Обсяг споживання морозива в Україні на душу населення в 10 разів нижчий, ніж у США. Таку думку висловив президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"Споживання морозива на душу населення в Україні становить 2,3 кг морозива на рік, у країнах ЄС - 12,9 кг на людину, а в США - більше 24 кг", - зазначив експерт. За його словами, істотну різницю в обсягах споживання можна пояснити низькою купівельною спроможністю, оскільки серед продуктів харчування в українців морозиво знаходиться далеко не на першому місці.
У той же час, істотним фактором залишається і температура повітря. Так, у зв'язку з тим, що в нинішньому році спека почалася раніше, ніж звичайно, попит на цей продукт виріс. Якщо в 2015 році жителі України з'їли 80,6 тис. тонн морозива, в 2016 році - 85,9 тис. тонн, а в 2017 році - 91,8 тис. тонн.
За даними глави асоціації, в цілому в 2017 році в Україні було вироблено 96,8 тис. тонн морозива, а експортовано понад 5 тис.тонн. Причому експортується українське морозиво відразу в 50 країн світу.
Нагадаємо, м'яке морозиво, відповідно до стандарту, має бути реалізовано відразу після виробництва. Про це повідомила член правління громадської організації "Споживча довіра", головний редактор журналу "Споживча довіра" Олена Куликова.