counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

«Тримайтесь там, усього найкращого»: як і кого в Росії ЄС покарає санкціями за Крим


Переглядів: 99


«Тримайтесь там, усього найкращого»: як і кого в Росії ЄС покарає санкціями за Крим

Ранок понеділка ознаменувався новиною, що Європейський Союз затвердив рішення на рік продовжити санкції проти Росії за незаконну анексію Криму і Севастополя. Обмеження діятимуть до 23 червня 2018 року.

Згідно з рішенням, яке ухвалили в Люксембурзі в рамках засідання міністрів закордонних справ ЄС, дія санкцій обмежена територією окупованого півострова. Європейські санкції передбачають заборону на імпорт в ЄС продуктів з Криму і Севастополя та інвестиції на півострів. Таким чином, всім європейцям і компаніям ЄС заборонили купувати в Криму нерухомість, фінансувати місцеві компанії і надавати послуги з постачання товарів.

Крім того, заборонено також надавати послуги, пов'язані з туризмом, експортувати на окупований півострів товари і технології, що стосуються транспорту, телекомунікацій, енергетики. Також заборонено надавати технології для розвідки і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів. Заборонили також посередницькі, будівельні, інженерні послуги, технічну допомогу в цих сферах. Залишаються чинними і персональні санкції проти кримських «депутатів».

Антиросійські санкції вписуються в два напрями: візові обмеження проти російських громадян, а також економічні санкції проти низки держкомпаній нафтового, оборонного та фінансового секторів Росії.

Окупаційна «влада» в Криму поспішила запевнити жителів півострова, що Криму нібито не страшні західні санкції. Зокрема, такий собі «голова держкомітету кримського уряду у справах міжнаціональних відносин» Заур Смирнов заявив, що кримчани «не бояться дій Заходу і залишаються тверді у своєму рішенні бути з Росією. Ми ніколи не розраховували на західну допомогу і очікуємо подальшого застосування санкцій. Тривалість санкцій нас не лякає».

У свою чергу, так званий голова Громадської палати Криму Григорій Іоффе розповів, що для півострова санкції Євросоюзу «як комариний укус» - нібито абсолютно марні. «Після того, що ми вже пережили з водною блокадою, енергетичною, продовольчою, транспортною, нам ці санкції як комариний укус. Це вже теж добре розуміють на Заході, але продовжують робити хорошу міну при поганій грі», - заявив Іоффе.

Але чи такі нешкідливі санкції для Криму? Цифри не збрешуть.

Так у 2017 році в окупований Крим на травневі свята вирушили на 38% туристів менше, ніж минулого року. Туристи вважають за краще відпочивати в Туреччині, ніж у Криму через погану погоду і не менш поганий сервіс, а також цін, які вище, ніж у Москві. Та й раніше у Крим їхали практично виключно з Москви і Санкт-Петербурга, так як з інших російських міст вартість дуже велика. Тільки за переліт до Криму з РФ потрібно заплатити 15 тисяч рублів - 6700 грн. Разом з тим переліт в обидва боки в Анталію коштує 13 тисяч рублів, пише сайт «15 минут».

Відзначимо, що вже в липні окупанти в Криму підвищують тарифи на комунальні послуги. Найменше подорожчає газ - на 2%, найбільше електроенергія і послуги водовідведення - на 15%. Також з 1 липня підніметься тариф на водопостачання на 9% і на 10% - на теплоенергію. «Держкомцін» Криму вже заявив, що це підвищення відбудеться по всій Російській Федерації. Однак якщо раніше кримчани отримували знижки на оплату комунальних послуг, то цього року рівень плати їм підвищать до загальноросійського показника.

З липня підвищиться і вартість проїзду в кримських тролейбусах і маршрутках. На сайті так званого «Державного комітету з цін і тарифів Криму» повідомляється, що компанія «Кримтролейбус» підвищує ціну квитка до 14 рублів, а «Керчміскгортранс» - до 12 рублів. Можливо і підвищення тарифів і зборів в аеропорту «Сімферополь». Федеральна антимонопольна служба вже підготувала відповідний проект наказу, згідно з яким тариф за обслуговування пасажирів може збільшитися на 95% і становитиме 205 рублів. Окупанти пропонують також підняти на 43% збір за забезпечення авіабезпеки та на 35% - за надання аеровокзального комплексу.

В Україні антиросійські санкції назвали єдиним дієвим способом зупинити агресію окупантів. Так міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не введи Європа таких санкцій, вона залишила б свої рубежі уразливими. Однак, на думку голови МЗС, ЄС не зробив усе можливе, щоб зупинити росіян. Клімкін вважає, що тільки-но росіяни залишать Донбас, «можна буде поступово знімати санкції».

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,46275782585144-/ /-pc-/
Top