважають, що це відкриття може допомогти в створенні та удосконаленні нових ліків від старіння.