counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Як виглядає бідність у Швейцарії. Цікаві цифри


Переглядів: 410


Як виглядає бідність у Швейцарії. Цікаві цифри

Наша країна вибрала свій шлях розвитку, ми йдемо в Європу, а значить, повинні знати, на кого рівнятися. Як живуть багаті європейці, всі знають, а ось як живеться, наприклад, бідним швейцарцям. Хоча таке словосполучення в принципі для українців звучить вельми незвично. Адже Швейцарія - одна з найбагатших європейських країн. Нагадаємо, вона не є членом ЄС, маючи особливий статус. Але від цього Швейцарії живеться навіть краще, ніж найбільшим європейським країнам.

Отже, в цій країні бідняками вважаються ті, хто не здатний відразу оплатити рахунок у €2 тисячі. Наприклад, стільки коштують послуги стоматолога. Для порівняння в Швейцарії до такої категорії людей належить близько 1% населення, в той час як середній показник серед країн - членів ЄС становить близько 9%.

Межею ж бідності у Швейцарії вважається місячний заробіток або дохід менше 2200 франків на одну людину. На наші гроші це близько 58 тис. гривень. Межа бідності для сім'ї з двох дорослих і двох дітей - 4050 франків (близько 107 тис. тисяч гривень на місяць).

Примітно, що ця сума не включає оплату податків і медичної страховки. Водночас у швейцарський прожитковий мінімум входять їжа, оплата за житло, гігієна, одяг, оплата транспорту.

За даними Федеральної служби статистики країни, швейцарці в 11 разів багатші будь-якого іншого середньостатистичного жителя планети. Однак з 8 мільйонів осіб 530 тисяч живуть за межею бідності. Примітно, що з них працює тільки четверта частина, решта або живуть на допомогу, або є утриманцями в своїй родині.

Бідняками в цій країні вважаються люди, які не можуть собі дозволити відпочинок за кордоном, не можуть купити автомобіль.

Судячи з даних статистики, бідних у країні все-таки стає менше, і за останні роки найбільше їх було у важкий для всієї світової економіки 2008 рік.

Швейцарія, Україна, бідність, кредити, борг, пенсія, зарплата

У країні намітилася інша тенденція, якщо раніше бідними вважалися іноземні жителі Швейцарії, яких там близько 20,7%, то тепер - навпаки, більше бідних серед корінного населення.

Цікавий факт - майже третина швейцарців живе в борг. Кредити в країні не популярні, проте більше 30% сімей мають мінімум один кредит, беручи до уваги іпотеки. Найчастіше швейцарці беруть у кредит машину - 18% населення, трохи рідше - меблі - 7%, і 3% віддає кошти на оплату інших боргів і рахунків.

У Швейцарії не страшно втратити роботу, оскільки держава утримує тимчасово непрацюючого 400 днів. І ніхто не боїться народжувати дітей, хоча тут досить сувора декретної політика. У декретну відпустку вагітна може піти за місяць до пологів, а після пологів має 14 тижнів на відновлення. Весь цей час жінка отримує допомогу в розмірі 80% від свого заробітку. В середньому близько 200 франків на день (5200 грн).

Як бачимо, бідним або тимчасово безробітним у Швейцарії бути не страшно, так що місцевий уряд всіляко підкреслює, що високою спроможністю населення зобов'язане саме його вдалій економічній політиці.

Для порівняння ситуація в Україні. За даними програми розвитку ООН, в Україні за межею бідності живе 60% населення. За стандартами ООН, жебраком вважається людина, яка живе на менш ніж $5 на день. За курсом НБУ бідним українцям на харчування та комуналку треба як мінімум 3900 грн.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів
/-0,29531717300415-/ /-pc-/
Top