counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Дев'ять найбільших риболовних компаній світу почали боротьбу з браконьєрами та забрудненням океану


Переглядів: 244


Дев'ять найбільших риболовних компаній світу почали боротьбу з браконьєрами та забрудненням океану

Ініціатива була оголошена в п'ятницю, 9 червня, в рамках Конференції щодо океану ООН, яка пройшла в Нью-Йорку. Це перша конференція, на якій обговорювалися Цілі сталого розвитку стосовно здоров'я океану, пише The Guardian.

Вперше рибальські компанії з Азії, Європи і США заявили про спільну волю викорінити браконьєрство в морях, використання рабської праці і запобігти надмірному вилову риби. Також йшлося про боротьбу з забрудненням та окисленням навколишнього середовища, про збереження природної берегової екосистеми.

Незважаючи на те, що рибальська індустрія досить активно представлена ​​на місцевому рівні мільйонами маленьких судів і приватними рибними господарствами, 11-16% улову дістається лише 13 компаніям, які контролюють близько 40% найцінніших видів риб.

Якщо врахувати, що морепродукти вже зараз займають 20% споживаного людством тваринного протеїну, то влада цих компаній просто величезна. Так само, як і відповідальність.

Так що дев'ять компаній, які підписали угоду SeaBOS (Відповідальне керівництво морським промислом), погодилися виключити зі своїх поставок рибу, яку виловлюють браконьєри. Зараз близько половини всієї споживаної риби отримують з нелегальних поставок, що означає, що судно заходить на територію внутрішніх вод держави без дозволу, використовує нелегальне спорядження і забирає улов, що перевищує міжнародні квоти, або ж полює на види, які перебувають під загрозою вимирання.

Використання рабської праці теж є проблемою для сучасного рибальського господарства. Трудова експлуатація та позбавлення працівників прав широко поширені в азіатських районах рибного промислу. Нова декларація зобов'язує своїх учасників розробити і застосувати правила трудового розпорядку для своєї роботи і для операцій своїх постачальників. У майбутньому вони сподіваються створити абсолютно прозору систему постачання.

Рибні господарства також створюють чимало проблем Світовому океану - вони використовують медичні та дезінфікуючі препарати, що сильно забруднює воду.

Членами угоди є: два найбільші виробники морепродуктів Maruha Nichiro і Nippon Suisan Kaisha, дві найбільші компанії, що займаються поставками тунця Thai Union Group і Dongwon Industries, два найбільші постачальники кормів для рибних господарств Nutreco і Cargill Aqua Nutrition і дві найбільші компанії-постачальники лосося Marine Harvest і Cermaq (дочірня компанія Mitsubishi).

До угоди також приєдналася японська компанія Kyokuyo, яка займається виловом тунця. Велика частина цих компаній невідома домогосподаркам, але їхню продукцію можна знайти по всьому світу і в будь-якому магазині. Учасники обіцяють лобіювати інтереси угоди в парламентах своїх країн і через рік повідомити про результати роботи.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів
/-0,37814593315125-/ /-pc-/
Top