counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Тіллерсон вимагає від Росії негайно вжити заходів для зупинки війни на Донбасі


Переглядів: 274


Тіллерсон вимагає від Росії негайно вжити заходів для зупинки війни на Донбасі

Державний секретар США Рекс Тіллерсон в неділю, 9 липня, який побував з офіційним візитом в Україні, заявив Росії, що Кремль має зробити перші кроки для зниження напруженості на сході України. Він зазначив, що американські і європейські санкції будуть залишатися чинними до тих пір, поки Москва не змінить свою поведінку в цьому регіоні.

Як пише видання Fox News, у своїй промові всього через два дні після того, як президенти Дональд Трамп і Володимир Путін зустрілися в Німеччині, Тіллерсон сказав, що Росія повинна використовувати свій вплив на сепаратистів на сході України, щоб повністю відновити перемир'я, що часто порушується, припинити переслідування і напади на міжнародних спостерігачів і відвести важке озброєння за лінію зіткнення, що було погоджено Мінськими угодами. Тіллерсон сказав, що головна мета Сполучених Штатів - «відновити територіальну цілісність і суверенітет України», і це буде «необхідно для того, щоб США і Росія покращили свої відносини».

«Росії треба зробити перші кроки для деескалації ситуації в східній частині України», - заявив Тіллерсон на спільній прес-конференції в Києві з президентом України Петром Порошенком.

«Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання, взяті в рамках Мінських угод, і вплинути на сепаратистів у регіоні, яких вони повністю контролюють», - сказав він, додавши також: «Санкції США і ЄС щодо Росії будуть залишатися чинними до тих пір, поки Москва не скасує дії, що викликали ці конкретні санкції».

Ця заява Тіллерсона порадувала Порошенка, який тривалий час скаржився на втручання Росії в ситуацію на Донбасі і нервово спостерігав за тим, як адміністрація Трампа прагне поліпшити зв'язки з Москвою, пише американське видання. Він подякував Тіллерсону за продовження прихильності США суверенітету і територіальній цілісності України і висловив глибоку вдячність за його «символічний і своєчасний візит» відразу після зустрічі Трампа і Путіна на G20 в Гамбурзі.

Порошенко також висловив задоволеність рішенням Тіллерсона минулого тижня призначити спеціального представника по Україні, колишнього посла США в НАТО Курта Волкера, який відомий як противник Росії. Волкер стежитиме за зусиллями США щодо пресингу на Росію в повній відповідності до Мінських угод, у яких викладена дорожня карта для скорочення конфлікту, в результаті якого загинуло близько 10 тис. осіб за останні три роки. Угода була досягнута на початку 2015 року в столиці Білорусі лідерами Франції, Німеччини, України та Росії, але ще не реалізована.

«Ми розчаровані відсутністю прогресу в рамках Мінського процесу, тому ми призначаємо спеціального представника», - сказав Тіллерсон.

Порошенко, який зазначив, що Волкер залишиться в Україні протягом наступних кількох днів, стверджував, що розв'язання кризи «залежить тільки від політичної волі Москви». «Київ не планував, не розпочинав цю війну», - сказав він.

«Це було заплановано і почалося в Москві, тому ключі до мирного врегулювання перебувають у Москві», - додав глава України.

Росія вимагає більшої автономії для захопленого нею Донбасу

Росія заперечує звинувачення в тому, що вона бере активну участь у війні. Але в Кремлі заявили, що для того, щоб мир закріпився, Київ повинен погодитися з політичними реформами, які дадуть Сходу більшу автономію. Уряд України стверджує, що політична реформа залежить від припинення насильства, так описує ситуацію Fox News.

Тіллерсон та інші офіційні особи США протягом деякого часу підштовхували Україну до продовження реформ, які дозволили б припинити корупцію і підвищити прозорість уряду. Тіллерсон високо оцінив прогрес України в боротьбі з корупцією, але дав зрозуміти, що потрібно ще багато чого зробити. «Україна пройшла довгий шлях... Але ми хочемо визнати, що у нас ще більше справ», - сказав він.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів
/-0,48802900314331-/ /-pc-/
Top