Громадська організація «Громадський контроль прав захисту споживачів» досліджувала 7 зразків морозива, виготовленого українськими виробниками, і результати приємно здивували. В жодному морозиві не було виявлено консервантів і синтетичних барвників. Про це 22 червня під час прес-конференції розповіла заступник голови громадської організації Ольга Котехова, повідомляє кореспондент АСН. А ось результати щодо йогуртів були не настільки втішними. У всіх 8 досліджуваних зразках (торгові марки дослідники не назвали) була виявлена бензойна кислота Е210, яка вважається консервантом. Однак у допустимих кількостях цей компонент все ж дозволяється використовувати в продуктах. Також у 2 йогуртах виявили сорбінову кислоту Е200, яка є синтетичним консервантом.
«Бензойна кислота природного походження міститься практично у всіх продуктах, у всіх фруктах вона є, є в картоплі, а ось сорбінова кислота - це вже консервант. Ми знаємо, що у нас у молочних продуктах, зокрема і в йогуртах, бензойна кислота в допустимих нормах може бути присутня, а сорбінова не допускається, бо це синтетичний компонент», - пояснила президент Союзу молочних підприємств України Лідія Карпенко.
Водночас у жодному досліджуваному йогурті не було виявлено синтетичних барвників. Всі зразки відбиралися в торгових мережах Києва.