counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Рада затвердила в першому читанні переділ 26 млрд грн додаткових надходжень держбюджету


Переглядів: 97


Рада затвердила в першому читанні переділ 26 млрд грн додаткових надходжень держбюджету

22 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2017 рік", за що на ранковому засіданні проголосували 264 народних депутати, передає кореспондент АСН.

Перед голосуванням прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, якщо законопроект не буде проголосований, це призведе до кризи платежів. 

Перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова під час представлення законопроекту зазначила, що за перші 5 місяців перевиконання надходжень до бюджету за загальним фондом склало 20 млрд грн. Тому уряд просить спрямувати ці кошти на конкретні програми.

"З урахуванням ухвалених змін доходи державного бюджету пропонується збільшити на 26 млрд грн. Цим законом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб на оборону і безпеку держави, зокрема пов'язаних з проведенням антитерористичної операції, в сумі 2 662,5 мільйона гривень", - йдеться в пояснювальній записці.

Зокрема додаткові 1,5 млрд грн пропонується виділити Національній поліції на покриття дефіциту в коштах на виплату зарплати поліцейським, а також матеріально-технічне забезпечення. Ще 352,8 млн грн планують надати Міноборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі, поранення та інвалідності військовослужбовців та на оплату комунальних слуг.

Додаткові 100 млн грн може отримати і Служба безпеки на виплату грошового забезпечення для військовослужбовців спеціальних підрозділів і учасників АТО. На ці ж цілі, а також на заходи з інженерно-технічного облаштування кордону планується додатково виділити 400 млн грн Держприкордонслужбі.

Ще 100 млн грн піде на оплату праці з нарахуваннями для працівників Служби зовнішньої розвідки. Додаткові гроші отримає і Державна служба з надзвичайних ситуацій. 177 млн ​​грн планують витратити на зарплати рятувальникам і пожежникам і на забезпечення заходів щодо безпеки польотів.

Додатково 14,1 млн грн передбачено в законопроекті на покриття субсидій і пільг на комунальні послуги для населення. Тому загальна сума, виділена в 2017 році на ці цілі, складе більше 61 млрд грн. Також на 100 млн грн планується збільшити фінансування програми "теплих кредитів" для населення, мета якої - реалізація заходів щодо підвищення енергоефективності серед населення, ОСББ, ЖБК.

На ремонт доріг, зокрема Львів - Тернопіль - Умань і Біла Церква - Одеса - Миколаїв, планується виділити 800 млн грн.

На будівництво і ремонт центрів надання соціальних послуг у форматі "Прозорий офіс" у Житомирі, Кам'янському, Кропивницькому, Новограді-Волинському, Харкові та Черкасах з бюджету додатково планується виділити 50 млн грн.

Ще 20 млн грн дадуть на капремонт НСК "Олімпійський", а на реконструкцію Маріїнського палацу додатково в законопроекті закладено 200 млн грн.

У законопроекті також передбачені додаткові витрати на:

- забезпечення належного функціонування клінічних та наукових підрозділів Національної академії медичних наук України в сумі 500 млн грн;

- будівництво другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" в сумі 52 млн грн;

- створення житла для дитячих будинків сімейного типу в сумі 77,7 млн ​​грн;
- лікування за кордоном хворих, яким не може бути надано відповідну медичну допомогу в Україні, в сумі 100 млн грн;

- відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (реімбурсація) в сумі 200 млн грн.

На створення ПАТ "Магістральні газопроводи", яке є частиною реалізації реформи ринку природного газу і буде відповідати за транспортування природного газу, передбачено 20 млн грн.

На підвищення техніки безпеки на державних шахтах пропонується виділити 100 млн грн, а на виплату зарплат шахтарям - додатково 280 млн грн.

З метою погашення заборгованості перед Чорнобильським фондом "Укриття", яка утворилася через зміну курсу гривні до долара США в 2014-2016 рр., пропонується збільшити витрати на 20 млн грн.

Генпрокуратура теж отримає чималі кошти. Додаткові 200 млн грн планують витратити на зарплату працівників, ще 60 млн грн на забезпечення діяльності органів прокуратури.

150 млн грн отримає і Вища рада правосуддя. Гроші підуть на придбання приміщення, а також на виплату зарплат.

329,5 млн грн планується виділити Міністерству юстиції. З них 108 млн грн підуть на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, ухвалених за наслідками розгляду справ проти України, і 100 млн грн - на забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів у закордонних юрисдикційних органах.

Додаткові 192,2 млн грн знадобилися в 2017 році на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в установах для виконання покарань і на харчування засуджених.

Апарат Верховної Ради додатково отримає 39,1 млн грн, Державне управління справами - 41,2 млн грн, Секретаріат Кабінету Міністрів - 65,7 млн ​​грн, Міністерство економічного розвитку і торгівлі - 46,1 млн грн, Міністерство соціальної політики - 20,8 млн грн, Міністерство фінансів України - 77,9 млн грн, Казначейство - 251,2 млн грн, Державна фіскальна служба - 1,3 млрд грн, Міністерство юстиції - 49,8 млн грн. Більша частина з виділених сум піде на виплату нарахувань і зарплат працівникам.

За бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері фінансового моніторингу" передбачено збільшити витрати в загальному обсязі на 94,9 млн грн, зокрема витрати на оплату праці - 10 млн грн, витрати на розвиток - 44,6 млн грн.

Ще 1 млрд грн планується виділити на закупівлю медичного обладнання, машин швидкої допомоги, проведення реконструкції та капітального ремонту медичних установ. Ці гроші і додаткові 500 млн грн планують взяти з інших програм. Зокрема призупинити хочуть програму з будівництва Канівської ГАЕС, соціальну підтримку громад і підтримку соціального розвитку територіальних громад.

Тетяна Стець, Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів
/-0,45126008987427-/ /-pc-/
Top