counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Довгий vs Луценко: Нардеп вважає справу особистою помстою, нагадавши про старі бійки з Черновецьким


Переглядів: 61


Довгий vs Луценко: Нардеп вважає справу особистою помстою, нагадавши про старі бійки з Черновецьким

Другий день у Верховній Раді киплять пристрасті навколо зняття недоторканності відразу з кількох народних обранців, чиєю діяльністю зацікавилася Генеральна прокуратура України і Спеціальна антикорупційна прокуратура. Ще 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання на зняття недоторканності з 5 нардепів. Серед «щасливчиків» опинився і народний депутат від партії «Воля народу» Олесь Довгий.

В ході сьогоднішнього засідання комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради Юрій Луценко заявив, що колишній секретар Київської міської ради і нинішній парламентарій Довгий міг зловживати службовим становищем, в результаті чого громада Києва втратила колосальну кількість земель, громаді завдали збитків на 81,7 млн гривень.

«Секретар Київради грубо порушив регламент. Бо добре усвідомлював, що стоїть на кону: на кону стоїть не просто ЖК «Технолог» зі 100 га, на кону стояли 20 житлових кооперативів, через які... роздерибанили тисячі гектарів столиці в один день шляхом порушення регламенту, на яке свідомо пішов Довгий» , - розповів Луценко нардепам на засіданні комітету.

Генпрокурор має намір притягнути Довгого до відповідальності за статтею 364 ч.2, санкція якої передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Просив парламентаріїв про зняття недоторканності з Довгого і голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Він висловив надію, що Рада дасть можливість прокуратурі завершити досудове розслідування кримінального провадження проти нардепа до закінчення терміну давності. А термін давності у справі Довгого закінчується в січні 2018 року.

«Ми будемо направляти слідство і процесуальних керівників, щоб вкластися в терміни, визначені Кримінальним процесуальним кодексом. Термін давності для притягнення до відповідальності досить нетривалий», - підкреслив Холодницький.

Незважаючи на запевнення генпрокурора, комітет Ради відмовився знімати недоторканність з Довгого, вважаючи, що у висновках Луценко містяться недоліки в частині обґрунтування вчинених зловживань. Також комітет ухвалив рішення направити свій висновок, подання і пояснення Довгого спікеру Ради Андрію Парубію. Таким чином, комітет залишив «долю» нардепа в руках спікера парламенту.

Довгий так само виступив з несподіваним жестом і сам попросив членів комітету Ради зняти з нього депутатську недоторканність.

«Все презентоване сьогодні Юрієм Віталійовичем Луценком є нічим іншим, як початком його особистої кампанії у наступних виборах», - додав нардеп.

Він заявив, що на посту секретаря Київради не підписував рішення, а був уповноважений лише ставити візи на ухвалені рішення.

Більше того, після засідання комітету Ради журналістам Довгий вирішив розповісти про причини особистої неприязні до нього генпрокурора Луценка, згадавши події десятирічної давнини.

Довгий вважає, що вона перебуває у двох площинах, одна з яких лежить в образі за програш у 2008 році. «Тоді він домігся перевиборів, очолив «Нашу Україну», яка мала рейтинг у 10%, довів партію до рейтингу в 2%» , - пригадав нардеп.

Друга причина неприязні Луценка до нього, вважає Довгий, - скандал генпрокурора з його давнім другом і соратником, одіозним екс-мером Києва Леонідом Черновецьким. Нагадаємо, в 2008 році під час засідання РНБО за участю тодішнього президент Віктора Ющенка два політики побилися. За версією Олеся Довгого, яку він озвучив сьогодні, Черновецький «з ноги дав Луценку по яйцях, всі це бачили, і Луценко прямо говорить: «Це золоті яйця». Що, мабуть, має означати, що нинішній генпрокурор образ не прощає. «Він не може дістатися до Черновецького і мстить Довгому, який «нікуди не ховається», - стверджує нардеп.

Однак, якщо напружитись і все ж згадати, що тоді сталося на РНБО, то справи йшли трохи інакше. На тому засіданні Луценко привселюдно заявив, що розкрадання земель у Києві вже стало загрожувати національній безпеці (що, як ми тепер знаємо, було не далеко від істини). За ці слова, за словами Луценка, "Черновецький під столом вдарив його ногою по хворому коліну".

Гарячий політик не залишився в боргу і, діждавшись  кінця засідання РНБО, дав здачі столичному мерові, зокрема по голові і по "місцю, яким чоловіки пишаються", як описав свої травми тоді Черновецький. Відео другої бійки додаємо.

Про те, що між Довгим і Луценком з того часу збереглися "високі" відносини, яскраво свідчить той факт, що на засіданні комітету Ради 4 липня вони посперечалися через пляшку води. Довгий потягнувся за пляшкою, але генпрокурор заявив, що її поставили для нього. «Це моя вода. Постав. Звикли не своє брати», - сказав Луценко.

Фото: УП


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
більше матеріалів
/-0,48767805099487-/ /-pc-/
Top