counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

«Асамблея проти Аграмунта»: Як і навіщо українці домоглися усунення президента ПАРЄ


Переглядів: 103


«Асамблея проти Аграмунта»: Як і навіщо українці домоглися усунення президента ПАРЄ

День Конституції України 28 червня 2017 року відзначився для країни важливою міжнародною подією. Група Європейської народної партії в ПАРЄ 28 червня проголосувала за виключення президента асамблеї Педро Аграмунта зі складу групи, а також його відставку. Це стало можливим після того, як днем ​​раніше ПАРЄ 154 голосами ввела в регламент процедуру імпічменту президента.

Педро Аграмунт, делегація, ПАРЄ, Україна, Росія, Георгій Логвинський, Сирія, політ, імпічмент, ЄНП

Після виключення Аграмунта обов'язки президента ПАРЄ поклали на віце-президента, яким є народний депутат України Георгій Логвинський. Тепер український нардеп вестиме засідання ПАРЄ.

Радість після такого рішення не приховувала вся українська делегація в ПАРЄ. «Процедуру «імпічменту» президента ПАРЄ введено!!! Незважаючи на всі протидії і лобі «друзів» Кремля-Аграмунта, тільки що прийнято доповідь, яка ввела процедуру імпічменту в регламент ПАРЄ. Одним словом - Педро, Гуд Бай!» - порадів Логвинський у себе в Facebook

Педро Аграмунт, делегація, ПАРЄ, Україна, Росія, Георгій Логвинський, Сирія, політ, імпічмент, ЄНП

Він також підкреслив, що в ПАРЄ почалася «безпрецедентна сесія», яку можна назвати «Асамблея проти Аграмута» або «Україна проти Росії». «Причина зрозуміла - ПАРЄ повністю підтримує нашу позицію, а Росія, очевидно, пише сценарії Аграмунту. Президент ПАРЄ, який втратив довіру і відсторонений від певних обов'язків і позбавлений низки прав, дав обіцянку піти після прийняття рішення про недовіру його ж політичною групою EPР», - повідомив Логвинський.

Виділився в ПАРЄ і лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який, за словами Логвинського, під час свого виступу назвав Аграмунта «імпотентом». «Звучало це як звук удару молотом по цвяху, що врізався в кришку труни, так як радикальний лідер був крайнім виступаючим по доповіді. Саме це заключне слово назавжди залишиться в пам'яті Педро як останні слова», - повідомив новий голова ПАРЄ. 

Як зазначив ще один український делегат, нардеп Володимир Ар'єв, ПАРЄ намагається вийти з політичної кризи, в яку її завів чинний президент Аграмунт через польоти на російському літаку до диктатора Асада. Політик підкреслив, що процес очищення ПАРЄ запущений і є високі шанси, що він буде завершений. «Людина, яка втратила довіру, не може далі очолювати ПАРЄ і дискредитувати організацію», - додав він.

Іспанський сенатор Педро Аргамунт був обраний головою ПАРЄ в січні 2016 року. Тоді Логвинський заявляв, що Аграмунт - «талановита людина і вмілий організатор». Однак, як бачимо, через рік його думка змінилася. У 2016 році новий глава ПАРЄ вимагав від РФ припинити підтримку бойовиків на Донбасі і повернути контроль над окупованими територіями України.

У січні 2017 року Аграмунт був переобраний ще на рік. І ось тоді він вперше заявив про необхідність зняття політичних санкцій з російської делегації. І додав, що анексія Криму не є підставою для збереження санкцій, хоча він і засуджує дії Російської Федерації.

Ці слова Аграмунта не залишилися без уваги. Так, Логвинський заявив, що, незважаючи на відсутність російської делегації, в Асамблеї працюють «агенти Кремля». Він уточнив, що в ПАРЄ йде така ж війна, як і в Україні. У свою чергу нардеп Ірина Геращенко підкреслила, що заява Аграмунта стала підсумком «частих поїздок до Москви». Вона додала, що, «судячи зі зміні риторики Аграмунта, його спілкування з російським фашистським режимом шкодить репутації цього колись демократичного іспанця і не йде йому на користь».

Скандал з відстороненим сьогодні главою ПАРЄ Педро Аграмунтом почався в березні 2017 року саме з його польоту в Сирію з делегацією Росії, де він зустрічався з диктатором і другом президента РФ Володимира Путіна Башаром Асадом. Візит відбувся 21 березня на приватному літаку РФ. Багато учасників ПАРЄ були шоковані тим, що сталося, але нічого конкретного проти Аграмунта зробити не могли, адже до вчорашнього дня в асамблеї не було процедури імпічменту глави

Відразу після того, як з'ясувалися подробиці візиту, делегації Асамблеї від України, Данії та Польщі виступили з офіційним протестом. Аграмунт публічно покаявся, заявив про те, що «росіяни його підставили», але не більше того. Протягом наступних майже 3 місяців у ПАРЄ відбувалася боротьба за очищення від російського впливу. Спочатку не вдавалося не тільки ввести питання імпічменту в регламент асамблеї, але навіть включити обговорення такої процедури до порядку денного. Як коментував те, що відбувається в ПАРЄ, нардеп Борислав Береза, в асамблеї панував «сумбур і ажіотаж».

Педро Аграмунт, делегація, ПАРЄ, Україна, Росія, Георгій Логвинський, Сирія, політ, імпічмент, ЄНП

Однак завдяки наполегливості української делегації питання імпічменту залишалося актуальним. Крім того, скандал з Аграмунтом став каталізатором розслідування звинувачень про підкуп депутатів ПАРЄ. В асамблеї давно підозрювали, що є євродепутати, які, ймовірно, брали хабарі, а головними «країнами-донорами» назвали Росію та Азербайджан. 26 червня під час відсутності Аграмунта в Палаці Європи ПАРЄ затвердила рішення про створення слідчого органу для розслідування звинувачень у корупції. Чекаємо подальшого розвитку подій.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,41416192054749-/ /-pc-/
Top