counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Курортні форс-мажори: як врятувати телефон від води, піску і перегріву


Переглядів: 104


Курортні форс-мажори: як врятувати телефон від води, піску і перегріву

Сонце, море, пляж. Літній сезон відпусток розпочався, і люди прагнуть потрапити ближче до моря або інших водойм. І звичайно ж, навіть на відпочинку ніхто не розлучається з мобільним у кишені. Так що саме в літні місяці зростає кількість звернень у сервісні центри зі скаргами на засмічення або промокання пристрою. Якщо елементарні методи порятунку телефону, який впав у воду (вийняти батарею і просушити) знають майже всі, то як бути з сучасними смартфонами, у яких батарея не знімається?

«Купання» в прісній воді

Працівники сервісних центрів радять у такому випадку діяти негайно. Якщо телефон «потонув» у прісній воді, потрібно якомога швидше дістати його і зняти задню кришку. При цьому не потрібно намагатися витрусити воду з пристрою - це лише прискорить потрапляння води у важко доступні місця.

Телефон потрібно тримати тільки вертикально, що дозволить уберегти плату і дисплей від вологи. Якщо смартфон не вимкнувся сам, вимкніть його примусово, після чого витягніть карту пам'яті і сім-карту, протерши їх ватною паличкою.

Уже напіврозібраний телефон потрібно покласти вертикально в ємність з сорбентом на 1-2 дні. Найкраще використовувати силікагель. Його можна знайти в коробках з-під взуття або купити. Але в жодному разі не використовуйте як сорбент рис, оскільки його пил потрапляє в роз'єми телефону.

Найкраще встигнути це зробити протягом 15 хвилин після контакту з водою, оскільки за цей час активні речовини ще не встигають вступити в реакцію з контактами гаджета.

Категорично заборонено вмикати телефон або ставити його на зарядку протягом доби після потрапляння води. Також не можна натискати клавіші на намоклому смартфоні.

Морська вода більш небезпечна для телефону

Схожим чином варто діяти, якщо телефон впав у солону воду або газований напій. Додатково потрібно зняти захисну плівку з дисплея і протерти його паперовою серветкою.

Щоб видалити сіль і мінерали, потрібно протерти поверхню плати дистильованою водою, яка продається в аптеках. Якщо цього не зробити, контакти пристрою окислятся і телефон, якщо і запрацює, то все одно буде давати збої.

Залишки води можна видалити частково і за допомогою невеликого пилососа. Після цього - так само поміщаємо в сорбент.

Як позбутися піску

Якщо телефон впав у пісок, а це теж небезпечно, варто відразу ж зняти задню кришку і витягнути сім-карти. Очистити пристрій від піску можна за допомогою м'якої зубної щітки. Далі бажано продути всі щілини телефону балончиком зі стисненим повітрям. Але в жодному разі не феном, оскільки ненаправлений потік повітря глибше зажене сміття в гаджет.
Як і з водою, не можна витрушувати пісок зі смартфона або виколупувати сміття.

Від перегріву врятує людське тіло

У випадку перегріву телефону на сонці потрібно його вимкнути, зняти кришку задньої панелі і потримати його в руках, поки трохи не охолоне. Потім пристрій треба прибрати в тінь на 6 годин. Після цього смартфон можна увімкнути і «вимотати», поки не сяде батарея. Далі можна заряджати і вільно користуватися.

Загортати перегрітий телефон у вологий рушник не можна, всередину може потрапити пар. Як тільки гаджет охолов, не вмикайте його відразу, оскільки це може призвести до ще більшого нагрівання і кристали дисплея просто витечуть.

Йдучи на пляж, не кладіть телефон у поліетиленові пакети, в них на сонці створюється ефект парника і гаджет нагрівається ще більше, ніж на відкритому повітрі.

Якщо після таких заходів ваш телефон "не прийшов до тями" - зверніться в сервісний центр.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Молитва на кохання
Молитва на кохання
Смуток за коханням іноді здатний довести людину до відчаю Адже всі ми хочемо кохати і бути коханими
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 17 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
День обіцяє бути активним та динамічним для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватимете приплив енергії та м....
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Чужа душа — потемки Ми не в змозі передбачити дії, мотиви та бажання оточуючих
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Як знайти кохання? Як її утримати? Як зберегти теплоту та ніжність у стосунках? Ці споконвічні питання ніколи ....
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Спілкування з людьми не завжди сприятливо позначається на самопочутті, і якщо після розмови здоров'я чи настрі....
більше матеріалів
/-0,25838804244995-/ /-pc-/
Top