counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Купувати чи почекати? Скільки коштує нині нерухомість в Україні


Переглядів: 766


Купувати чи почекати? Скільки коштує нині нерухомість в Україні

В Україні на ринку нерухомості пропозиція значно перевищує попит. Як сказано у звіті Національного банку України про фінансову стабільність у країні за червень 2017 року, в I кварталі 2017 року збудовано в два рази більше квартир, ніж у I кварталі 2016-го. В середині травня поточного року в столиці продавали квартири в 265 новобудовах. Але, незважаючи на це, вартість житла залишається для більшості громадян занадто високою.

За даними порталу Domik.ua, найдорожче однокімнатна квартира в новобудові коштуватиме в Києві. У червні середня ціна такого житла тут становить 45 тис. доларів. Не на багато відстає Одеса, де вартість однокімнатної квартири в новому будинку обійдеться в середньому 42 тис. доларів. Від 27 тис. доларів стартує ціна у Львові.

Найнижчі ціни на таке житло в Херсоні та Чернігові - від 14 тис. доларів. Також невисокі ціни в Полтаві і Черкасах - в середньому 15 тис. доларів.

За 19 тис. доларів в середньому можна придбати однокімнатну квартиру в новобудові в Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі та Кропивницькому. На тисячу більше (в середньому 20 тис. доларів) доведеться віддати за таке житло в Луцьку, Івано-Франківську та Тернополі.

Від 22 до 25 тис. доларів в середньому обійдеться однокімнатна квартира в новобудові в Рівному, Чернівцях, Дніпрі, Запоріжжі та Харкові.

вартість квартири, однокімнатна квартира, вторинний ринок, квартира в новобудові, ціна квартири, нерухомість, скільки коштують квартири

Вартість об'єктів залежить від планування, площі і наявності ремонту в квартирі. Уточнюється, що на околицях міст придбати житло можна за більш вигідними цінами. Те ж саме стосується цін на однокімнатні квартири в будинках старого житлового фонду в різних містах країни. Вартість такого житла істотно відрізняються від вартості житла в нових будинках.

Найбільше доведеться віддати за квартиру на вторинному ринку в Києві. Тут однокімнатна квартира коштує в середньому 25 тис. доларів. Хоча це значно нижче ціни за житло в новобудові. У лідерах за вартістю однокімнатної квартири в будинку старої побудови також Одеса - 24 тис. доларів, Дніпро - 22 тис. доларів, Харків - 20 тис. доларів і Львів - 20 тис. доларів.

А ось найдоступніші квартири на вторинному ринку в Хмельницькому - 10 тис. доларів, Луцьку, Івано-Франківську, Чернігові, Херсоні та Запоріжжі - в середньому 11 тис. доларів. У Житомирі, Черкасах та Полтаві таке житло можна придбати в середньому за 12 тис. доларів.

Від 13 до 16 тис. доларів обійдеться однокімнатна квартира на вторинному ринку в Рівному, Ужгороді, Тернополі, Вінниці, Миколаєві, Кропивницькому та Сумах.

вартість квартири, однокімнатна квартира, вторинний ринок, квартира в новобудові, ціна квартири, нерухомість, скільки коштують квартириТим часом у національному регуляторі прогнозують, що через надлишкову пропозицію житла, яка тисне на ціни, вартість нерухомості буде поступово знижуватись.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,46254587173462-/ /-pc-/
Top